Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Cisca tipt Elly

op 28 september 2022 door

Afgelopen maand werd Cisca in de lezersestafettetip verblijd met een tip van TanjaDe lange weg naar morgen van Bo Bloem. De grote vraag is nu natuurlijk of cisca deze tip kon waarderen of dat ze het boek liever gelaten had voor wat het was. Vandaag vertelt Tanja er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Elly.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg


Over De lange weg naar morgen

De lange weg naar morgen is een psychologische roman over de kracht van vriendschap en liefde, de impact van het verleden op het heden en over het loslaten van oude waarheden. Deirdre van Oorschot heeft geen beschut leven geleid, haar familie is altijd allesbehalve doorsnee geweest en het is dan ook slechts aan haar grootmoeder en vriendengroep te danken dat zij als volwassene een redelijk stabiel leven leidt. Dan begint het verleden haar in te halen en langzaam brokkelen de verdedigingsmechanismes uit haar jeugd af en zal ze een aantal drastische keuzes moeten maken om te overleven. Edo van Eick is de behandelend arts van Deirdre’s moeder en ontdekt al snel na hun eerste kennismaking de schokkende waarheid over de geheimzinnige band die Deirdre en hij delen. Zal het Edo lukken een plaats in haar huidige leven te veroveren als steeds duidelijker wordt dat hij aan de grond van alle belangrijke gebeurtenissen in haar leven heeft gestaan en zal Deirdre in staat zijn zich los te maken van haar narcistische vader en haar eigen negatieve zelfbeeld? De weg naar morgen is lang en gaat niet over rozen. Is het de moeite waard?

Hoe was de tip?

10cf059635d81451f35c99b5feda692a.pngHet is weer zover. Vorige maand was het mijn beurt om een tip te ontvangen. Ik kreeg van Tanja De lange weg naar morgen van Bo Bloem getipt. Voor mij een compleet nieuw boek van een auteur die ik nog niet ken. Aangezien ik het tof vind om nieuwe auteurs te ontdekken ben ik nieuwsgierig als ik ben al heel snel begonnen in het boek.

Ik ben enorm verrast door een hele fijne schrijfstijl. De auteur neemt je in eerste instantie mee vanuit het perspectief van Deirdre. Vanuit haar oogpunt krijg je een beeld van haar leven en ook haar verleden. De pijnlijke punten komen allemaal aan bod. Vanaf het moment dat Edo in beeld komt gaan we regelmatiger van perspectief wisselen. Dit gebeurt zonder duidelijk aan te geven, zomaar ergens middenin een bladzijde. Hierin ga je vanzelf mee, je voelt het gewoon aan en het is dus duidelijk vanuit wie het stukje dan geschreven is.

De auteur weet een hoog psychologisch gehalte over te brengen op de lezer. Ze laat je in het hoofd van beide hoofdpersonages kijken, waardoor je de onmacht, twijfels en angsten voelt. Je kunt als het ware onder hun huid kruipen.

Ik ben enorm blij dat ik deze tip kreeg, Tanja. En je had helemaal gelijk. Dit verhaal heeft echt alles.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Elly

ca304ecb0d25cc68dbd2ffdbfa768726.png

En dan nu mijn tip voor Elly.
Hey Elly, wat leuk dat ik jou deze keer een tip mag geven. Uit alle cafés weet ik inmiddels wel een beetje wat jij voor boeken leest. Je bent een veellezer, dus dat maakt het soms wel lastig voor jou een boek uit te zoeken. Toen ik erover nadacht welk boek het moest worden kwam dit boek bij me op, omdat ik er zelf enthousiast over ben. Ik mocht het deze zomer lezen in ruil voor een recensie op Hebban en mijn bookstagram pagina.

Mijn tip voor jou is Aroma van Ann Galland.

Ann is een Vlaamse auteur en Aroma is haar indrukwekkende debuut. Aroma heeft veel in zich en stond dan ook deze gehele zomer in de Top 10 van bestverkochte boeken in Vlaanderen. Voor zover ik heb kunnen checken heb je dit boek nog niet gelezen, en ik denk zeker dat het ook echt een boek voor jou zal zijn.

Ik wens je heel veel leesplezier.

Over Aroma

Venetië, 1978. Alba Amato is een jong weesmeisje dat werk vindt als serveerster bij Gli Scalini, een authentieke koffiebar in de wijk Castello. Aanvankelijk loopt alles goed, maar gaandeweg wordt Alba’s leven gedomineerd door haar baas Roberto Raffa. Midden in de aroma’s van gemalen bonen speelt zich een luguber machtsspel af dat pas eindigt met Roberto’s dood.

Voor Alba betekent dat het einde van twee jaar tirannie. Tot ze erachter komt dat zij de enige begunstigde is in Roberto’s testament. Wat betekent dit? Moet ze het fortuin aannemen van de man die haar terroriseerde, of blijft ze trouw aan zichzelf? In de nasleep van haar keuze volgt een verhaal dat meer dan een halve eeuw omspant, een verhaal dat verborgen familiegeheimen blootlegt en ons doet nadenken over de vervlogen mogelijkheid: wat als ik mijn leven anders had geleid?

Hebben jullie de tip die Cisca aan Elly geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Cisca tipt Elly

Meer informatie

Gerelateerd

Over