Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: AeneA tipt Anita

op 22 juni 2022 door

Afgelopen maand werd AeneA in de lezersestaffettetip verblijd met een tip van JoellaMolly en het kattencafé van Melissa Daley. De grote vraag is nu natuurlijk of AeneA deze tip kon waarderen of dat ze het boek liever gelaten had voor wat het was? Vandaag vertelt AeneA er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Anita.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg


Over Molly en het kattencafé

Wanneer de jonge cypers Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Maar als ze na een lange tocht door de hobbelige straten van Stourton loopt, lijkt een nieuw huis verder weg dan ooit…

Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Is de oplossing misschien dichterbij dan ze denkt? Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen?

Hoe was de tip?

Ik heb met enthousiasme uitgekeken naar mijn eerste tip in deze lezersestafette, die ik van Joëlla zou krijgen. Het werd: Molly en het kattencafé van Melissa Daley. Na een spoedoperatie aan mijn enkel lag ik enkele dagen languit om de wond te laten herstellen (en ik kreeg er nog minimaal veertien dagen achter aan) dus kwam de tip als geroepen, want niets lekkerder dan te liggen en lekker lezen.

De tip kon ik waarderen, dus bij deze: dank je wel Joëlla. Het is zeker een boek wat ik zelf niet gauw zou kiezen, het was dus écht een tip buiten mijn comfortzone.

Het was geen probleem het e-boek te lenen en stond dus al snel op de e-reader. Het verhaal wordt vanuit Molly verteld, in de ik-vorm. Er worden diverse menselijke eigenschappen aan de poes Molly toebedeeld, waar ik waarschijnlijk veel te nuchter voor ben en tijdens het lezen vaak even mijn wenkbrauwen over fronste. Op mijn stekkie in het bos had ik diverse katten, en heb daarvan geleerd dat dit ‘soort’ onverstoorbaar is, gaat voor zijn eigen welzijn en zijn baasje gebruikt als ‘personeel’, terwijl ze allemaal hun eigen karakter hebben. Maar dat er werkelijk kattencafé’s bestonden, nee – dat wist ik niet, en dat gegeven heeft dit boek me dan weer geleerd. Een leuk verhaal, goed voor een paar uurtjes (liggend) leesplezier.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Anita

Ik moet het stokje doorgeven aan Anita. Bekijk ik haar boekenlijsten, dan zie ik dat onze smaak van boeken aardig overeenkomt en zou een tip niet zo moeilijk moeten zijn. Maar lees ik haar profiel, dan wordt het toch moeilijker, omdat ze in een wat donkere periode zit. Daarom viel meteen al Baantjer af, voor mij is dat feelgood, maar wel rond een lijk. Dan maar De rat van Amsterdam, een bijzonder maar toch wel pittig verhaal van Pieter Waterdrinker, of een historisch verhaal: Saartje Tadema van Thea Beckman over het Amsterdamse Burger Weeshuis in de Kalverstraat, allebei feelgood, maar wel met een donker randje. Daarom is mijn tip geworden: Fluister zacht haar naam van Tamera Alexander.

Ik probeer voor mijzelf zoveel mogelijk boeken te vinden van wat onbekendere auteurs, verhalen zonder recensies of verhalen die door veel minder Hebban-leden worden gelezen. Vaak blijken dat pareltjes te zijn, zoals het boek dat ik je tip. Feelgood, historisch, liefde, boeiend en leerzaam rond vrouwen die ondanks tegenslagen sterk terugkomen, en daarom denk en wens ik dat dit jou, Anita (en de andere feelgoodlezers), al lezend een glimlach op je gezicht tovert en we gelijk een vrij onbekende auteur in het zonnetje kunnen zetten. Zelf heb ik dit boek uit mijn abonnement op de Kobo-Plus collectie geleend en ik heb ervan genoten.

Het verhaal speelt zich af in Nashville, halverwege de 19e eeuw en wel op een ranch met volbloedpaarden. Feelgood van de bovenste plank, en hou je van paarden, van de natuur, van de geschiedenis én wil je er ook nog iets van opsteken of kracht uit het verhaal halen? Dan is dit jouw boek!

Overigens is dit een eerste deel van een trilogie, (de ‘Bell Meade’-serie) maar de boeken uit deze serie zijn geheel los van elkaar te lezen (dus niet écht trilogie) maar wel alle drie even ontroerend, oftewel – échte vijf-sterren pareltjes.

Over Fluister zacht haar naam

Olivia Aberdeen, de berooide weduwe van een man die is doodgeschoten als verrader van het Zuiden, wordt nu door de maatschappij gemeden. Ze aanvaardt dankbaar een uitnodiging van 'tante' Elizabeth Harding, een vroegere vriendin van haar moeder, om hoofd van de huishouding te worden. Het is een ontgoocheling voor Olivia als ze de ware reden ontdekt van Generaal Hardings toestemming voor haar komst. Terwijl ze niet de veilige haven vindt die ze heeft verwacht, wordt Olivia overrompeld door haar gevoelens voor Ridley Adam Cooper, een man uit het Zuiden, die allesbehalve een zuidelijke heer lijkt te zijn.

Door sommigen gebrandmerkt als verrader, voert Ridley Cooper, een zoon van het Zuiden die ervoor koos om te vechten voor de Unie, nog steeds een wanhopige strijd om zijn eigen oorlog te beëindigen. Hij is vastbesloten om 'de gave' die Bob Green, het stalhoofd van Belle Meade, bezit te leren. Maar hij draagt geheimen met zich mee, die hun beider leven bedreigen.

Zoals Ridley in het reine probeert te komen met zijn 'verraden' van het Zuiden, zo is Olivia vastbesloten om zich nooit meer te laten bedriegen.

Hebben jullie de tip die AeneA aan Anita geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: AeneA tipt Anita

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Melissa Daley

Melissa Daley

Melissa Daley woont in Hertforshire met haar man, twee kinderen en twee katten. ...

Tamera Alexander

Tamera Alexander

Tamera Alexander is een Amerikaanse schrijfster van christelijke fictie. Ze is h...