Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Sanne

op 23 april 2023 door

Het is zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een voel-je-goed-boekentip! Op deze laatste dag van de week is het Sanne haar beurt om jullie een feelgood boek aan te raden.

-Door Sanne-

Op dit moment is de meivakantie voor mijn jongens begonnen. Ze hoeven allebei de aankomende twee weken niet naar school en stiekem vind ik dat wel een verademing. Even dat haasten en moeten eruit. Zelf moet ik nog een dagje werken en heb ik ook een week vrij. Een weekje waarin we samen op pad gaan, maar waarin ik ook hoop te kunnen lezen. Alsof ik mijn koffer aan het inpakken ben, liep ik al een tijdje te mijmeren welke boeken er op mijn wil-ik-deze-vakantie-lezen-lijstje ga zetten. En terwijl ik daarover nadacht, kwam ik een serie tegen die ik nog niet kende, maar die best eens leuk kon zijn. 

Mijn leestip van de week is Hazels droom van Olga Ponjee

Hazels droom is het eerste deel uit de Oneindig-serie, een reeks van vijf verhalen, geschreven door Olga Ponjee. Ze is amateur tuinier, kledingmaakster, dragking en scenarioschrijfster en schreef mee aan onder andere de serie Feuten en de speelfilm De ontsnapping. Ponjee klinkt als erg veelzijdig en dat maakt me dan ook nieuwsgierig naar deze feelgood serie.

Over Hazels droom

Hazel heeft geen keuze. Na de zoveelste onderbetaalde filmklus heeft ze stabiliteit in haar leven nodig. En vooral: geld om haar achterstallige rekeningen te betalen. Wanneer ze door playboy en miljardair Hero van Esper een baan krijgt aangeboden bij zijn bank, aarzelt ze geen moment. Het werk als gastvrouw is weinig glamoureus – haar dagen bestaan uit koffiezetten, glimlachen en mensen de weg wijzen naar de wc – maar ze mag haar drie collega’s graag en ooit, wie weet, schrijft ze ook haar filmscript af. Als ze weer energie heeft. Dan wordt Hazel meegevraagd naar de Dutch Leadership Awards door Hero zelf, die genomineerd is voor een belangrijke leiderschapsprijs. Een buitenkans als ze haar collega’s mag geloven. Want als Hazel niet de rest van haar leven achter de receptie wil staan, dan is een weekend met Hero de snelste weg naar promotie. Maar dan klikt er echt iets tussen hen… Wat ze nog niet weet is dat Hero’s eigen geheimen, de terugkeer van een jaloerse zakenrivaal en een mysterieuze ketting Hazel zullen dwingen haar aannames tegenover seks te herzien – en haar affaire met Hero.

Mijn mening

Hoewel ik dit boek op mijn ereader had gezet voor tijdens mijn vakantie, heb ik terwijl ik bij de orthodontist van mijn zoon zat te wachten alvast een start gemaakt. De eerste bladzijden was het even wennen om de gedachten van de hoofdpersonage en de dialogen met haar collega's te volgen, maar het maakte me wel nieuwsgierig naar meer. Zo nieuwsgierig zelfs dat ik thuis verder las. En toen ik echt moest schoonmaken, overstapte op het luisterboek. Personage Hazel lijkt wat onzeker over haar eigen kunnen, maar is een tof en creatief iemand die de nodige weerstand weet te bieden. Ze is gevat en grappig, en weet stiekem heel goed wat ze wil. Ze past helemaal niet tussen de grijze muizen van het bankwezen en zorgt zo voor heerlijk wat kleur.
Voor ik er erg in had, was ik er door heen. Echt dik is het boek namelijk niet, maar toch weet Ponjee al de nodige thema's aan te halen (#diversiteit #eenbeetjesteamy!) en leuke personages neer te zetten. Genoeg om deel 2 te willen lezen!

Heb jij dit boek gelezen? Wat vond je ervan? Of maakt de omschrijving jou nieuwsgierig om het boek te gaan lezen?



Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Olga Ponjee

Olga Ponjee

Olga Ponjee (Utrecht, 1983) is scenarioschrijfster en amateur tuinier, kledingma...