Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Sanne

op 23 december 2023 door

Een dagje eerder dan dat jullie van ons gewend zijn, staat onze wekelijkse leestip online. Zo met Kerst voor de deur én een hele leuke andere blog die voor morgen gepland staat, krijgen jullie deze week de tip al ietsje eerder. Maar er is vast niemand die dat erg vindt!

-Door Sanne-

Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar zo naar het einde van het jaar toe, krijg ik altijd zo'n nostalgisch gevoel. En dat is nu ik morgen weer een jaartje ouder wordt, helemaal sterk. Dan wil ik terugblikken en de goede dingen die ooit waren, opnieuw omarmen. "Nostalgie is achteruit dromen", las ik ergens. En dat vond ik wel een mooie. Daarom besloot ik achteruit te dromen en mijn plank met gelezen boeken er weer eens bij te pakken en terug te mijmeren bij al dat moois dat ik ooit eens las. Mijn tip voor deze keer is dan ook een al wat oudere titel, maar met de jaren wordt het alleen maar mooier zeggen ze toch?!

Mijn tip van deze week is:

De reiziger van Diana Gabaldon

Claire Randall viert in 1945 de hereniging na de oorlog met haar man Frank. Met een tweede huwelijksreis vertrekken ze naar de Schotse Hooglanden waar Claire tijdens een wandeling op een stenen cirkel stuit. Deze magische stenenkring brengt haar naar het Schotland van de 18e eeuw. Al snel zit Claire in de problemen, maar ontmoet ze ook de aantrekkelijke Schotse man James Fraser. Ze wordt verscheurd door twee liefdes in twee verschillende tijden en komt voor meerdere problemen en uitdagingen te staan. Kiest ze voor het heden, of voor het verleden?

De reiziger is het eerste deel van de serie Outlander, een verhaal dat zich in meerdere tijden afspeelt, vol passie en avontuur, angst en verraad. Het is daarmee een historische roman, die een mooi beeld van de tijdgeest geeft en ik daardoor bij tijd en wijle zelfs leerzaam vond. Maar het is vooral een erg romantisch verhaal, met de nodige spanning. Echt zo'n verhaal om in te verdrinken en de rest van de wereld om je heen te vergeten. Ik heb er destijds echt van genoten, en nu ik er weer zo over lees, zou ik het haast opnieuw gaan lezen!

O, en voor wie net als ik een compleet gebrek aan leesflow heeft: van deze boekenreeks is een serie gemaakt die nog steeds op Netflix te zien is. Ook een aanrader kan ik je zeggen, haha! 

Via deze weg wens ik iedereen alvast hele fijne, warme en met verhalen gevulde dagen!



Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Diana Gabaldon

Diana Gabaldon

New York Times bestsellerauteur Diana Gabaldon, geboren in Flafstaff, Arizona, s...