Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw in maart!

op 01 maart 2019 door

Welkom in maart! Aan de start van deze nieuwe maand krijg je, zoals je van ons bent gewend, weer een overzicht vol met nieuwe boeken die gaan verschijnen! De afgelopen dagen hebben we stiekem al weer kunnen ervaren hoe lekker het is om in het zonnetje te lezen! Hebben jullie er ook zo van genoten? Hopelijk heeft maart ook flink wat mooie dagen voor ons in de petto en hier kun je alvast uitkiezen wat je gaat lezen!

Door Janneke

27b23a0f6aae813cb50de6dedd62dd97.png

Daar gaat de bruid - Kaat De Kock (19 maart)

Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef gaat op zoek naar antwoorden, een avontuur dat tot verbijsterende én hilarische ontdekkingen leidt.

Zomerzusjes - Elin Hilderbrand (12 maart)

Harper Frost fladdert door het leven en trekt zich van niets en niemand iets aan. Haar tweelingzus Tabitha is elegant en beschaafd, en doet alles volgens de regels. Ze lijken uiterlijk dan misschien als twee druppels water op elkaar, hun karakters hadden niet meer van elkaar kunnen verschillen en de zusjes zijn dan ook al jaren van elkaar vervreemd.

Wanneer een familiecrisis hun dwingt een team te vormen – of in elk geval te doen alsof – beseft de tweeling dat de speciale band die ze hebben misschien toch belangrijker is dan de verwijten die hen uit elkaar hebben gedreven. Zijn ze in staat om de strijdbijl en hun onderlinge rivaliteit te begraven en opnieuw te beginnen?

Mijn belofte aan jou - Colleen Hoover (12 maart)

Quinn en Graham ontmoeten elkaar wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt.

399a650c603b3b062e3bb0df058dcba7.png

Familie op de vlucht - Diney Costeloe (5 maart)

Duitsland, 1937. Naarmate de Nazi’s het land verder in hun greep krijgen, wordt joden het leven steeds moeilijker gemaakt. Ruth en Kurt moeten toekijken hoe hun kinderen, Laura, Inge en de tweeling Peter en Hans, getreiterd en vernederd worden. Als Kurt wordt opgepakt door de SS, ziet Ruth geen andere mogelijkheid dan met de kinderen aan de hand te vluchten. Maar waar kunnen ze heen, waar zijn ze nog veilig? Wat volgt is een wanhopige zwerftocht door een land waarin helden en verraders er precies hetzelfde uit zien… 

De dochter van de waard - Michelle Griep (19 maart)

Dover, Engeland, 1808. Het enige wat Johanna Langley wil is de herberg van haar familie behouden, maar ze kan de rekeningen haast niet meer betalen. Als ze niet snel genoeg het benodigde bedrag bij elkaar heeft, ligt haar toekomst in het armenhuis, waar ze zonder twijfel gescheiden zal worden van haar 10-jaar oude broertje en hun zieke moeder.

Ze vertrouwt haar problemen toe aan politieofficier Alexander Moore die undercover veel in de herberg te vinden is. Hij belooft haar te helpen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hij heeft immers ook een grotere opdracht te vervullen: een complot tegen de koning ontmaskeren. Als hij faalt, zal het voor iedereen afgelopen zijn.

Cole - Tijan (1 maart)

Hij was gewoon een man die een restaurant binnenstapte. Ik wist niet wie hij was of hoe hij heette. We keken elkaar niet eens aan. Niets verbond ons met elkaar. Toch kon ik zijn aanwezigheid tot in mijn ziel voelen, liep er een tinteling langs mijn ruggengraat. Hij straalde gezag uit. De lucht om hem heen leek te knetteren. Dat was de eerste keer dat ik hem zag en ik raakte betoverd. Die tweede keer was anders. Hij stond in de mysterieuze privélift aan het einde van de gang in mijn appartementencomplex. Een vluchtig moment raakten onze blikken elkaar, toen schoven de deuren dicht. Ik was totaal overdonderd. De adem stokte in mijn keel. Mijn zintuigen stonden op scherp. Mijn lichaam leek te zoemen. Dat was nog maar het begin. Hij was het hoofd van de maffia. Ik stond op het punt om hopeloos verliefd op hem te worden. Zijn naam? Cole Mauricio.

