Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Joella tipt AeneA

op 25 mei 2022 door

Afgelopen maand werd Joella in de lezersestaffettetip verblijd met een tip van Ellen: Zomer in het duincafé van Debbie Johnson. De grote vraag is nu natuurlijk of Joella deze tip kon waarderen of dat ze het boek liever gelaten had voor wat het was? Vandaag vertelt Joella er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor AeneA.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Zomer in het Duincafé

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Hoe was de tip?

Lieve Ellen, van jou kreeg ik de tip om Zomer in het duincafé van Debbie Johnson te gaan lezen. Nadat ik deze tip mocht ontvangen heb ik het boek heel snel gekocht en ben er ook meteen in begonnen.

Het verhaal heeft me enorm goed gedaan en vele feelgood momenten bezorgd met alle mooie en kleurrijke personages waarvan je niet anders kan dan ze in je hart sluiten. De prachtige omgeving, die lieve jimbo, en natuurlijk de humor, want die was in overvloed aanwezig!

Het boek schuwt ook geen heftige thema's maar door de humor is en blijft het wel een feelgood verhaal. Natuurlijk zijn er ook leuke mannen in het verhaal aanwezig en is het een ook nog eens een serie, dus mag ik nog terugkomen op deze mooie plek in het duincafe!

Deze tip kan ik dan ook enorm waarderen, bedankt Ellen! Ik kon het boek nauwelijks wegleggen!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor AeneA

Als ik kijk op jouw 'Wil ik lezen'-plankje zie ik dat dit plankje niet zo doorgebogen is als bij vele andere Hebban-gebruikers en daarom besluit ik om jouw 'Heb ik gelezen'-plankje door te spitten. Ik kom veel mooie al gelezen titels tegen en doe er toch nog wel enkele dagen over om een keuze te maken voor jou.

Ik bleef nog even twijfelen over welk boek ik je nu zou aanraden. Een boek met diepgang zoals Jij, ik en de zee van Sandy Taylor of een echte feelgood zoals Zomer in de kleine bakkerij  van Jenny Colgan!?

Omdat ik ook weet dat je gek bent op katten heb ik uiteindelijk gekozen voor Molly en het katten café van Melissa Daleyomdat ik je graag wil laten genieten van dieren, liefde en gezelligheid want er gebeurt al zoveel in de wereld op het moment. Samen met Molly ga je een reis maken. Ik heb zelf enorm genoten van het boek en ook ontzettend meegeleefd met alle personages dus ik hoop dat jij mijn tip ook kan waarderen!

Over Molly en het kattencafé

Wanneer de jonge cypers Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Maar als ze na een lange tocht door de hobbelige straten van Stourton loopt, lijkt een nieuw huis verder weg dan ooit…

Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Is de oplossing misschien dichterbij dan ze denkt? Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen?

Hebben jullie de tip die Joella aan AeneA geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Joella tipt AeneA

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Debbie Johnson

Debbie Johnson

Debbie Johnson is een bestsellerauteur die in Liverpool woont en werkt. Ze verde...

Melissa Daley

Melissa Daley

Melissa Daley woont in Hertforshire met haar man, twee kinderen en twee katten. ...