Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Renate: Gevoelige snaren

op 21 mei 2023 door

Het is weer tijd van de leestip van de week. Deze keer tip ik een verhaal dat ik een hele tijd geleden mocht lezen en veel indruk op me heeft gemaakt. Een verhaal van een voor velen nog onbekende schrijfster denk ik, dus tijd om dit boek dat zich afspeelt op het Zweedse platteland te tippen.

- door Renate -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Mijn leestip van de week is ...... Gevoelige snaren van Yvonne Kersten

Over het boek

De jonge violiste Linnéa (Linn) Gustafsson verhuist vanuit Stockholm naar een klein dorpje op het platteland. Ze wil weg uit het appartementje waar ze met haar vriend heeft gewoond en ontkomen aan de roddels die over haar de ronde doen. Bij haar nieuwe buurman ontmoet ze zijn zusje Tindra. Linn wordt overvallen door de emoties die Tindra in haar los maakt. 

Tindra is schrijfster van kinderboeken. Als ze bij haar broer is om haar schoonzus te helpen, die net is bevallen, ontmoet ze Linn. Ze voelt zich direct tot deze vrouw aangetrokken. De vriendschap tussen Linn en Tindra wordt steeds hechter. Ze nemen deel aan een vijfdaagse survivaltocht door de Zweedse oerbossen. Tijdens deze dagen toont Tindra haar ware gevoelens voor Linn. Kan Linn deze gevoelens beantwoorden? Durft Tindra weer een relatie aan te gaan na alle mislukkingen in het verleden?

Mijn mening 

Gevoelige snaren is een mooi verhaal over Linn en Tindra, twee jonge vrouwen die de liefde bij elkaar vinden. Het is een verhaal vol diepte- en hoogtepunten, want wat maken die twee vrouwen een hoop mee. Nadat Linn Tindra heeft ontmoet merk je dat deze ontmoeting bij beiden in is geslagen als een bom. Ze sluiten vriendschap, maar al gauw komen er allerlei gevoelens boven, alleen hebben ze allebei een knauw gekregen in het verleden. De een werd gestalked na het overlijden van haar man, en de ander is het vertrouwen in de liefde kwijt en draagt de zorg voor een tiener. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de weg met de nodige hobbels bezaaid ligt.

Het is een verhaal vol met maatschappelijke thema's. Kersten laat je stilstaan bij wat bepaalde gevoelens met je doen, maar ook wat voor druk je daardoor voelt omdat je dan toch bang bent wat anderen ervan zullen vinden; eigenlijk hoe er soms door mensen aangekeken wordt tegen een liefdesrelatie tussen hetzelfde geslacht. Tegelijkertijd laat ze zien hoeveel invloed nare ervaringen en stalking/machtmisbruik met je kunnen hebben en wat voor diepe wonden die hebben gemaakt die jaren later nog een rol spelen. Ook beschrijft ze de gevoelens van rouw waar Linn nog steeds doorheen gaat.

Nu klinkt dit natuurlijk allemaal niet echt feelgood, maar dat is dit boek wel hoor. Door alles heen zit zoveel liefde zoals de liefde voor muziek en Tindra's liefde voor haar dochter. Je kan tijdens het lezen ook echt wel merken dat Kersten een liefde voor muziek heeft, maar ook een enorme liefde heeft voor Zweden. Ze zet de sfeer  van de bossen, dorpjes en steden heel goed neer,. Je kunt ze tijdens het lezen ook echt zo voor je zien. Het maakt je nieuwsgierig naar de plek waar Linn en Tindra wonen. Ook zijn de personages goed neergezet door Kersten en voel je ook echt de spanning als er wat gebeurt bij Linn wat haar doet denken aan vroeger. Je voelt echt met beide dames mee en je hoopt gewoon dat ze hun geluk gaan vinden.

Kersten heeft mij met haar schrijfstijl, sterke personages en een verhaal vol gevoel echt geraakt met haar roman. Ze neemt je mee in het verhaal en laat je niet meer los tijdens het lezen. Je wil gewoon meer weten over Linn en Tindra, ook wordt je stiekem jaloers omdat beide dames zo veel talent hebben: de een als violiste en de ander als kinderboekenschrijfster. Hoe hoe tof is dat?

Een verhaal met gevoel, spanning en humor, maar vooral een hele hoop liefde.

Hebben jullie nog andere tips, die over boeken rond dit onderwerp gaan?



Reacties op: Leestip van Renate: Gevoelige snaren

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Yvonne Kersten

Yvonne Kersten

Yvonne Kersten (1968) geboren in Den Haag. Ik ben 20 jaar werkzaam geweest in h...