Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

September 2021: Meeleesmaand Susan Wiggs

op 29 augustus 2021 door

September, de maand die al vijf jaar achtereen de LEES UIT EIGEN KAST maand is. Toch hebben we voor deze maand ook weer een meeleesmaand op de spot. Er staat net als in juli weer een schrijfster centraal, en het is na een tip van EllyK en Ideke de Amerikaans schrijfster Susan Wiggs geworden. En misschien heb je wel een Susan Wiggs in je kast staan. Dan kan je het mooi combineren.

87711fe4f839483065da18484f66445a.jpg

Susan Wiggs

(bron Wikipedia)

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen en was vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in 1987 publiceerde Zebra Books haar eerste roman, een westerse historische roman genaamd Texas Wildflower. Haar latere historische en hedendaagse romans gaan over een breed scala van mensen en tijdsperioden. Veel van haar romans zijn gesitueerd in gebieden waar ze heeft geleefd of die ze heeft bezocht. Ze gaf het lesgeven in 1992 op om fulltime te kunnen schrijven en heeft sindsdien gemiddeld twee boeken per jaar voltooid.

In 2000 begon Wiggs met het schrijven van fictieverhalen voor vrouwen, naast historische romans. De eerste, The You I Never Knew, werd in 2001 gepubliceerd. Na meerdere jaren originele romans voor paperbacks te hebben geschreven, maakte Wiggs haar hardcover debuut in 2003 met Home Before Dark. Veel van haar romans zijn met elkaar verbonden, waardoor Wiggs haar gevestigde personages opnieuw kan beschrijven.

De boeken

Susan Wiggs schreef een hele hoop boeken, waaronder diverse series. Bij de vorige meeleesmaand (Rachel Hore) was het aantal te overzien en kon ik plaatjes van de covers tonen, nu zijn het er gewoon teveel en heb ik een impressie plaatje gemaakt met vijf titels. Bij het doornemen van de titels op Hebban en Wikipedia valt op dat ze veel meer schreef dan dat er vertaald is naar het Nederlands. Van 1994 t/m 1996 schreef ze een serie in Tudor stijl en haar serie The Lakeshore kronieken (11 delen) is geheel vertaald uitgegeven.

Haar meest recente boek is Het mooste verhaal en die gaat over een boekhandel. Ik las het al en vond het een heerlijke feelgood. 

In de ebieb zijn 30 titels van haar te vinden, waarvan Alles tussen jou en mij als luisterboek. KoboPlus voorziet haar lezers van 20 titels. Heb je geen KoboPlus? Veel (wat oudere) ebook titels kosten rond de € 3.50.

Voor wie een Bookchoice abonnement heeft: in juni 2019 was Alles tussen jou en mij een selectieboek.

dd04048274d39a6359789853d696c521.jpg

Wat gaan we doen? 

Kies een (of meer) van de boeken die Susan Wiggs heeft geschreven. Het zou mooi zijn als het een titel is die al in de kast of op de reader staat, want dan past het goed in de #LUEK maand.

Onder deze blog gaan we gewoon gezellig kletsen over de boeken die we lezen, waarbij we anderen de boeken kunnen aanraden bijvoorbeeld. Of we hebben het over hoe de boeken zijn geschreven. Zijn de oudere boeken ouderwets of zijn ze tijdloos? Lijken de boeken op elkaar qua opbouw, of zijn ze juist erg verschillend?

Wie doet er mee?

Het is geheel vrijblijvend, maar we zijn wel benieuwd wie er allemaal mee gaan lezen. Laat dus weten dat je meedoet.

Wanneer?

We starten op 1 september 2021. Kies een boek van Susan Wiggs en laat hieonder in een reactie weten welk boek je hebt gekozen en waarom. Plaats onder dit artikel je updates over hoe het boek vordert en wat je ervan vindt. Op 30 september sluiten we af.

87711fe4f839483065da18484f66445a.jpg

Met welk boek wil jij gaan beginnen?



Reacties op: September 2021: Meeleesmaand Susan Wiggs

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Susan Wiggs

Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaag...