Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Marieke

op 30 april 2023 door

Het is fabulous feelgood zondag en dat betekent een leestip van ons voor jullie. Deze week is Marieke weer aan de beurt en ze koos voor een vrolijke feelgoodnovelle van Vlaamse bodem.

- door Marieke

64cafab7286e9744f556160e1854364b.png

De Vlaamse auteur Kaat de Kock kende ik al van uitgeverij Hamley waar ik regelmatig boeken voor heb gelezen. Zo mocht ik ook haar B&B serie vooruitlezen. Op social media zag ik een nieuw verhaal van haar hand voorbij komen, een novelle van bijna 100 pagina’s dat als ebook is uitgegeven bij Hamley's Books and butterflies. Mijn online bieb had de novelle online staan. Eigenlijk was ik op zoek naar een novelle voor het Feelgood friday tussendoortje, maar daar staan de verhalen al voor in een wachtrij (-_-). Mede daarom koos ik dit verhaal nu als tip, maar vooral omdat het een heerlijk, vrolijk en vooral lief verhaal is.

Met liefde bezorgd

Gloria, kok van opleiding, afwasser van beroep, wil niets liever dan het restaurant waar ze werkt redden van de ondergang, omdat ze er altijd met haar pas overleden oma ging eten. Helaas neemt haar baas haar ideeën niet serieus. Als ze op een dag dan ook nog onterecht ontslagen wordt, besluit ze voor een andere droom te gaan: zélf koken en lunches leveren aan kantoren in de buurt. Maar slaagt ze erin om genoeg klanten aan te trekken? Leert ze ooit rijden met die onhandige bakfiets? En gaat de liefde van de man écht door de maag?

Mijn mening

Gelijk vanaf het begin is het een fijn verhaal om te lezen. Gloria is een leuk en lief personage die niet vies is van hard werken. Ze heeft een koksdiploma, maar werkt als afwasser in ee restaurantje waar ze vaak met haar oma kwam. Haar oma is helaas overleden en er zijn zoveel herinneringen dat Gloria niet weg wil uit het restaurant, maar het lot beschikt anders: ze wordt ontslagen.

Je kent het gezegde wel: "Gaat er ergens een deur dicht, dan gaat er elders een raam open". Deze moet Gloria wel zelf openzetten, maar dat doet ze dan ook. Ze start een lunchservice op en dat wordt een groot succes. Het is zo leuk om met haar mee te leven als ze begint en het al snel een succes wordt. De liefde ontbreekt ook niet in dit verhaal, maar het is nog wel spannend met wie Gloria uiteindelijk samen zal zijn, Kaat de Kock voert verschillende leuke mannen op.

Een novelle is kort en leest snel. Ik vind het elke keer weer knap om te zien dat er een compleet verhaal wordt neergezet. Een goede opbouw, voldoende uitwerking van personages, een mysterie en groei van het hoofdpersonage. Met liefde bezorgd heeft het allemaal.

Ik heb het verhaal met veel plezier gelezen en was tegen het einde zelfs een beetje geraakt als Gloria een brief krijgt. Meer zeg ik er niet over. Gewoon zelf gaan lezen!

Tip: Houd wat eetbaars bij de hand, want je krijgt wel trek van dit verhaal!

64cafab7286e9744f556160e1854364b.png

Ben jij al bekend met de boeken van Kaat de Kock?



Reacties op: Leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kaat De Kock

Kaat De Kock

Kaat De Kock werd in 1975 geboren in Bornem (België). Ze studeerde Germaans...