Benieuwd naar onze groepsrecensie? Klik dan hier!

c295286b814c457da058c1288b5bfa5f.png

Leugens en lattes - Lauren Weisberger (12 maart)

Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.

Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.

Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly.

De hoogste eer - Danielle Steel (14 maart)

Gaëlle is zestien wanneer Duitsland in 1940 Frankrijk binnenvalt en de verschrikkingen van de oorlog hun intrede doen. Gaëlle gaat in het verzet en doet heldhaftig werk, onder de ogen van de Gestapo en de Franse collaborateurs. Maar wanneer de oorlog eindigt, wordt ze ten onrechte beschuldigd van collaboratie.

In Parijs en later in New York bouwt zij een nieuw leven op, maar het stempel van verraad blijft aan haar kleven. Tot haar kleindochter, een gerespecteerd journaliste, besluit haar reputatie in ere te herstellen. Wordt de moed van een vrouw in oorlogstijd eindelijk erkend?

Overgave - Melissa Brayden (19 maart)

Anastasia Mikhelson staat op het punt de prima ballerina van het New York City Ballet te worden. Ze heeft keihard moeten werken en veel op moeten geven om een van de besten te worden. Dat veel mensen haar een ijskoningin vinden maakt haar niet uit – alles voor haar carrière. 

Natalie Federico kan ontzettend goed dansen. Ze is opgeleid als ballerina, maar ze had meer vrijheid nodig en danst nu vooral modern. Dan krijgt ze onverwacht een plek aangeboden als gastdanser bij het New York City Ballet, en die die kans kan ze natuurlijk niet laten lopen.

De eerste ontmoeting van de twee gaat niet bepaald van een leien dakje. Anastasia vindt dat Natalie niets serieus neemt, terwijl Natalie juist gek wordt van hoe strikt Anastasia is. Wanneer ze samen moeten werken aan een nieuwe voorstelling, vliegen de vonken ervanaf. En niet alleen op het podium…

901575e5c2fb329a47f5c4a0e8dcf33a.png

Zolang ik jou heb - Susan Crandall (reeds verschenen)

In de zomer van 1963 loopt de negenjarige Starla weg bij haar strenge oma in Mississippi. Ze wil naar Nashville, waar haar moeder naartoe is gegaan om een beroemd zangeres te worden, toen Starla nog maar drie jaar was.

Op een eenzaam landweggetje krijgt het meisje een lift van Eula, een zwarte vrouw die in haar eentje onderweg is met een blanke baby. Tijdens de reis, die haar leven voorgoed zal veranderen, begint Starla te beseffen wat het werkelijk betekent om familie te hebben. Een coming-of-ageverhaal en tegelijk een schitterende vertelling over moed en vriendschap.

Over de grens - Mechtild Borrmann (5 maart)

De Schönings wonen in een dorp aan de Duits-Belgische grens. Zoals veel gezinnen daar proberen ook zij in de zware jaren na de oorlog wat extra’s te verdienen met het smokkelen van koffie. De zeventienjarige Henni is hier vanaf het begin bij betrokken en kent de route over het verraderlijke moerasgebied op haar duimpje. Zij kan de smokkelaars, voornamelijk kinderen, veilig in het donker door het gebied loodsen.

Maar vanaf 1950 gaat de georganiseerde misdaad zich met de smokkel bemoeien en schrikt de douane er niet voor terug op hen te schieten. En op een nacht gebeurt het ondenkbare: Henni’s zusje wordt neergeschoten. Henni wordt in een tuchtschool vastgezet. Vanwege de koffiesmokkel. Maar dat is slechts een deel van de waarheid. Haar jongere broertjes, die Henni sinds de dood van hun moeder onder haar hoede had, belanden in een katholiek kindertehuis. Waar een van hen, de kleine Matthias, aan longontsteking sterft. Ook dat is slechts een deel van de waarheid…

Jouw onweerstaanbare charmes - Jennifer Probst (15 maart)

Presley Cabot lijkt in bijna niets meer op de mollige, verlegen studente die destijds als een blok viel voor de knappe, sportieve Nolan Banks, maar na een nacht met hem samen op vernederende wijze werd gedumpt. Nu is ze een van de schatrijke mede-eigenaren van een succesvol bedrijf en heeft ze haar verleden achter zich gelaten. Maar als Nolan weer opduikt en haar niet eens herkent, ziet ze haar kans om alsnog wraak te nemen. Het plan is simpel: breng hem het hoofd op hol en dump hem daarna keihard.

