Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Amarins tipt Ellen

op 28 juli 2021 door

Het is weer tijd voor een van onze favoriete rubrieken waarin we jullie als volgers aan het woord laten: de lezersestafettetip. De vorige keer werd Amarins verblijd met een tip van EllyBeet van Sietske Scholten. Kon Amarins deze tip waarderen of had ze het boek liever gelaten voor wat het was? Vandaag vertelt Amarins er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Ellen.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Beet

Over liefde, Lyme en loslaten!
Elise vecht al jaren tegen de ziekte van Lyme. Haar huwelijk gaat er aan kapot. Later ontmoet ze Marjolein. Ze valt als een blok voor deze vrouw. Op het moment dat ze elkaar leren kennen is Marjolein zwanger. Als de baby in haar buik sterft, sleept Elise haar door de inktzwarte rouw. Het verdiept hun intense liefde maar ook de Lyme verdwijnt naar de achtergrond. Met het aandienen van een nieuwe zwangerschap lijkt het geluk eindelijk aan hun kant te staan. Maar terwijl Marjoleins buik groeit, slaat bij Elise de Lyme opnieuw toe. De zwaarste strijd blijkt nog niet te zijn gestreden.

Sietske Scholten is een Nederlandse schrijfster die bekend staat om haar meeslepende verhalen die zij tot nu toe vormgaf in haar literaire thrillers. Met de roman Beet heeft ze haar genre doorbroken en raakt ze de thema’s waar zij zelf twee jaar eerder in haar privéleven mee worstelde!

Hoe was de tip?

Al heel vaak was ik dit boek tegengekomen op Hebban en andere media, maar nog nooit had ik het gelezen. Ik ben meteen op zoek gegaan naar het boek, kwam het tegen in KoboPlus en ging lezen. Wat een verhaal! Een prachtig verhaal vol moed, doorzettingsvermogen en liefde, maar ook veel verdriet, rouw en ellende. In het begin moest ik er even in komen. Het verhaal schiet af en toe snel heen en weer tussen de personages. Je moet dan even schakelen, maar je zit daarna meteen weer in het verhaal. Halverwege had ik even een moment van “Lyme, nou weet ik het wel”. Maar zeer nieuwsgierig naar het einde las ik het boek in één dag uit, heerlijk in het zonnetje! Een echte aanrader en zeker de moeite waard om te lezen. Het krijgt van mij 4****.

Elly bedankt voor de tip. Ik ben blij dat ik het verhaal nu eindelijk eens gelezen heb!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Ellen

Ik heb je wensenlijstje op Hebban eens doorgespit, Ellen. Ook heb ik rondgekeken op je Instagram account. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat je eigenlijk diverse genres leest. Doordat we in de estafette feelgood lezen ben ik op zoek gegaan naar een fijn ontspannen verhaal voor deze zomer.  Ik kwam uit bij Languit in het gras van Kat French. Twee jaar geleden las ik dit boek tijdens mijn vakantie. Ik heb hier toen zo van genoten. Het is echt een boek wat je heerlijk in het zonnetje in je tuin, op het strand of lekker in je vakantie moet lezen. Het is op en top feelgood. Een verhaal om even lekker bij weg te zwijmelen en te genieten. Ik hoop dat ook jij van dit boek gaat genieten en ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden. Alvast heel veel leesplezier!

Over Languit in het gras

Een landhuis, een sexy cowboy en een verrukkelijke vakantieflirt….
Alice McBrides echtgenoot, Brad, is beroemd, oogverblindend knap…. en hij heeft een affaire met zijn sexy tegenspeelster. Op zich al erg genoeg, maar dat zijn hartstochtelijke romance breed wordt uitgemeten in de roddelpers maakt de vernedering compleet!
Nadat Alice hem eruit heeft gegooid, besluit ze haar prachtige landhuis – in elk geval één voordeel van trouwen met een ster – te verhuren tijdens de zomermaanden. De nieuwe huurder is een knappe cowboy met de naam Robinson. Countryzanger Robinson heeft zijn eigen portie hartzeer om te verwerken en hij is naar Borne Manor gekomen om even aan alles te ontsnappen. Als hij ergens niet op zit te wachten, dan is het romantiek. Toch vormt huisbaas Alice een onverwachte verleiding…
Al snel kunnen ze de vonken niet meer ontwijken, wat uitloopt op een heerlijke vakantieflirt. Maar wat doen ze wanneer de lange hete zomer voorbij is?

Hebben jullie de tip die Amarins aan Ellen geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Amarins tipt Ellen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sietske Scholten

Sietske Scholten

Sietske Scholten is een Nederlandse schrijfster die bekend staat om haar meeslep...