Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Elly tipt Amarins

op 25 september 2020 door

We zijn zo blij met onze volgers: daar doen we het tenslotte toch voor. Oké, we vinden het zelf ook leuk om al de mooie feelgood boeken te lezen en er iets over te vertellen, maar we vinden het ook superleuk dat jullie er ook iets over willen vertellen en jullie mooiste boeken willen tippen aan andere volgers. Vandaag is het de beurt aan Elly. Zij kreeg als tip van Miriam De dameszwemclub van Barbara ZitwerZe hoopte dat Elly het boek zou waarderen omdat ze behalve feelgood ook graag biografieën leest. En met dit boek kan ze die twee genres combineren omdat er een link wordt gelegd met J.M. Barrie, de schrijver van Peter Pan en met de verhalen over Peter Pan. Elly geeft het stokje op haar beurt door aan Amarins en tipt haar een boek dat zij echt gelezen moet hebben.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over De dameszwemclub

In het boek vertrekt Joey, een overwerkte architecte uit New York, naar de Cotswolds in Engeland voor de restauratie van het prachtige Stanway House. Ze komt daar weer in contact met haar jeugdvriendin Sarah, en met Sarah’s schoonmoeder Aggie, die samen met een aantal vriendinnen van rond de 80 nog regelmatig een duik neemt in het ijskoude meertje op het landgoed van Stanway House. Het contact met Sarah verloopt niet altijd makkelijk en de conciërge van Stanway House lijkt niet echt mee te willen werken aan de restauratie, maar de kennismaking met de ‘Dameszwemclub’ maakt voor Joey veel goed. Maar of het ook met de liefde goed komt?

Hoe was de tip?

Toen ik de tip van Miriam kreeg ging ik meteen op zoek naar het boek, bestelde het, maar… het kon niet geleverd worden! Dus op zoek naar een andere leverancier. Het had dus nogal wat voeten in aarde, maar uiteindelijk is het gelukt.

De cover van het boek vind ik erg mooi, de lijnen, de letters en de kleuren zijn haast een aquarel.

Toen ik begon met lezen kwam het verhaal wat warrig op me over. Ik kon eerst ook geen contact krijgen met Joey, de hoofdpersoon. Maar… toen ze eenmaal in Engeland kwam en haar vriendin Sarah ontmoette en later bij dat meertje terechtkwam ging het verhaal me echt pakken en las ik het, voor mijn doen, met een sneltreinvaart uit.

Stanway house, waarvoor Joey de restauratie doet, zou ik, als het echt bestond, weleens willen bezoeken.

Al met al is het, na de leveringsproblemen en het wat warrige begin, met deze tip helemaal goed gekomen en daarom, Miriam, bedankt!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Amarins

Amarins leest wel vaak boeken die ik ook fijn vind, maar dat maakte de keuze niet makkelijker. Ik had al wat titels opgeschreven, maar streepte ze steeds door. Mijn gevoel zei: er is nog een betere tip. En dat gevoel kwam uit. Want toen ik nog eens zocht in mijn gelezen boeken kwam ik deze tegen: Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman.

Dit verhaal is ook heel bijzonder, want het gaat over een vrouw, die erft van haar moeder maar de erfenis niet krijgt. Er is wel een brief! De schrijfstijl is beeldend en je wordt binnen de kortste keren helemaal in het bijzondere verhaal getrokken. Ontroerend en eerlijk.

Amarins, ik wens je alvast heel veel leesplezier met Een bijzonder jaar.

Over Een bijzonder jaar

Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen.

Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Bonustip

Ik wil Amarins toch ook nog een extra tipje geven (voor als ze het tipboek te snel uit heeft en dat is heel goed mogelijk met dit mooie boek): Eline van Michelle Visser. Een historisch roman, die zich in Nederland afspeelt.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Hebben jullie de tip die Elly aan Amarins geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip, of de bonustip, op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!



Reacties op: Lezersestafettetip: Elly tipt Amarins

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lori Nelson Spielman

Lori Nelson Spielman

Lori Nelson Spielman woont met haar man in Michigan. Haar debuut Een bijzonder j...

Michelle Visser

Michelle Visser

Schrijven, schrijven, schrijven... zodat ik jullie zo snel mogelijk een nieuw bo...