Nolan Banks is er klaar mee om aan de verwachtingen van zijn familie te voldoen. Hij zegt zijn baan in Wall Street op om in het stadje waar hij heeft gestudeerd een brouwerij te beginnen. Wat hij niet had verwacht, is dat hij daar het doelwit zou worden van de niet mis te verstane avances van een sexy zakenvrouw. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op haar, tot de waarheid over hun gedeelde verleden hun prille relatie op losse schroeven zet. Maar Nolan is niet van plan om de liefde van zijn leven zomaar te laten ontsnappen.

28c4878b0280a3936bec7270bdfc73e9.png

Een stap in het licht - Judy Hedlund (12 maart)

New York, 1858. Marianne Neumann heeft nog maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Marianne bemachtigt een baan als plaatsingsagente bij een kinderhulporganisatie, waar ze niet alleen in staat is om kinderen een beter leven te geven, maar waar ze ook hoopt te ontdekken of Sophie de stad heeft verlaten via het kindertransport.

Haar collega Andrew Brady vergezelt Marianne op haar eerste reis. Hij was vroeger leraar en kan erg goed met de kinderen omgaan. Maar onder al zijn charme schuilt een groot verdriet en net als Marianne probeert hij ook een verkeerde keuze uit het verleden recht te zetten. Marianne wint zijn vertrouwen en voor het eerst sinds lange tijd laat Andrew iemand toe… totdat een tragedie hun levens voorgoed verandert.

Die zomer in Italië - Sue Moorcoft (15 maart)

Als Sofia Bianchi’s vader Aldo overlijdt, moet ze haar hele leven opnieuw inrichten. Ze heeft jarenlang voor hem gezorgd, en beseft dat het nu tijd is om haar eigen leven te gaan leiden. Daarbij heeft ze haar vader, vlak voor zijn dood, beloofd om naar de plek te gaan waar hij is geboren. Een klein dorp in het bergachtige Umbrië.

Sofia vertrekt en gaat als serveerster werken in het slaperige Italiaanse dorp vol familiegeheimen. Al snel maakt ze kennis met Amy, een meisje dat wanhopig haar weg zoekt in het leven sinds ze ontdekte dat haar vader niet haar biologische vader is. Sofia helpt Amy om deze moeilijke tijd door te komen. Maar het is de interessante Levi die voor Sofia de grootste afleiding blijkt te zijn.

Zomer vol gevaar - Nikola Scott (12 maart)

Augustus 1939. Op het vreedzame familielandgoed Summerhill probeert de zestienjarige Maddy zich afzijdig te houden van alle geruchten over de oorlog. Dan keert haar flamboyante zus Georgiana terug van een lange reis, met in haar kielzog haar nieuwe vriend Victor. Maddy heeft al snel het gevoel dat er iets niet klopt aan deze man, maar ze heeft geen idee welk gevaar hij met zich meebrengt.

Heden. Wanneer Chloe ontdekt dat ze zwanger is, zou ze eigenlijk dolblij moeten zijn. Maar dat is ze niet. Ze is
bang voor de toekomst met een man die haar lijkt te adoreren, maar tegelijkertijd extreem bezitterig is. Wanneer het toeval haar naar Summerhill brengt, wordt ze meegezogen in een mysterie van decennia geleden.

6654f9065abb6a13fe54d137c6020893.png

Met al deze fijne titels krijgen wij in ieder geval al een beetje een zomers gevoel! Welke boeken komen op jouw verlanglijstje?



Reacties op: Nieuw in maart!

Meer informatie

Gerelateerd