Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Ellen tipt Rita

op 30 augustus 2021 door

Het is weer tijd voor een van onze favoriete rubrieken waarin we jullie als volgers aan het woord laten: de lezersestafettetip. De vorige keer werd Ellen verblijd met een tip van AmarinsLanguit in het gras van Kat French. Kon Ellen deze tip waarderen of had ze het boek liever gelaten voor wat het was? Vandaag vertelt Ellen er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Rita.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Languit in het gras

Een landhuis, een sexy cowboy en een verrukkelijke vakantieflirt….
Alice McBrides echtgenoot, Brad, is beroemd, oogverblindend knap…. en hij heeft een affaire met zijn sexy tegenspeelster. Op zich al erg genoeg, maar dat zijn hartstochtelijke romance breed wordt uitgemeten in de roddelpers maakt de vernedering compleet!
Nadat Alice hem eruit heeft gegooid, besluit ze haar prachtige landhuis – in elk geval één voordeel van trouwen met een ster – te verhuren tijdens de zomermaanden. De nieuwe huurder is een knappe cowboy met de naam Robinson. Countryzanger Robinson heeft zijn eigen portie hartzeer om te verwerken en hij is naar Borne Manor gekomen om even aan alles te ontsnappen. Als hij ergens niet op zit te wachten, dan is het romantiek. Toch vormt huisbaas Alice een onverwachte verleiding…
Al snel kunnen ze de vonken niet meer ontwijken, wat uitloopt op een heerlijke vakantieflirt. Maar wat doen ze wanneer de lange hete zomer voorbij is?

Hoe was de tip?

Toen ik het bericht kreeg dat Amarins een tip aan mij moest geven was ik heel erg benieuwd wat ze voor mij in petto had. Ik volg haar op instagram en weet dat ze een goede smaak heeft wat lezen betreft, dus ik maakte me niet al te veel zorgen over wat ze voor mij uitgekozen had. Toen ik de titel en auteur van het boek zag, vermoedde ik eigenlijk al wel dat het goed zat.  Ik kende het boek nog niet maar de titel klonk alleszins al veelbelovend. Ik wist wel dat ik met Kat French altijd goed zat.

Nadat ik de korte inhoud van het boek had gelezen, wist ik dat dit verhaal perfect in mijn straatje zou passen. Het was dan ook een heerlijk ongecompliceerd verhaal. Veel romantiek, een aantal hilarische personages en toch nog een beetje een plottwist naar het einde toe. Echt precies het soort verhaal dat je in de zomer wil lezen.

Ik las op facebook een discussie over voorspelbaarheid bij feelgoodboeken. Ik kan jullie alvast volmondig zeggen: ja, van tijd tot tijd mag dat wel eens wat mij betreft! Ook bij dit boek wist je vooraf wel dat het goed zou eindigen maar de weg naar het einde was boeiend, grappig en absoluut feelgood! Ik heb dan ook genoten van het boek en zeg oprecht: dank je wel Amarins voor deze leuke tip! 

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Rita

Toen ik je gelezen lijst bekeek, zag ik dat je ook heel veel thrillers las. Ik zou je bijna de Noordzee-moorden van Isa Maron willen tippen. Hoewel ik zelf nauwelijks thrillers lees, vond ik deze serie erg goed. Maar dit is natuurlijk Fabulous Feelgood, dus ben ik uiteraard op zoek gegaan naar een feelgood die nog niet op je gelezen plankje staat.

Ik kwam eigenlijk al snel tot de conclusie dat alle boeken van Rebecca Yarros heel goed zijn en voor zover ik kon zien heb je nog niets gelezen van deze auteur. Het laatste boek dat ik van haar gelezen heb is De laatste brief. Dat wordt dus mijn tip voor jou, Rita. Ik was alleszins blown away van dit boek en ik denk, en hoop dat jij dit wel zal appreciëren, Rita.

Veel leesplezier!

Over De laatste brief

De laatste brief is een aangrijpende feelgoodroman over een kick-ass single mom. Ella werd op haar negentiende moeder van een tweeling en runt nu, vijf jaar later, een bed & breakfast. Ze heeft per brief contact met Beckett, die met haar overleden broer in het leger zat. Dan komt Beckett zonder dat ze het weet terug van uitzending en gaat hij in haar B&B logeren om haar te helpen. Zij moet daar niets van hebben, ze kan het toch wel alleen? Maar haar kinderen zijn gek op hem. In De laatste brief laat Rebecca Yarros zien dat hoe sterk je ook bent, de liefde vaak nóg sterker is.

Hebben jullie de tip die Ellen aan Rita geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Ellen tipt Rita

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is een hopeloze romanticus en liefhebber van dingen als chocolade...