Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mandy las... Mijn favoriete souvenir

op 18 april 2024 door

Wanneer je leest dat er een nieuw boek uitkomt van het succesvolle duo Vi Keeland & Penelope Ward dan kun je niet anders dan je vrijwillig aanbieden en er dezelfde dag nog in beginnen. Dit gebeurde me laatst toen we van Uitgeverij Love Books het nieuwe boek Mijn favoriete souvenir kregen aangeboden. Na het lezen van de samenvatting was ik verkocht. Of het mijn verwachtingen heeft waargemaakt? Dat lees je hieronder. 

- door Mandy - 

Over Mijn favoriete souvenir

Nadat haar huwelijk is afgeblazen besluit Hazel Appleton impulsief dat ze gewoon in haar eentje op huwelijksreis gaat. Daar aangekomen krijgt ze al snel heel erg spijt en besluit ze toch weer naar huis te gaan. Als ze op het vliegveld aankomt blijken alle vluchten die dag gecanceld door een grote sneeuwstorm. Daarom is elke hotelkamer in de buurt al volggeboekt voor de nacht. Ze zit in de lobby van een hotel te wachten als ze toevallig doorkrijgt dat een heel knappe man tegen de receptie liegt om een reservering in te pikken. Als het om twee kamers blijkt te gaan, besluit ze impulsief naast hem te gaan staan en te doen alsof ze zijn zus is. Ze checken in als Milo en Maddie Hooker, en veroveren daarmee de laatste hotelkamers van de stad.

De twee vinden het wel een leuk avontuur en besluiten hun ware identiteit voor elkaar geheim te houden en een avondje als de Hookers door het leven te gaan. Maar wat slechts één overnachting had moeten zijn, verandert al snel in een bijzondere roadtrip met onverwachte gevolgen.

Wat ik ervan vond

De combinatie Vi Keeland en Penelope Ward lijkt gezien de hoeveelheid boeken die ze al samen hebben geschreven een gouden duo te noemen. Ook ik ben niet onbekend met hun schrijven en heb al meerdere boeken van deze schrijfsters gelezen. Ik was dan ook meteen enthousiast, omdat een boek met de formule die zij gebruiken eigenlijk niet kan mislukken. En ondanks dat de boeken qua opzet hetzelfde zijn, moet ik zeggen dat het nooit verveelt. 

In dit boek maken we kennis met Maddy en Milo Hooker, ook wel bekend als Hazel en Matteo. Het boek is vanuit beide personages beschreven en dat maakt het extra leuk. Ook het luisterboek (te vinden op Kobo) kent een vrouwelijke voorleesstem en een mannelijke. 

Hazel is al een tijdje niet meer zichzelf en verloor zichzelf in haar relatie. Dat haar ex-verloofde uiteindelijk niet met haar wilde trouwen was zowel een vloek als een zegen. Op deze manier kon ze nadenken wat ze nu echt belangrijk vindt in het leven. Het geld van de geboekte huwelijksreis kreeg ze sowieso niet terug, dus die reis kon ze net goed maken. Als ze toch eerder naar huis wil, blijkt dat niet te kunnen, er vliegen door het weer geen vliegtuigen en de sneeuwstorm zal nog dagen aanhouden. Dit is het moment dat ze Matteo ontmoet. De twee zijn aan elkaar gewaagd en zijn beiden impulsief. Hierdoor verloopt de roadtrip die ze met elkaar besluiten te maken zowel hysterisch als hilarisch. Omdat Hazel vanaf het begin duidelijk is dat ze niet weet hoe het verder moet tussen haar en haar ex, is de spanning vanaf het begin wel aanwezig, ze voelen zich namelijk echt wel tot elkaar aangetrokken, maar gebeurt er verder niks. Ze zijn als vrienden weg en ze dagen elkaar uit in alles wat er op hun weg komt. 

Wanneer Hazel naar huis moet, besluiten ze geen contact te onderhouden. Hazel heeft namelijk eerst het een en ander uit te zoeken voor zichzelf. Wel is er voor over drie maanden een hotelkamer geboekt, in hetzelfde hotel als waar ze elkaar ontmoetten. Zoals het een goed verhaal betaamt, is die weg natuurlijk hobbeliger dan gedacht. 

Ik kan lang doorpraten over dit boek. Het staat vol met grappige gebeurtenissen die elkaar in vlotte vaart opvolgen, ook de dialogen zijn oprecht en prettig. De hoofdpersonen zijn aandoenlijk, sympahtiek en passen bij elkaar. Je krijg een zeer goed beeld van ze. Ook van de bijpersonen, al zijn er een paar alles behalve sympathiek. Een fijn boek voor hopelijk warme lange dagen en absoluut een aanrader! Het krijgt van mij 4 sterren. 



Reacties op: Mandy las... Mijn favoriete souvenir

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Vi Keeland

Vi Keeland

De boeken van Vi Keeland zijn in twintig talen vertaald en te vinden op de bests...