Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Helma: De mannenmaker

op 17 september 2023 door

Het is deze maand LUEK bij Fabulous Feelgood, dus ben ik voor de leestip van de week mijn kast ingedoken om een boek te tippen dat al heel lang in mijn kast staat te wachten om gelezen te worden. Ik had al een stapeltje uitgekozen om te gaan lezen, toen ik op het nieuws en de social media las over een verfilming van een feelgood boek van Petra Kruijt met niemand minder dan Katja Schuurman en Leo Alkemade in de hoofdrol. Er ging ogenblikkelijk een belletje bij me rinkelen: dat boek moest ook nog ergens in mijn kast staan. Een mooi moment om dit boek nog eens extra in de schijnwerpers te zetten en hoe kan dat beter met de leestip van week!

 - door Helma - 

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Mijn leestip van de week is ... De mannenmaker van Petra Kruijt

De mannenmaker heeft geen relaties, maar projecten: ieder halfjaar pikt ze een kansloze man op met de bedoeling hem te transformeren tot een gewild exemplaar. Dat is haar al meer dan twintig keer gelukt, maar nu kan ze ineens geen man meer vinden. Is de vijver leeg aan het raken, is ze te kritisch geworden, of is er meer aan de hand?

Mijn verwachting

Het is een boek uit 2013 en staat dus gewoon al zo'n tien jaar geduldig in mijn kast te wachten en vervolgens langzamerhand tussen alle daarna aangeschafte boeken uit het zicht te verdwijnen. Het staat er al zo lang in dat het niet eens op mijn WIL-lijst terecht is gekomen omdat ik het heb aangeschaft in het pre-Hebban-tijdperk. Toen ik het bericht over de verfilming voorbij zag komen werd het boek weer in mijn herinnering gebracht: die had ik toch ooit gekocht? Maar waar was het gebleven?

Omdat ik het in eerste instantie niet terug kon vinden, want zoals ik al zei was het boek inmiddels aardig verstopt, zag ik dat het boek ook op KoboPlus te lezen en te luisteren is. Maar omdat ik zeker wist dat het boek ergens in mijn boekenkast moest staan bleef het aan me knagen dat ik het niet kon vinden. Dus opnieuw alle planken af en tada: gevonden, verscholen achter een rij boeken die ik er heel oneerbiedig voor had gezet!

Ik overweeg om het boek deels te gaan luisteren, want ik heb ook nog een haakproject liggen dat nodig eens afgemaakt moet worden. Zo kan ik mooi twee hobby's combineren.

Ik kan jullie dus nu nog niet vertellen wat ik van het boek vind, maar ik zal jullie zeker mijn mening laten weten. Ik heb al meerdere boeken van Petra Kruijt gelezen en daar heb ik van genoten. Het kan dus bijna niet anders dat De Mannenmaker me ook gaat bevallen en dat ik spijt ga krijgen dat ik het boek zo lang in de kast heb laten staan wachten. Ik ben trouwens ook reuze benieuwd naar de uiteindelijke film en of het script niet te veel gaat afwijken van het boek. Om dat te weten te komen moeten we nog een jaartje wachten.

Ik durf dit boek ongelezen aan jullie te tippen, want als filmmakers het aandurven om het te verfilmen kan het gewoon niet tegenvallen, toch? Hebben jullie De mannenmaker al gelezen en zijn jullie ook zo benieuwd naar de film? 



Reacties op: Leestip van Helma: De mannenmaker

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Petra Kruijt

Petra Kruijt

Hoi, wat leuk dat je hier bent! Ik ben Petra Kruijt en mijn leven bestaat voor e...