Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze Bucketlist na het lezen van Twee zussen, een donorhart & een bucketlist

op 27 november 2018 door

Het is weer tijd voor een nieuwe buddyread! Deze keer lazen Renate en Lore samen Twee zussen, een donorhart & een bucketlist. We werden geïnspireerd door de bucketlist in dit boek. Iedereen is ooit al wel begonnen aan een bucketlist, maar of hij ook afgevinkt wordt dat is meestal een ander probleem. Wij besloten nog eens een poging te wagen en aan de hand van het boek bouwden we onze bucketlist op en vinkten zelfs al wat af. 

- Door Renate en Lore

Over Twee zussen, een donorhart & een bucketlist

In Twee zussen, een donorhart en een bucketlist van Lindsay Harrel reizen de zusjes Megan en Crystal de wereld rond aan de hand van de bucketlist van Amanda, het overleden meisje aan wie Megan haar nieuwe hart te danken heeft.

Megan heeft drie jaar geleden een harttransplantatie ondergaan. Ze hoopte dat dit het begin zou zijn van een nieuw en avontuurlijk leven, maar angst houdt haar nog steeds in zijn greep. Alles verandert wanneer Megan de bucketlist in handen krijgt van Amanda, het overleden meisje van wie Megan het hart gekregen heeft. Samen met haar tweelingzus Crystal gaat Megan op wereldreis, klaar om alle punten op Amanda’s bucketlist af te vinken. Crystal heeft ondertussen zo haar eigen redenen om de reis te maken.

Onze bucketlist

Egypte: 'De pyramides bezoeken'

Lore: Egypte is een land dat al sinds mijn jeugd op een prominente plaats staat bij de landen die ik nog wil bezoeken. Spijtig genoeg met de huidige onrust in het land durf ik het niet aan om hier naartoe te reizen. Ik was als kind helemaal gefascineerd door de piramides in Egypte, dus ik zou ze dan ook heel graag ooit eens bezoeken! Het boek heeft me ook wel wat bang gemaakt om hier naartoe te reizen. Er zijn veel listen om je meer te doen betalen en ik sta niet zo recht in mijn schoenen om hier tegenin te gaan. 

Renate: Vanaf kleins af aan vind ik Egypte wel heel interessant, films als Indiana Jones the raiders of the lost ark, De mummy, tekenfilms als Alfred Jodocus kwak, Ducktales en Kuifje hebben daar ook aan meegedragen, maar ook het feit dat ik vlakbij Leiden ben opgegroeid helpt daar wel bij, Ik ging vaak naar Het Rijksmuseum van Oudheden waar verschillende schatten uit het oude Egypte lagen.
Alleen net als Lore durf ik door de onrust van de laatste jaren, niet meer echt te gaan, maar wie weet ooit op een dag, door dit boek weet ik nu ook waar ik op moet letten, dus dat is dan wel handig.

Londen: 'De wereld zien vanaf de top van de London Eye' en 'Proberen een wacht van Buckingham Palace aan het lachen te maken'

Renate: Londen vind ik echt een leuke stad, waar ik zeker nog wel een keer heen wil gaan, de London Eye trekt mij totaal niet, heb echt onwijze hoogtevrees, wel in de rij gestaan, omdat ik vond dat ik het moest proberen, maar de angst hield mij tegen, geen spijt van gehad, gewoon wat anders leuks gaan doen in Londen.
Het was tijdens het lezen, net alsof ik er weer was, maar ook weer wat tips gekregen, al denk ik niet dat het lukt om een paleiswacht te laten lachen, maar je weet het nooit natuurlijk, misschien een idee om het net als de zussen aan te pakken.

Lore: Een citytrip naar Londen, die zit er hopelijk in de nabije toekomst aan te komen. Het is nog even afwachten hoe het met de brexit afloopt, maar binnen exact een jaar plan ik een tripje naar Londen. Ik zou dan ook heel graag in de London Eye kruipen. Hopelijk wordt het dan even romantisch als in het boek! De wacht van Buckingham Palace zou ik wel met rust laten, ik ben spijtig genoeg niet zo grappig. Ik vind het idee wel heel leuk, en zoveel mensen die het toch proberen. Megan en Crystal pakken het wel heel leuk aan. Ik hoop met heel mijn hart dat dit in het echt ook zou lukken op die manier. Ik zou wel eens een bezoekje brengen aan Buckingham Palace. Het is zo'n mooi gebouw.

