Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Helma

op 30 oktober 2022 door

Omdat Mandy geniet van een heerlijke herfstvakantie hebben we geruild voor de leestip. Vandaar dat ik vandaag, een weekje eerder dan de planning was, jullie een mooie leestip mag geven.

- door Helma -

2e239ecad6fe0f2dbc83fa03e2b9510d.png

Terwijl we midden in de herfst zitten, nou ja, met die zonnige temperaturen lijkt het nog wel een beetje zomer, breng ik jullie met mijn leestip alvast in kerstsferen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, toch, en tenslotte is ook de wintertijd vannacht al ingegaan. De officiële boekpresentatie was pas gisteren, inclusief een kleurige kerstboom en puffen in foute kersttruien, want 22 graden! Ik kon er zelf jammer genoeg niet bij zijn, maar via Instagram zag ik al die vrolijke foto's voorbijkomen en dat zag er allemaal kerstig en 'poep'gezellig uit. Jullie raden het misschien al:

Mijn leestip van de week is ... Langste.Kerst.OOIT. van Lisette Jonkman

Ik hou van de humorvolle en levendige schrijfstijl van Lisette Jonkman. Ik heb bijna al haar boeken gelezen of geluisterd en was heel blij toen ik via Thinium dit heerlijke kerstboek, ingesproken door Lisette zelf, mocht naluisteren. Het boek was eigenlijk gepland voor afgelopen kerst, maar het overlijden van haar vader én de geboorte van haar eerste kind lieten de planning in de (kerst)soep lopen. 

Het concept van Langste.Kerst.OOIT. is niet nieuw en de associatie met de film Groundhog Day uit 1993 met Bill Murray in de hoofdrol, is al snel gelegd. Tenminste voor iedereen die ouder dan 40 jaar is! Ongelooflijk dat die film al bijna 30 jaar oud is! Maar Lisette geeft er haar eigen kerstige draai aan.

Lisette laat Kerstfanaat Noëlle na de eerste dramatisch verlopen kerstdag, dag na dag opnieuw wakker worden op Eerste Kerstdag. Een feestje toch voor iemand die zo dol op Kerstmis is als Noëlle? Zou het haar dan eindelijk lukken om alles wat er die dag fout ging te voorkomen en alles perfect te laten verlopen?

Elke kerstdag leer je Noëlle en haar familie en vrienden (die niet weten dat ze keer op keer opnieuw Kerstmis vieren) steeds een beetje beter kennen. Ze hebben allemaal zo hun geheimen, eigenaardigheden en rugzakjes. Duidelijk is natuurlijk dat het telkens opnieuw beleven van de Eerste Kerstdag niet is om Noëlle eindelijk haar perfecte kerst te bezorgen, maar om haar iets duidelijk te maken. Pas als ze zich dat realiseert en ernaar handelt, kan ze verder gaan met haar leven. Het aantal personages beperkt zich tot een handjevol mensen die allemaal met verve hun eigen rol in het verhaal spelen en zonder dat ze dat zelf weten samen met, of misschien wel door Noëlle elke nieuwe Eerste Kerstdag een stapje vooruit zetten naar een gelukkiger leven.

Over Langste.Kerst.OOIT.

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de halve tafel vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker... Op eerste kerstdag.

Heb ik jullie overtuigd om mijn leestip op je WIL-lijst te zetten? Zo ja, dan bof je als je van luisterboeken houdt én een KoboPlus-abonnement hebt, want dan kan je het boek gratis luisteren.



Reacties op: Leestip van Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman (1988) is journaliste, fanatiek blogster en schrijft al haar hel...