Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Diana

op 11 december 2022 door

Het is zondag; en waar we normaal starten met de leestip, is die vandaag iets later. Dit weekend is mijn verhuisweekend, en ik zit tijdens het inpakken welliswaar met mijn neus in de boeken, achter de pc kruipen zonder internet was even een brug. Terwijl ik mijn boekenkast in aan het ruimen was, viel mijn oog op een mooie tip om deze maand nog te lezen: Een onverwachte kerst van Natalie Cox.

- Door Diana -

fdd6d99c038f266b25791a5774618f2c.jpg

Over het boek

Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet
Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Mijn mening

Dit is mijn eerste decembermaand 'alleen' in 14 jaar. Het is vreemd; de kou, maar ook de gezelligheid van december moet ik nu zelf maken. Ik probeer dit te doen door het lezen van feelgood en het luisteren naar kerstmuziek. Ik kon me tijdens het lezen dan ook erg indentificeren met Charlie, de hoofdpersoon. Ik hou wel van Kerst, maar dit jaar heeft het een extra lading voor me. Verhalen over dieren, en dan vooral honden, doen het altijd goed bij me. Daarom vond ik het heerlijk om 'tijd' door te brengen in het hondenpension. Een onverwachte kerst was voor mij een 'onverwacht' warm cadeautje. Het verhaal is gemakkelijk te lezen en pakt vanaf de eerste pagina. Charlie is een leuk persoon, die je regelmatig aan het lachen maakt. Het verhaal is hartverwarmend en heerlijk om te lezen nu Kerst in aantocht is en het buiten heel koud aan het worden is. Een aanrader!

Heb jij Een onverwachte kerst al gelezen? Of ging jij dit jaar voor een ander kerstverhaal?



Reacties op: Leestip van Diana

Meer informatie

Gerelateerd

Over