Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezen met mannen: Gerrit en EllyK

op 17 mei 2018 door

In onze MeiMannenMaand daagden we de mannen uit om eens een feelgood boek te lezen. Op onze oproep onder de mannelijke recensenten en genreclubs waren er (slechts) twee moedige mannen die die stap wel met ons wilden wagen. En ook drie vrienden van de Feelgood Club kregen de mannen in hum omgeving zo ver om samen een feelgood boek te lezen. De eerste die de uitdaging aannam was Gerrit, de partner van vriend van de Feelgood Club EllyK. Hij durfde samen met haar De geheime vrouw van Gill Paul wel aan.

38eb384cda54c546b4d903d2ffe08368.jpg

33c6d0182c381a498fd75f4fbd1e932a.jpgOver EllyK

Ik ben EllyK, 71 jaar jong, samenwonend met Gerrit, we hebben samen vier kinderen en vijf kleinkinderen.  Mijn hobby’s zijn lezen (feelgood, thriller, waargebeurd en soms YA), computergames Spider Solitaire en Hog, wandelen, fietsen, vogels houden en kletsen.

Over Gerrit

Ik ben Gerrit, 68 jaar, ruim 41 jaar lesgegeven in het basisonderwijs. In Amsterdam begonnen en in Vinkeveen geëindigd. Mijn hobby’s zijn lezen (thrillers, wetenschappelijk, paranormale verschijnselen en lichte SF), cryptogrammen, adventure games spelen op de pc en ik sport, doe aan tafeltennis, waarvan ik ook voorzitter ben.

Het samen lezen

Elly: Wat fijn Gerrit, dat we samen deze buddyread doen.

Gerrit: Voor een keer vind ik het zeker leuk om dit te doen. Normaal liggen onze smaken wel meer uiteen.

Elly: Het verhaal speelt zich af in zowel begin 1900, er wordt veel verteld over de Romanovs, als rond 2015. Waar Kitty een huisje in Albany erft.  Dat gegeven trok me meteen al mee in het verhaal.  Zowel het heden als het verleden vind ik heel boeiend, hoe is dat bij jou?

Gerrit: De stukjes over het verleden vind ik in het begin mierzoet, zelfs in aanmerking genomen dat de gewoontes in die tijd anders waren dan nu.  De stukjes over het heden zijn beter te pruimen en vlot geschreven.

De later beschreven wisseltruc, die Dmitri had bedacht vind ik fantasierijk. En het mierzoete werd ook een stuk minder. Wat me ook opviel was, toen de Revolutie steeds meer broeide, dat Dmitri daar niks over zei tegen de familie. Dat irriteerde me enorm want, had Dmitri de gevolgen dan kunnen voorkomen?   Hoe denk jij daarover?

Elly: Ik denk het niet, de Bolsjewieken waren al te sterk en machtig, ze hadden al teveel voor het zeggen. En de kloof tussen de Tsaar en het volk was altijd al groot, TE groot.

Na alle gebeurtenissen was ik enorm benieuwd hoe het leven van Dmitri verder zou verlopen.

Ik had wel vrede met het vervolg van het verhaal, uiteindelijk kwamen de lijntjes samen en werd alles duidelijk. De tijd heelde alle wonden, ook voor Kitty en gaf haar een opening en inzicht naar haar verdere leven. Hoe heb jij het ervaren?

Gerrit: De fantasie is historisch knap verweven met de werkelijkheid.  Ik zou dit boek 4* geven.

Elly: Van mij heeft het boek 5* gekregen. Dat we tijdens onze Rusland-reis de tombes van de Romanovs hebben gezien krijgt door het lezen van dit boek wel wat extra’s.

Fijn, dat we van de Feelgood Club een kans hebben gekregen om deze buddyread te doen. Dankjewel!

543a17d10205a275bb1a4ac2ab3ecc0f.jpg

En wij bedanken natuurlijk EllyK en vooral Gerrit omdat hij het heeft aangedurfd om deze feelgood roman te lezen. En gezien het aantal sterren dat hij het boek geeft is het hem zeker niet tegengevallen!



Reacties op: Lezen met mannen: Gerrit en EllyK

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gill Paul

Gill Paul

Gill Paul schrijft naast fictie ook historische non-fictie. Ze groeide op in Gla...