Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marleen was aanwezig bij de boekpresentatie van 'Leven met een leugen'

op 20 juli 2019 door

Vorige week verscheen Leven met een leugen, de nieuwste roman van de Nederlandse Wendy Brokers. Sommigen van jullie zouden het verhaal al grotendeels hebben kunnen lezen, want het verscheen eerst als Facebookvolgverhaal en nu ligt het als prachtige roman van 380 pagina's in de winkels. Afgelopen donderdag presenteerde Wendy haar boek in de bibliotheek van IJsselstein en Marleen was erbij! Vandaag lees je een kleine impressie van deze feestelijke avond! 

Door Marleen

Met een select gezelschap van circa 15 mensen presenteerde Wendy haar nieuwste boek. Ik kwam binnen en kreeg gelijk een knuffel van Wendy. Na een kort praatje stond er koffie, thee en fris klaar, met natuurlijk zelfgebakken cake en brownies (yes, door Wendy zelf!). Wendy sprak met iedereen persoonlijk en toen iedereen met wat drinken en eten zat, begon de presentatie/het interview. 

Ilja van de Bibliotheek Lek & IJssel stelde Wendy een heleboel vragen. Erg leuk was dat het publiek bestond uit mensen die Wendy al wel (goed) kenden en mensen die nog niet eerder van haar hadden gehoord. Daarom kwamen er bijvoorbeeld weetjes op tafel die voor sommigen bekend waren, maar ook dingen die ik bijvoorbeeld persoonlijk nog niet wist. Zo vroeg Ilja hoe lang Wendy al aan het schrijven is. Als antwoord gaf mijn favoriete Nederlandse auteur dat ze al sinds jongs af aan schrijft en daar eigenlijk nooit mee op is gehouden. Zo heeft ze al jaren een trilogie van drie Ierse broers op de plank liggen (wanneer kunnen we kennis maken? ;)) en heeft ze een paar jaar geleden meegedaan met een wedstrijd voor een Bouquetreeksboekje! 

728e7e6b6ecc4a750c47abe904f5cec8.png

Ook vertelde ze dat Geluk bij een ongeluk én De laatste halte zijn begonnen als verhalen voor een schrijfwedstrijd. Met Geluk bij een ongeluk sleepte ze uiteindelijk een contract bij Tinteling Romance in de wacht. Met De laatste halte viste ze naast de boot bij de jury, maar gelukkig zag een andere uitgeverij er wel iets in, want we kunnen nu allemaal genieten van deze spannende, emotionele YA! 

Daarnaast gooide Wendy heel veel leuke weetjes op haar publiek af en die wil ik jullie niet onthouden! 

Wist je dat...

  • Wendy het leukst vindt om feelgoodverhalen te schrijven met wrijving tussen personages en dat ze haar verhalen altijd een afgerond geheel wil geven? 
  • Ze bij de research van Geluk bij een ongeluk daar hele mooie vriendschappen aan heeft overgehouden? 
  • De laatste halte het boek is dat haar (letterlijk) de meeste bloed, zweet en tranen heeft gekost? 
  • Er een vervolg komt op haar debuutroman Geluk bij een ongeluk? Bereid je voor op nog meer Suus en Jacco! 
  • Als ze leest tijdens het schrijven het voelt als spijbelen? 
  • Ze niet zo kort van stof is? ;) Baquette met jam voor twee begon namelijk als kort verhaal. We weten allemaal hoe dat is afgelopen, haha! 
  • Haar dochter uit (destijds) 4HAVO heeft mee laten lezen met De laatste halte


Na de presentatie en het interview was het tijd voor nog wat drinken en kon je natuurlijk haar nieuwste boek aanschaffen en laten signeren. Met twee boeken gewapend ging ik in de rij staan en Wendy heeft een lieve boodschap neergepend. Daarna was het helaas tijd om naar huis te gaan (want nog een behoorlijke trip naar huis, haha!), maar wat een gezellige avond was het en wat ben ik blij dat ik aanwezig ben geweest!

Lieve Wendy, van harte met je nieuwste pareltje en ik hoop dat heel veel mensen dit fantastische boek zullen gaan lezen! 

Heb jij Wendy's nieuwste boek al in huis? Voor slechts €12,99 heb je echt uren leesplezier! 

De foto's zijn afkomstig van Wendy's Facebookpagina (in overleg). Zelf heb ik geen foto's gemaakt (#datnoemtzichzelfeenboekblogger)Reacties op: Marleen was aanwezig bij de boekpresentatie van 'Leven met een leugen'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg en auteur (tot nu toe...