Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Luisterboek-buddy: Passe Partout van Astrid Harrewijn

op 09 mei 2018 door

De twee luisterbuddies Marieke en Sanne gingen weer aan de slag met een nieuw luisterboek. Regelmatig beluisteren ze boeken en dit keer was het de eer aan een Storytel original serie: Passe partout van Astrid Harrewijn. Eerdere boeken die ze samen beluisterden bevielen goed, hoe zou deze serie ze zijn bevallen?

Samenvatting
Babette Perdieu, vierendertig jaar, heeft het goed voor elkaar: een rijke man, een schattige dochter en een prachtig huis. Dat de chagrijnige puberzoon van haar man Roeland bij hen moet wonen, neemt ze op de koop toe. Dan verdwijnt Roeland spoorloos en blijft Babette achter met zijn kunstgalerie en een rij schuldeisers.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Sanne:
Wat leuk Marieke dat we weer samen een boek luisteren. Of een boek.. ik moet zeggen "serie". Heb jij wel eens eerder een Storytel Original Serie beluisterd?

Marieke:
Storytel original is nieuw voor me, maar ik maak ook niet heel veel gebruik van Storytel. Ik luister meer via de Luisterbieb of via Bookchoice. Maar het voelt wel heel speciaal om een boek te luisteren dat enkel op Storytel wordt aangeboden.

Sanne:
Wat erg zeg wat haar allemaal overkomt, je verzint het niet he?! Murphy's law is hier zeker van toepassing, maar ondanks dat het allemaal wel erg gek en sterk aangezet is, komt het ergens toch wel geloofwaardig op me over of zo. Het is niet dat de opeenstapeling aan gebeurtenisen me irriteert. Bij jou wel? Ik vraag me soms wel af of de dingen die worden omschreven in kakkineuze dorpen echt gebeuren, zoals veertig kinderen uitnodigen voor een verjaardagsfeestje bijvoorbeeld. 

Marieke:
Het is echt verschrikkelijk wat Babette allemaal voor haar kiezen krijgt. Het is bijna onmogelijk zoals het zich allemaal opstapelt en toch is het allemaal heel logisch. Een domino effect. Ik heb wel respect voor Babette, hoe ze alle ballen in de lucht weet te houden.
O, dat kakkineuze dorp zoals jij dat noemt, met al dat nieuwe geld. Smijten met geld, het maakt ze allemaal niet uit. Pas als het er niet meer is valt op hoe makkelijk het allemaal was. Zo'n verjaardagsfeestje met 40 kinderen? Volgens mij komt dat echt voor, inclusief de borrel voor de ouders. Dan kan er gelijk genetwerkt worden.

Sanne:
40 kinderen?! Oh my! Dan snap ik waarom ouders achteraf een borrel nodig hebben, haha. Maar inderdaad, ik heb ook respect voor Babette, zoals ze dat allemaal regelt nu haar vent met de noorderzon vertrokken is. Zoals ze zijn zoon Peter-Beau ook de oren wast. Ik vind de schrijfstijl van Astrid erg prettig; een fijne combinatie van serieus en humoristisch. En ook haar voorleesstem past er perfect bij.

Marieke:
Ik vind het ook geweldig dat Astrid Harrewijn het zelf voorleest. Ze heeft een bepaalde uitspraak die behoorlijk deftig is en dat past perfect bij het persoontje van Babette. Het geeft helemaal de sfeer weer van de dames van de yoga club en de wijze waarop ze met elkaar om gaan. Net als die heerlijke namen, Clair, Fien, Inge en Fleurtje en Sophietje. Grappig is dan ook zo'n personage als de zus van Babette, die zo lekker uit de toon valt. Ik zie ze zo voor me, jij ook?

Sanne:
Ja absoluut! Ik vond het best jammer dat de serie was afgelopen, binnen de kortste keren was het uit. Ik vond het prettig om af en toe eens een aflevering te luisteren, zo waren het mooie afgebakende stukken die je kon luisteren, zonder het boek ergens halverwege een zin te moeten onderbreken. Ik denk dat er nog wel wat losse eindjes zijn en dat het mogelijk is om nog meer afleveringen te schrijven. Ik ben benieuwd of Astrid Harrewijn dat nog voor ons in petto heeft.

Marieke:
Dat lijkt me heel logisch, want ook al is het verhaal afgelopen, er zijn nog genoeg losse eindjes waar ze mee verder kan. Ik heb er in ieder geval van genoten en ik hoop dat er meer volgt.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Conclusie:
Een zeer geslaagd luisterboek van Astrid Harrewijn. De ideale indeling van 10 delen van bijna een uur werkt perfect en het voorlezen door Astrid Harrewijn is absoluut een meerwaarde. Het verhaal vol komische situaties waarvan je alleen maar kan hopen dat je daar nooit in terecht komt, zorgt voor een paar uurtjes heerlijk ontspannen luisteren en vraagt zeker om een vervolg.



Reacties op: Luisterboek-buddy: Passe Partout van Astrid Harrewijn

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...