Shana Gray ebook-feuilleton: Dinsdag

op 13 maart 2018 door

Afgelopen week startte het e-bookfeuilleton van Shana Gray. Helma, Marieke en Sanne lazen het eerste korte deel en gaven hun mening over die eerste 37 bladzijdes. Ze waren nieuwsgierig door de korte inhoud van het boek, maar na het lezen nog niet echt overtuigd van het verhaal. Zal het tweede deel Dinsdag ze wel weten te overtuigen?

Na de maandag, de dag waarop Tess haar vreemde sollicitatiegesprek had, ze iets te vaak liet horen dat ze op wraak uit was en vervolgens veelvuldig weke knietjes kreeg van Mister Maandag, is het tijd voor dinsdag.
Een nieuwe dag, met een nieuwe opdracht en een nieuwe man: Mister Dinsdag. Hoe zal het Tess op deze dag vergaan? Weer knikkende knietjes of wordt ze toch wat sterker en pittiger?

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Deze week zijn ook Marleen, Renate en lezer Ideke mee gaan lezen, en ook zij geven hun mening.

Dinsdag, wat vonden wij ervan?

Helma
Dit deel beviel me al een stuk beter. Oké, Tess heeft nog steeds een crush op Mister Monday, maar in dit deel is zijn rol beperkt, dus zijn de weke knietjes een stuk minder. Ook haar drang naar wraak is veel minder prominent aanwezig. Ze is een stuk pittiger en gebruikt haar hersens waar ze voor bedoeld zijn. Het verhaal blijft een beetje ongeloofwaardig, maar nu stoorde me dat veel minder dan in het eerste deel. Uiteraard, zou ik bijna zeggen, slaagt ze met vlag en wimpel voor haar opdracht, maar door een zinnetje vroeg ik me opeens af of de opdracht die ze vandaag moest doen wel 'echt' was of dat ze in een rollenspel is beland. Dat zie je wel vaker bij sollicitaties, maar dan weet je dat en Tess weet dat duidelijk niet. Maar misschien zit ik er wel helemaal naast. Ik ben in ieder geval wel benieuwd geworden naar haar avonturen met Mister Woensdag.

Marieke
Dinsdag, het tweede deel van Shana Grays Krijtstreep en Lippenstift is me beter bevallen dan de maandag. Was Tess op maandag alleen maar bezig met wraak en Mister Monday, op dinsdag leren we haar kennen zoals ze ook kan zijn: kundig, pittig en doortastend. Geen wonder dat ze met vlag en wimpel slaagt. Mister Tuesday mag dan ook een grote aantrekkelijke man zijn, Tess laat zich deze keer niet van de wijs brengen.
Dat ze zich daarna weer iets terug laat vallen in haar drilpuddinggedrag ten opzichte van Mister Monday vergeef ik haar. Kennelijk maken ze echt wat in elkaar los. Op naar woensdag!

Sanne
Dit tweede deel krijgt al iets meer inhoud. In Maandag vond ik het erg onwaarschijnlijk dat Tess die solliciteert naar de functie van directiesecretaresse, de mogelijkheid krijgt geboden om CEO te worden. Maar in Dinsdag laat Tess zien dat ze mensen doorziet en overtuigend kan zijn, waardoor ze een goede deal weet te sluiten. Het is wellicht wat te mooi om waar te zijn, natuurlijk brengt ze het tot een goed einde, maar wetende dat dit pas het tweede deel is uit Krijtstreep en lippenstift ga ik ervan uit dat het nog wel wat pittiger voor haar gaat worden.

Door de flaptekst was ik bang dat Tess voor de charmes van zeven mannen zou vallen en ze zou moeten gaan kiezen. Een beetje goedkoop. Maar hoewel ze ziet dat Mister Tuesday groot en knap is en hij zo zijn charmes heeft, brengt hij geen warme emoties bij Tess teweeg. Daarentegen loopt ze wel weer warm voor de man van Maandag en ben ik erg nieuwsgierig geworden naar wat Woensdag voor hun beiden gaat brengen.

Marleen
Vorige week deed ik niet mee met het artikel, maar was ik zo nieuwsgierig na het artikel dat ik toch besloot om mee te lezen. Anders dan de andere dames vond ik het eerste deel eigenlijk best wel heel erg vermakelijk. Hoewel het verhaal eigenlijk helemaal niet geloofwaardig is, beleefde ik toch veel leesplezier. Ik wilde meer weten over de plannen van Tess en Mister Monday beter leren kennen en het maakte me gelijk nieuwsgierig naar het tweede deel. 

Hoewel Dinsdag absoluut meer inhoud kreeg vond ik deze een stuk minder dan Maandag. Geloofwaardigheid was al niet zo'n heel sterk onderdeel, maar het is nog verder te zoeken in deel twee. De opdracht die Tess op de tweede dag van de week krijgt is zo onwaarschijnlijk dat ik alle pagina's met opgetrokken wenkbrauwen heb gelezen. Wat ik wel erg fijn vond om te lezen, is hoe sterk en slim Tess kan zijn. Daarnaast ben ik net als Tess ook geïntrigeerd door Mister Monday, dus ook Woensdag ben ik van plan te lezen. See you Wednesday! 

Ideke
Hoewel dit hoofdstuk traag op gang kwam en naar mijn mening te veel seksuele beschrijvingen van Mister Monday gaf werd het na verloop van tijd toch interessant.

Ik vind het verloop van dit sollicitatiegesprek erg mooi bedacht. Natuurlijk is het ongeloofwaardig dat je in een paar uur tijd en zonder ervaring zo'n deal kunt sluiten, maar toch blijft het verhaal me prikkelen en ben ik benieuwd wat Tess nog meer te wachten staat. Je moet een beetje door de ongeloofwaardigheid heen prikken, het is tenslotte een verhaal en papier is geduldig. Ik kijk uit naar de belevenissen van Tess op woensdag. Wel hoop ik dat de seksuele passages wat minder zullen voorkomen, anders ben ik bang dat het op den duur irritant wordt.

Renate:
Na het verslag van vorige week was ik benieuwd naar dit boek, juist omdat de dames niet zo heel enthousiast waren. Maar ook omdat het makkelijk te doen is om wekelijks ongeveer 37 bladzijden te lezen. Na het lezen van Maandag snapte ik wel dat ze niet heel enthousiast waren.

Dinsdag vond ik veel leuker. Daar was ze veel minder met wraak bezig en veel meer bezig met hoe ze daar echt binnen kan komen door al die opdrachten die ze gaat krijgen te halen. Ik vind het idee ervan wel leuk, maar wel een beetje ongeloofwaardig.
De mannen klinken in ieder geval heel aantrekkelijk en ik ben benieuwd wat voor beeld ik van Mister Wednesday gat krijgen.
Op naar woensdag!

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Morgen, 14 maart, is deel drie Woensdag te downloaden, wat heeft Mister King voor haar in petto en zal Mister Monday een beetje loskomen? Volgende week laten we weten wat wij vinden van Woensdag.

Klik hier de blog over MaandagReacties op: Shana Gray ebook-feuilleton: Dinsdag

Meer informatie

Gerelateerd

Over