Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Renate

op 13 augustus 2023 door

Het is zondag en het is weer tijd voor de fabulous feelgood leestip van de week. Deze week komt de tip van Renate.

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png


door Renate

In mijn vorige leestip heb ik gezegd dat ik eens wat anders ging tippen dan een historische roman, anders denken jullie dat ik alleen die wil tippen. Maar dat is natuurlijk niet zo, deze keer tip ik een echte feelgood van eigen bodem.

Mijn leestip van de week is De talisman - Dominique Lap

Een sexy en superromantische read die je in één keer uitleest!
Britt is een drieëndertigjarige jarige single met een kinderwens. Haar bedrijf staat al jaren op nummer één, maar het gaat  steeds slechter. Ze verliest klant na klant, drinkt te veel en is obsessief bezig met rockster Mr. X. Dan krijgt ze door de  knappe Milo de kans van haar leven: werken voor Mr. X himself. Als haar obsessie en echte leven door elkaar beginnen te lopen moet ze een keuze maken... voordat ze twee droommannen laat lopen.

Mijn mening

Laatst zag ik een leuke actie op Hebban, een boek lezen in ruil voor een recensie. Door de cover werd ik erg nieuwsgierig naar dit boek, want wat kunnen een dolfijn, een bh en een gitaar met elkaar te maken hebben?
Ik had het geluk dat ik dit boek mocht gaan lezen en al snel dacht ik tijdens het lezen, dit boek ga ik tippen!

De talisman is een leuk verhaal dat vanaf de eerste bladzijde boeit. Het personage Britt is een leuke meid, maar wel eentje waar je moe van zou worden. Ze weet wat ze wil, maar zit er door wat tegenslagen een klein beetje doorheen. Van haar vriendinnen en vriend Jerry krijgt ze alle hulp die ze nodig heeft en dat laat haar zien hoe belangrijk echte vrienden zijn. Ze kan echt alles met ze bespreken en ze zijn er ook voor haar.

De schrijfstijl van Dominique Lap is prettig. Ze gebruikt wel erg veel dialogen, maar dat stoorde mij niet. Het leek daardoor of je onderdeel was van de gesprekken die ze had. Het taalgebruik was ook niet moeilijk, waardoor je niet te veel hoeft na te denken tijden het lezen en het ontspannend leest, heerlijk! Lap heeft een hele beeldende manier van schrijven, je ziet tijdens het lezen echt voor je hoe Britt op haar plaat gaat met teveel drank op en allerlei andere scènes kun je ook zo voor je zien tijdens het lezen.

De talisman is ook een verhaal waar echt heel veel humor in zit en waar je zeker af en toe moet lachen om wat Britt nu weer allemaal meemaakt. De seksscènes passen bij het verhaal en zijn nergens dat je denk moet dat nou, dat is ook knap gedaan van Lap. Het is niet plat en dat is fijn.

Door de korte hoofdstukken, waar steeds best veel gebeurt, leest het vlot waardoor je het heel snel uit hebt. Dat is aan de andere kant wel jammer, want het is gewoon echt een leuk verhaal.

Het is niet alleen maar een vrolijk verhaal. Lap snijd ook heftigere thema's aan, zoals een tot nu toe onvervulde kinderwens en verslavingen. Dit wordt op een luchtige manier door het verhaal verweven waardoor het nooit echt zwaar wordt, maar je er wel bij stil staat.

Ik weet nu wat de gitaar, de BH en dolfijn met elkaar te maken hebben! Het boek heb ik met plezier gelezen.

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png
We hebben in Nederland erg veel leuke auteurs, welke verdiend het volgens jullie om in de spotlight te staan?



Reacties op: Leestip van Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over