Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Diana

op 17 juli 2022 door

De weken vliegen voorbij; weken vol moeilijke keuzes voor mij. Weken waarin ik ondanks dat toch weer wat meer rust krijg en neem voor mijn hobby, maar ook weken waarin ik weinig feelgood lees. De twijfel voor deze tip zat dan ook tussen After van Anna Todd; wat ik een geweldig heerlijke serie vind, en de nieuwste van Kiki Van Dijk, Florence. Mijn keuze valt toch op Van Dijk.

- Door Diana -

Over Florence

In haar energieke, wervelende schrijfstijl vertelt bestsellerauteur Kiki van Dijk in haar nieuwe thriller Florence het verhaal van kunstrestaurateur Clea, die door haar oud-klasgenoot plotseling gevraagd wordt haar roerige nachtleven in te wisselen voor een geheimzinnige opdracht in Florence. Van flaneren langs de oude palazzi en heerlijke trattoria’s is echter geen sprake: achter alle kunst en romantiek gaat een levensgevaarlijk complot schuil. Ook blijkt Clea’s klasgenoot spoorloos verdwenen. Wat is er aan de hand? En wat heeft deze kunstzinnige stad met de Tweede Wereldoorlog te maken?

Mijn mening

Na lange tijd besloot ik er weer eens een thriller bij te pakken; maar dan wel met een flinke dosis feelgood. Ik bedacht me dat ik wel wat tijd wilde doorbrengen in het mooie Florence, en dan zit je bij dit boek natuurlijk meteen gebakken. De kennismaking met de hoofdpersonen smaakt meteen naar meer. Dat het verhaal dan ook nog een flinke dosis geschiedenis vertelt en een rondleiding door de stad geeft, zorgt er alleen maar meer voor dat ik enthousiast raak. Florence is een heerlijk verhaal, vol geschiedenis, liefde en spanning. Een verhaal dat je niet weg kunt leggen tot de laatste bladzijde. Voor mij een auteur die naar meer smaakt.

Heb jij Florence al gelezen? Wat vond je ervan?



Reacties op: Leestip van Diana

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kiki van Dijk

Kiki van Dijk

Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie I...