Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke leest: Onverwachte ontmoetingen

op 22 november 2023 door

Tussen de lange lijst met nieuwe boeken zat er een die Marieke speciaal opviel. Onverwachte ontmoetingen, drie novelles van drie verschillende schrijfsters en alle verhalen met een kerstthema. Fabulous Feelgood vroeg het e-book voor haar aan, maar ze kreeg een vroeg kerstcadeautje in de vorm van het fysieke boek.

- door Marieke -

dcfc92f1987f16b90234b3b3b6f79e0e.png

Onverwachte ontmoetingen

De donkerste maand van het jaar leent zich bij uitstek om te lezen. In deze sfeervolle kerstnovellebundel zijn drie winterse novelles opgenomen van de auteurs Sarah Sundin, Amanda Barratt en Amanda Wen. Om cadeau te geven of gewoon zelf te houden. Omdat wegdromen bij een romantisch verhaal het fijnste is wat er bestaat, zeker als het buiten koud is. En ook na de feestdagen zijn deze historische novelles een heerlijk tijdverdrijf!

Mijn mening

Wat is het heerlijk om een pakje met de post te krijgen en na het uitpakken te zien dat het een boek is! Dat overkwam me vorige maand. Een boek met drie kerstnovelles geschreven door Amanda Wen, Amanda Barratt en Sarah Sundin. Van deze drie kende ik alleen Amanda Wen van naam, maar had nog niets van deze en de andere auteurs gelezen.

Het is een boek van 347 pagina’s en de losse verhalen zijn rond de 100 pagina’s. Dat leest fijn, want in een avondje kan je die uitlezen. Het zijn verhalen waarin het geloof belangrijk is. Het past bij de personages en binnen de tijd waarin het speelt.

In een ander licht - Amanda Wen

Dit verhaal speelt zich af in 1912 op een school in een dorpje in Michigan, Amerika. Emma Trowbridge is daar juf en wordt opgezadeld met een nieuwe collega docent Frederick Oberstein. Laat dat nu net een kwelgeest uit het verleden zijn. Wat er vervolgens gebeurt laat zich raden (het is feelgood), maar het is leuk uitgewerkt rondom een kerstspel op school.
Een prettig geschreven verhaal met goed uitgewerkte personages. Een hoog kerstgevoel en een heerlijk happy end.

Stromen van zegen - Amanda Barratt

Het tweede verhaal in het boek is ook het langste verhaal (130 pagina's). Het is 1816, Londen. Een arme alleenstaande jonge vrouw verliest haar baan en komt met een ziek kind op straat te staan. Ze wordt opgevangen door een mysterieuze man die een masker draagt. Hij heeft zijn vertrouwen in het leven en in het geloof verloren, maar dat zou deze kerst wel eens kunnen veranderen. Ook dit verhaal is op een fijne manier geschreven en het heeft een hoog 'Beauty en het Beest'-gehalte. Erg? Nee helemaal niet. Het is echt een verhaal om bij weg te dromen en het wonder van kerst te laten gebeuren.

Thuis bij jou - Sarah Sundin

Tot slot een verhaal van een weduwe met een lieve dochter. Het is 1943, Lafayette Indiana en Amerika is nog in oorlog. Het kleine meisje Linnie zwerft regelmatig rond en is ergens naar op zoek. Dan ontmoet ze luitenant Pete Turner, die tijdelijk thuis is om te herstellen. Het zet een serie gebeurtenissen in gang die leiden tot een prachtige kerst, waarbij het weer leren vertrouwen een grote rol speelt.
Wederom een fijn verhaal om te lezen, met leuke personages die het nodige hebben meegemaakt, maar waarbij de toekomst er weer goed uit komt te zien.

Onverwachte ontmoetingen is een fijne bundel vol kerstige feelgoodverhalen met een (christelijke) boodschap en vooral veel liefde en vertrouwen. Ik heb het met plezier gelezen en kon helemaal verdwalen in de verhalen vol knus kerstgevoel.

dcfc92f1987f16b90234b3b3b6f79e0e.png

Lees je graag novelles die in een avond uit kunnen zijn, of toch liever en heel boek dat je over meerdere dagen uitleest?



Reacties op: Marieke leest: Onverwachte ontmoetingen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Sundin

Sarah Sundin

Na een carrière als apotheker besluit Sarah Sundin haar hart te volgen en te gaa...