Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke leest: Vang me op - Courtney Walsh

op 30 juni 2021 door

Het derde deel van de Harbor Pointe-serie kwam deze maand uit en aangezien ik de vorige twee delen Kijk omhoog en Pak mijn hand had gelezen, las ik nu ook het laatste deel voor een blog op Fabulous Feelgood.

0fb23085a669a0f37ef703b4f9aa2e29.jpg

Courtney Walsh is een Amerikaanse schrijfster van christelijke romantische boeken. Haar serie Harbor Pointe speelt zich af in een leuk stadje dat in de zomer veel toeristen trekt. In elk van de drie delen staan twee personages centraal, waarvan je al snel weet dat die op het einde samen zullen komen, maar ze moeten daar wel wat voor doen. Zo is dat ook in dit derde en laatste deel, waarin Carly en Josh jeugdvrienden zijn en een relatie kregen. Carly raakte vroeg in verwachting en na de geboorte van Jaden ging Josh ervandoor. Niet erg betrouwbaar dus, maar hij is nu terug om te laten zien dat hij is veranderd.

Het is een mooi verhaal om te lezen, maar Carly blijft vrij lang hangen in haar twijfels en boosheid. Josh is gelukkig een doorzetter en een fijn personage om over te lezen.  Wat ik jammer vond was dat de personages uit deel een niet meer mee deden en de personages uit deel twee maar een kleine rol speelden. Het heeft wel als voordeel dat dit deel los is te lezen van de twee voorgaande delen.

Het christelijke randje is in dit deel wel volop aanwezig, maar de personages hebben de kracht die ze eruit halen ook hard nodig om de juiste beslissingen te kunnen maken bij de keuzes waar ze voor komen te staan.

0fb23085a669a0f37ef703b4f9aa2e29.jpg

Ik schreef mijn recensie

De Amerikaanse schrijfster Courtney Walsh schrijft christelijke romans. Haar serie Harbor Pointe bestaat uit drie delen. Na Kijk omhoog (2020) en Pak mijn hand (2021) is nu ook het derde deel Vang me op (2021) vertaald naar het Nederlands door Marijne Thomas.

In Vang me op gaat het nu over Carly Collins, de grote zus van Quinn uit Pak mijn hand. Als jong meisje was Josh haar beste vriend. Josh had het thuis niet makkelijk en bij Carly voelde hij zich veilig. Samen groeiden ze op. Carly raakte in verwachting en samen kregen ze Jaden, waarna Josh ervandoor ging en ze er alleen voor stond. Ze heeft zichzelf een belofte gedaan niet meer te vertrouwen op anderen en zeker niet op Josh.

Josh is echter veranderd. Hij heeft een goedlopend bedrijf met apps en is een succesvol zakenman. Hij is jaren niet meer in Harbor Pointe geweest en heeft compleet gebroken met zijn ouders. Maar met Jaden heeft hij sinds een jaar weer contact. Jaden komt regelmatig logeren en hij doet zijn best om de verloren jaren in te halen. Het liefste zou hij ook Carly weer voor zich terugwinnen, maar dat lijkt een onmogelijke opgave.

Josh en Carly zijn tot elkaar veroordeeld als Jaden flauwvalt en wordt opgenomen in het ziekenhuis. Hij blijkt een hartprobleem te hebben en zijn ski carrière lijkt in duigen te vallen.

Hoewel het derde boek in Harbor Pointe speelt en er een aantal personages uit de voorgaande delen in voorkomt, is dit boek een losstaand verhaal en kan zonder voorkennis worden gelezen. Carly is erg halsstarrig in haar denken en doen en wil n enkele toenadering van Josh toelaten. Het is voor de lezer al snel duidelijk dat deze twee personages bij elkaar horen, maar Carly weigert dat in te zien. Het is begrijpelijk, maar het wordt wel heel erg benadrukt. Er zit daardoor vrij veel herhaling in het boek.

Josh blijkt een sympathieke man, die een grote fout heeft gemaakt in het verleden en er nu alles aan wil doen om dat recht te zetten. Zijn verhaal blijkt een heftige achtergrond te hebben en zijn beslissing was dan ook zeer gegrond, maar als je er niemand iets over zegt, is zo’n keuze voor een ander niet te begrijpen. Dat is wel mooi uitgewerkt in het boek en de sympathie voor deze man groeit dan ook met elk hoofdstuk.

De ziekte van Josh die wordt aangekondigd in de korte samenvatting is eigenlijk maar een klein deel van het verhaal en blijkt ook niet zo dramatisch als verwacht, maar het zorgt wel voor een mooie rode lijn in het boek waaromheen de verhalen van Carly en Josh zijn verweven.

Vang me op is een mooie afsluiter van de Harbor Pointe serie, waarbij personages uit eerdere boeken best een grotere rol hadden mogen krijgen. Een fijn verhaal, wel met een flinke dosis geloof waar kracht uit wordt geput, maar dat hebben de personages deze keer ook wel hard nodig.

Conclusie

Harbor Pointe is een fijne serie over het maken van keuzes voor de toekomst, familie en geloof en hoop. De boeken lezen prettig en de locatie nodigt uit om te ontspannen. Ik heb de serie met plezier gelezen en kan ze zeker aanraden, maar het is wel goed om van tevoren te weten dat het christelijke romans zijn en dat het geloof een grote rol speelt in deze boeken.



Reacties op: Marieke leest: Vang me op - Courtney Walsh

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Courtney Walsh

Courtney Walsh

De Amerikaanse Courtney Walsh is acteur, theaterregisseur en auteur van christel...