Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Elly tipt Amarins

op 16 juni 2021 door

Het is weer tijd voor een van onze favoriete rubrieken waarin we jullie als volgers aan het woord laten: de lezersestafettetip. De vorige keer werd Elly verblijd met een tip van CiscaGeluk bij een ongeluk van Wendy Brokers. Kon Elly deze tip waarderen of had ze het boek liever gelaten voor wat het was? Vandaag vertelt Elly er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Amarins.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Geluk bij een ongeluk

In Geluk bij een Ongeluk weigert Suus Versluis de gevolgen van een tragisch ongeluk te accepteren. Haar onderlichaam werkt misschien niet meer, haar afweermechanisme des te beter.

Jacco Reehorst lijkt de zoveelste hulpverlener die haar wel even zal helpen. En als er iets is wat Suus niet wil, is het geholpen worden. Jacco blijkt zich echter niet zo maar uit het veld te laten slaan door Suus' gedrag en sarcastische opmerkingen. Integendeel. Zijn gevoelens voor Suus liggen dieper dan zij kan weten. En hij doet er alles aan om haar te bewijzen dat haar handicap voor hem geen beperking is.

Suus is nooit bang geweest voor intimiteit, maar nu heeft ze gelijktijdig te dealen met een sexy man en een onderlichaam dat niet werkt. De ontdekkingsreis waarop Jacco haar meeneemt, leert Suus dat ze in staat is meer te voelen dan ze ooit voor mogelijk hield.

Geluk bij een ongeluk is een sexy liefdesverhaal. Het is een verhaal over een aan een rolstoel gebonden cynicus tegenover een eeuwige optimist, een verhaal over accepteren tegenover veroordelen en vooroordelen. Een verhaal over vriendschap en vergeving. Maar bovenal is Geluk bij een Ongeluk een absoluut niet zoetsappig verhaal over liefde.

Hoe was de tip?

Cisca tipte mij Geluk bij een ongeluk van Wendy Brokers. En wat heb ik genoten van dit verhaal. Ik had het e-book al heel lang op mijn reader staan, maar nooit kwam het aan de beurt. Wat zonde, want de andere boeken die ik las van Wendy vond ik ook al zo mooi.

Dit verhaal gaat over Suus en Jacco en ik heb ze in mijn hart gesloten. Het leek bij het lezen net alsof ik naast hen zat, liep of sliep. Wendy heeft een complete inkijk gegeven in het leven van iemand in een rolstoel en waar je zoal tegenaan loopt bij de kleinste en normaalste dingen. Het gezegde ‘liefde overwint alles’ is zeker waar in dit verhaal

Al met al dus knap raak geschoten, Cisca, want het boek krijgt van mij 5*****. Dankjewel voor de fijne tip!

.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Amarins

Nu moet ik aan de bak met een tip voor jou, Amarins. Op basis van je interesse en je gelezen titels had ik acht boeken geselecteerd. En wat heb ik het er moeilijk mee gehad om uit die acht boeken te kiezen! Uiteindelijk heb ik na veel wikken en wegen gekozen voor Beet van Sietske Scholten. In deze (zomer)tijd een belangrijk onderwerp, want het gaat over de gevolgen van een tekenbeet. Ik heb zelf al twee keer een tekenbeet gehad, maar gelukkig zonder gevolgen.

Het is een autobiografisch verhaal over onmacht, kwelling en liefde. Een doos tissues in de buurt is niet overbodig!

Veel leesplezier, Amarins, en ik hoop dat je er net zo van zult genieten als ik heb gedaan.

Over Beet

Over liefde, Lyme en loslaten.
Als de baby sterft in Marjoleins buik, sleept Elise haar door de inktzwarte rouw. Het verdiept hun intense liefde. De ziekte van Lyme waar Elise al jaren tegen vecht, verdwijnt naar de achtergrond. Met het aandienen van een nieuwe zwangerschap lijkt het geluk eindelijk aan hun kant te staan. Maar terwijl Marjoleins buik groeit, slaat bij Elise de Lyme opnieuw toe. De zwaarste strijd blijkt nog niet te zijn gestreden.
Sietske Scholten is een Nederlandse schrijfster die bekend staat om haar meeslepende verhalen die zij tot nu toe vormgaf in haar literaire thrillers. Met de roman Beet doorbreekt ze haar genre en raakt ze de thema's waar zij zelf twee jaar eerder in haar privéleven mee worstelde.

Hebben jullie de tip die Elly aan Amarins geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Elly tipt Amarins

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...

Sietske Scholten

Sietske Scholten

Sietske Scholten is een Nederlandse schrijfster die bekend staat om haar meeslep...