Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Renate

op 07 augustus 2022 door

Het is weer zondag, dus tijd voor de leestip. Deze week ben ik weer aan de beurt. Ik was aan het bladeren door alle leestips die we al gehad hadden en dat is best al wel een heel lijstje. Maar één naam zag ik daar nog niet tussen staan. De naam van de feelgood grootheid Jill Mansell. 

- door Renate -

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png


Ik was aan het bladeren door alle leestips die we al gehad hadden en dat is best al wel een heel lijstje. Maar één naam zag ik daar nog niet tussen staan. De naam van de feelgood grootheid Jill Mansell. 

Heel toevallig pakte ik het boek dat ik jullie ga tipppen van mijn stapel van 22 boeken die ik 2022 wil lezen. Nu is dit pas het tweede boek van die stapel die ik gelezen heb, dus ik moet mijn best gaan doen om die challenge te redden. Maar er zijn dan ook gewoon zo enorm veel leuke boeken om te lezen.
Maar om jullie niet langer in spanning te houden ...

Mijn leestip is Tot aan de zon en terug van Jill Mansell

De boeken van Jill Mansell lees ik erg graag. Ik heb ze, op de nieuwste na die uiteraard wel al in mijn kast staat, dan ook allemaal al gelezen, en elke keer vind ik het dan ook weer heel erg fijn om ze te lezen.

Jill Mansell is de schrijfster die mij het plezier in lezen weer heeft terug gegeven, nadat ik heel veel jaren grote concentratieproblemen had en de letters van boeken dan ook overal door elkaar heen vlogen. Maar gelukkig had de bieb toen grootletterboeken van Jill Mansell en zo kon ik weer proberen te lezen wat erg goed gelukt is gelukkig! Wat een uitkomst dat zulke grootletter boeken er zijn!

Over Tot aan de zon en terug 

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee.

Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.


Mijn mening

Ook dit boek van Jill Mansell heb ik weer met heel veel plezier gelezen. Je weet ook eigenlijk wat je krijgt bij haar: een verhaal vol drama en liefde. 

Dat was nu natuurlijk ook weer het geval, door de verschillende verhaalijnen blijf je  heel nieuwsgierig naar de personages maar ook naar hoe het verhaal nu verder gaat tussen Didi en Shay.

Naast Didi en Shay waren Layla, Layla's moeder Rose en Red, de vader van Shay, belangrijke personages in dit verhaal. Personages waar ik graag over verder las. De verhaallijn rond Layla, de beste vriendin van Didi, en die rond Shay's vader Red ook allebei de moeite waard.
Ondanks dat het een ultieme feelgoodschrijfster is laat ze je altijd wel stilstaan bij dingen die er spelen in de wereld. Dit keer speelden ziekte, rouwverwerking maar ook internetdaten toch wel een redelijke rol in dit boek. Je gaat er toch een beetje over nadenken.
Maar bovenal is het een verhaal over vriendschap. Ondanks dat de plaats Venetié maar een klein deel van het verhaa iuitmaakt, kreeg ik zin om daar heen te gaan. Ook kreeg ik na het lezen zin om naar het hotel van Didi te gaan. Ze komt over als een hele aardige vrouw die haar gasten in de watten legt.

Het verhaal is goed uitgewerkt, zodat je het boek met plezier blijft lezen. Haar boeken zijn dan voor mij altijd een feestje om te lezen en maken mij elke keer weer blij  Dat is haar deze keer ook weer gelukt!

Lezen jullie ook graag boeken van Jill Mansell? Fijne zondag!



Reacties op: Leestip van Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jill Mansell

Jill Mansell

Jill Mansell is een absolute bestellerauteur. Haar razend populaire boeken voor ...