Australië: 'Zwemmen op een afgelegen plek in het Great Barrier Reef'

Lore: Australië, dat land spreekt echt tot mijn verbeelding. Ik hoop dat ik er ooit geraak! Er zijn nog wel wat landen die hoger op mijn lijstje staan, maar het Great Barrier Reef spreekt me echt wel aan. Duiken in zo'n mooie omgeving moet prachtig zijn. Spijtig genoeg is het aan het verdwijnen, toch maar snel gaan dan?! De afgelegen plek vond ik wel een mooi idee, het zorgt ervoor dat je niet in de meest toeristische regio's zit. Anders zie je meer benen en armen van een andere dan effectief het rif te zien. 

Renate: The Great Barrier Reef, lijkt mij zo mooi om daar te zijn, zo'n mooie omgeving, zo'n kostbaar stukje zee, wat je doet realiseren dat wij zoveel met zijn allen kapot maken, totaal niet feelgood eigenlijk, al hoef ik niet op een afgelegen plekje te zijn in het Great Barrier Reef, het idee dat je op een bootje zit en je hebt pech. Haha die twee zussen waren dus een stuk stoerder dan ik, vind het gaaf ook dat ze dit zo saampjes deden, hoop ooit nog eens daar heen te gaan, en dan te duiken of te snorkelen, genieten van de onderwaterwereld.

Peru: 'Een bezoek aan de incaruïnes in Machu Picchu'

Lore: Machu Picchu stond oorspronkelijk niet op mijn bucketlist. Het sprak me iets minder aan, maar na dit boek twijfel ik toch. Het lijkt me heel cool om de eeuwen oude ruïnes te zien. 

Renate: Lijkt mij ook echt heel gaaf om Machu Picchu te bezoeken, nooit bij stil gestaan dat je daar ook al last van hoogteziekte kunt krijgen als je deze beklimt, nooit geweten dat het zo hoog was, leuk om ook dat soort feitjes te leren.
De wereld van de Inca's lijkt mij ook heel boeiend, komt net als Egypte ook door de strips en films van Kuifje, zo kwam je in een andere wereld terecht, Vind het wel mooi dat Crystal voor Megan verder ging, maar ook dat Megan door deze trip nog steviger in haar schoenen kwam te staan.

India: 'De Taj Mahal goud zien worden in de avond'

Lore: De Taj Mahal is een gebouw dat echt tot de verbeelding spreekt. Op elke foto staat het er prachtig op. Ik ben ook heel benieuwd naar de kleurverandering. Zou die er echt zijn, en net zo mooi zijn als beschreven wordt in het boek? Mijn bucketlist met landen die ik nog wil bezoeken is nog heel lang. Het zal dus ook nog een tijdje duren voor de Taj Mahal aan bod komt, maar ik hoop er ooit echt te geraken. 

Renate: Jullie gaan nu vast denken dat ik een enorme voorliefde heb voor Kuifje, maar blijkbaar is hij heel belangrijk geweest voor alle plaatseen die op mijn enorme lijst staan van plaatsen waar ik ooit nog eens heen wil.
Maar door dit boek is de Taj Mahal weer wat plaatsjes gestegen! Lijkt mij echt mooi om dat zo mooi met die kleuren te zien, zeker om te zien of die echt goud wordt in de avond.

Onze mening

Renate: Het verhaal van de twee zussen Meghan en Crystal vond ik leuk om te lezen, ook wel herkenbaar, want ook al heb je een zusje of zus, soms kun je elkaar een beetje kwijtraken. Mooi om te zien dat ze allebei graag hun band wilden versterken.
De bucketlist van Amanda was net het zetje dat Meghan nodig had om haar leven weer te gaan leven.
Moet ook zeggen dat ik vanaf de eerste bladzijden in het verhaal getrokken werd, ze me meenamen, in het terug gaan naar zusjes zijn, maar ook verschillende vakanties herbeleven, omdat ik op best veel plekken van de bucketlist van Amanda ben geweest, mooi om weer terug te keren naar het mooie Edinburgh, het mooie Wicklow en leuke Dublin.

Lore: Het emotionele aspect in het verhaal speelt een heel belangrijke rol. Meghan en Crystal zijn een tweeling die volledig uit elkaar gegroeid zijn. Je kan het je bijna niet voorstellen dat het kan bij tweelingen. Door het donorhart krijg je ook nog de emotionele lading van de transplantatie en van de familie van de donor. De reis zorgt voor heel wat herkenbare lokaties en zorgt ervoor dat je je ook een beetje op reis waant. Ik kreeg instant zin om te vertrekken en de zussen achterna te gaan!

De recensie van Renate staat hier, de recensie van Lore staat hier.

Staan deze bestemmingen op jullie bucketlist? En zo niet, welke dan wel? 



Reacties op: Onze Bucketlist na het lezen van Twee zussen, een donorhart & een bucketlist

Meer informatie

Gerelateerd

Over