Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Tanja tipt Cisca

op 26 augustus 2022 door

Afgelopen maand werd Tanja in de lezersestafettetip verblijd met een tip van AnitaDe verborgen apotheek van Sarah Penner. De grote vraag is nu natuurlijk of Tanja deze tip kon waarderen of dat ze het boek liever gelaten had voor wat het was. Vandaag vertelt Tanja er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Cisca.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg


Over De verborgen apotheek

Londen, 1791. Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.

Londen, heden. Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden...

Hoe was de tip?

Anita vermelde al dat het op mijn Hebban profiel al een tijdje rustig was. Dat klopt. Door drukte met werk en studie was het lezen er de laatste tijd aardig bij ingeschoten. Of eigenlijk had ik het op een laag pitje gezet om zo wat meer tijd aan mijn studie te besteden. Voor de lezersestafette moest ik natuurlijk tijd maken. Eerst dacht ik, oh jee. Als ik dat maar allemaal red. Maar bij het lezen van de tip waren de twijfels al gauw verdwenen.

Ik was meteen enthousiast bij het lezen van het hele lijstje. Alle boeken die Anita voor me had opgeschreven heb ik genoteerd en ga ik zeker lezen. En de tip De verborgen apotheek vond ik helemaal super. Ik had al wel over het boek gelezen en zoals altijd denk ik, die ga ik lezen en het boek komt ergens op mijn te lezen lijst. Nu mocht ik het al lezen voor de lezersestafette. Dat het verhaal over een apotheek gaat sprak me al meteen aan omdat ik zelf apothekersassistente ben. Het gaat over een apothekeres die vrouwen wil helpen. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Er wordt regelmatig gesproken over oude recepten voor huismiddeltjes en geneesmiddelen. Dat had natuurlijk al mijn interesse. Het hele verhaal is zo interessant en spannend dat het constant mijn aandacht heeft vastgehouden. Ook het onderzoek van Caroline was leuk om te volgen. 

Het verhaal is fascinerend, een echte roman maar het verhaal blijft voortdurend spannend zodat je continu verder wil lezen. De personages zijn origineel en de karakters zijn realistisch neergezet, dit zorgt ervoor dat het verhaal geloofwaardig is en lekker doorleest. De personages zijn goed uitgewerkt hierdoor kun je je goed inleven in de vrouwen. Het verhaal is goed in elkaar gezet en heeft een logisch verloop. De schrijfstijl leest makkelijk en het verhaal wist me te pakken. Het einde was origineel en een echt feelgood einde, zodat het prima binnen het genre past. Maar ook voor liefhebbers van historische romans met een vleugje magie is het een aanrader.

Wat was dit een superleuke tip, Anita. Ik heb van dit boek genoten en had het dan ook in een weekend uit.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Cisca

Bij het bestuderen van het profiel van Cisca en haar gelezen boeken viel meteen op dat ze heel veel leest en dus ook al veel boeken gelezen heeft. Het was dus best lastig om een leuk passend boek uit te zoeken. Het was me wel duidelijk dat Cisca graag feelgood leest, hoewel andere genres ook op haar leeslijst staan. Dus ik vond dat er best nog iets toegevoegd kon worden aan het feelgoodgehalte.

Ik vroeg me af hoe ik dit ging aanpakken en ik bedacht me dat mijn liefde voor romans vroeger met de boeken van Maeve Binchy begonnen is. Wat heb ik genoten van haar mooie warme schrijfstijl waarin de hoofdrolspelers voor mij echt tot leven kwamen. Toch is het geen boek van Maeve geworden. Een nog redelijk nieuwe roman leek me beter.

Ik ben toen eens gaan kijken in mijn eigen leeslijst en bedacht dat ik heb genoten van De lange weg naar morgen van Bo Bloem. Het is misschien niet helemaal wat je normaal leest, Cisca, maar het is ook wel leuk om een beetje een omweg te nemen naar het happy end. Dit verhaal bevat alles: liefde, spanning en mysterie. Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Over De lange weg naar morgen

De lange weg naar morgen is een psychologische roman over de kracht van vriendschap en liefde, de impact van het verleden op het heden en over het loslaten van oude waarheden. Deirdre van Oorschot heeft geen beschut leven geleid, haar familie is altijd allesbehalve doorsnee geweest en het is dan ook slechts aan haar grootmoeder en vriendengroep te danken dat zij als volwassene een redelijk stabiel leven leidt. Dan begint het verleden haar in te halen en langzaam brokkelen de verdedigingsmechanismes uit haar jeugd af en zal ze een aantal drastische keuzes moeten maken om te overleven. Edo van Eick is de behandelend arts van Deirdre’s moeder en ontdekt al snel na hun eerste kennismaking de schokkende waarheid over de geheimzinnige band die Deirdre en hij delen. Zal het Edo lukken een plaats in haar huidige leven te veroveren als steeds duidelijker wordt dat hij aan de grond van alle belangrijke gebeurtenissen in haar leven heeft gestaan en zal Deirdre in staat zijn zich los te maken van haar narcistische vader en haar eigen negatieve zelfbeeld? De weg naar morgen is lang en gaat niet over rozen. Is het de moeite waard?

Hebben jullie de tip die Tanja aan Cisca geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Tanja tipt Cisca

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Penner

Sarah Penner

Sarah Penner debuteert met de historische roman De verborgen apotheek, die werel...