Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mandy las: Wat ik wil voor kerst

op 31 oktober 2023 door

Een kleine week geleden kwam Wat ik wil voor kerst van Catherine Walsh uit en wat voelde ik me een enorme bofkont dat ik dit boek meteen mocht lezen! Ook al heb ik nog nooit wat van deze schrijfster gelezen, de korte samenvatting was al meer dan genoeg om me over de streep te trekken. Heeft dit kerstboek mijn verwachtingen waargemaakt?

- door Mandy -

78767fb1d19ce22ae1c0d25fac9269ae.png

Een kerstboek in oktober, is dat niet wat vroeg? Als je vindt van wel, zou ik zeggen noteer dit boek en lees hem rond de kerstperiode! Als je net als ik vind dat kerstboeken het hele jaar kunnen en dat kerst niet vroeg genoeg kan beginnen, noteer dit boek dan ook, of beter nog: ga hem direct lezen!

Over Wat ik wil voor kerst

Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.

Molly heeft niks met kerst, Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly weet hoe belangrijk hij het vindt om daarvoor in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing – samen de feestdagen vieren in Amerika – besluit ze om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft hem thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…

78767fb1d19ce22ae1c0d25fac9269ae.png

Mijn mening

Ik kan er niet over uit wat een feestje dit boek was om te lezen. De humor waarmee dit verhaal is geschreven is echt fantastisch. Ik heb vaak hardop moeten lachen of gniffelen. De schrijfstijl is heel vlot en prettig en de schrijfster weet alles zo te beschrijven dat je alles helemaal voor je ziet. De flashbacks naar eerdere vluchten in de voorgaande tien jaar, maken het verhaal helemaal af.

De hoofdpersonen, Molly en Andrew, zijn twee vrienden die elkaar al tien jaar kennen en elk jaar samen naar hun geboorteland Ierland vliegen. Verder spreken of zien ze elkaar niet echt tussendoor. Maar elk jaar maken ze tijd voor elkaar vrij om samen de vlucht te maken. Als dit jaar de vlucht niet gaat door een storm, loopt sowieso alles al anders dan normaal. En hierdoor krijgen ze meer tijd om stil te staan bij wat ze voor elkaar zouden kunnen voelen. En die gevoelens zijn er! De schrijfster weet het allemaal heel echt en realistisch neer te zetten. Het is er niet ineens, maar ze groeien er echt in.

Het lijken in eerste instantie tegenpolen, zeker als het aankomt op hoe ze hun kerst vieren. Maar uiteindelijk zijn het allebei warme mensen die van hun familie houden. Hun dialogen zijn hilarisch en zitten vol sarcasme en grappen, iets waar ik heel erg van houd.

Het boek was ontzettend lastig weg te leggen, ik werd telkens weer naar het boek getrokken en elke vrije minuut die ik had wilde ik het lezen. Dus of die verwachtingen waar zijn gemaakt? Absoluut! Zelfs als je maar één kerstboek leest dit jaar, laat het dan dit boek zijn. 

78767fb1d19ce22ae1c0d25fac9269ae.png

Zijn jullie team kerstboeken-kunnen-het-hele-jaar-door of team kerstboeken-graag-alleen-in-december? 



Reacties op: Mandy las: Wat ik wil voor kerst

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Catherine Walsh

Catherine Walsh

Catherine Walsh is geboren en getogen in Ierland. Als ze geen romans aan het sc...