Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Shana Gray ebook-feuilleton: Donderdag

op 29 maart 2018 door

In het ebook-feuilleton van Shana Gray is Tess inmiddels drie dagen met opdrachten en lekkere mannen doorgekomen. Ze is dus weer een stap dichter bij haar doel gekomen: infiltreren in de organisatie die haar vader zo onheus heeft bejegend. Wat staat haar op donderdag te wachten en vooral welke heerlijke man ze nu weer zal moeten weerstaan.

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Wat vinden wij van Donderdag?

Helma
Wat is er met Mr. Monday aan de hand? Dat was toch wel het eerste wat ik me afvroeg toen Tess een taxi deelde met haar buurvrouw in plaats van dat ze zoals gebruikelijk werd opgehaald. Als ze zelfstandig arriveert en Mr. Thursday ontmoet wordt ze alweer helemaal week. Nou moet ik zeggen, met de beschrijving die Shana van Mr. Thursday geeft kan ik dat deze keer dan weer wel begrijpen: 'op een rommelige, sexy manier lijkt hij wel wat op Benedict Cumberbatch'. Maar de gedachten aan Mr. Monday smoren dit al snel in de kiem. Ze houdt het netjes en stort zich vol overgave op haar opdracht en, uiteraard, weet ze in haar eentje weer van alles boven tafel te toveren, wat een hele batterij aan personeel niet gelukt is. Het blijft allemaal wat ongeloofwaardig. Los daarvan leest het verhaal wel gemakkelijk weg en met de nadruk op haar seksuele honger valt er weinig diepgang in het verhaal te ontdekken. Toch zie je haar gedurende de dagen wel veranderen van een wraakengel naar een vrouw die overal een stuk genuanceerder over gaat denken en er langzaam maar zeker achterkomt dat haar wraakgevoelens gezorgd hebben voor een eenzaam leven zonder sociale contacten. Ik ben benieuwd wat Vrijdag voor haar in petto heeft.

Sanne
Zoals in het echte leven dagen vaak te kort zijn, is dat in Krijtstreep en lippenstift ook een beetje zo. De dagen zijn zo voorbij. De pittige opdrachten die Tess voorgeschoteld krijgt, lijken nauwelijks te volbrengen zijn in een dag, maar Tess krijgt het voor elkaar! Wat een powervrouw! Zou je denken. Maar toch komt ze bij mij nog niet heel sterk over. Het gaat haar allemaal net iets te gemakkelijk af en de lijntjes die ze bedenkt en uitzet zijn te logisch.
Toch ben ik al lang blij dat ze niet voor elke man van de dag haar benen wijd doet en in dit deel lijkt ze toch echt stevig te vallen voor Mr. Monday en komen ze nader tot elkaar. Of zou dat ook een test zijn?

Marieke
Er zit echt wel een stijgende lijn in de verhalen van de dagen. Tess leren we beter kennen en ze laat zich niet meer zo leiden door ‘wat haar lichaam wil’. Ze is serieus en weet ook deze opdracht weer tot een goed einde te brengen. Ze leert daarbij gelijk een keuze maken tussen wraak nemen en verstand. Toch lijkt me deze opdracht nog wel een staartje te krijgen.
Mister Monday blijft in het verhaal mysterieus, ik ben wel benieuwd om te weten wie en wat hij nu precies is.

Marleen
Ik moet zeggen dat ik het lastig vind om elke keer weer wat nieuws over de verschillende dagen te melden. De avonturen die Tess beleeft zijn, ondanks dat ze elke dag een ander soort test ondergaat, grotendeels hetzelfde en haar acties verschillen helaas erg weinig met de dag ervoor. Ze valt half in katzwijm voor een knappe man in pak (wie zou dat niet hebben?), maar raakt dan toch weer met haar hoofd in de wolken rondom Mr. Monday. Ondanks haar talenten om allerlei verschillende aspecten van het bedrijfsleven te beheersen (wat overigens ook niet heel erg geloofwaardig is. Wie heeft er in hemelsnaam verstand van al die zaken?), vind ik haar niet heel erg serieus overkomen als ze elke keer als er een knappe man voor haar neus staat verandert in een poeltje hormonen. 

Het grote pluspunt aan deze serie? Mr. Monday! ik vind 'm heerlijk mysterieus en ik lees vooral om hem beter te leren kennen nog verder in de serie, haha. Als deze knappe man geen grote rol had gespeeld, was ik misschien al afgehaakt. 

Ideke
Het verhaal begint zich steeds beter te ontwikkelen. Ook Tess maakt een mooie ontwikkeling door. Hoewel de donderdag teleurstellend voor Tess begint, eindigt de dag toch met een heerlijk verliefd gevoel voor Tess.
Haar opdracht voor donderdag plaatst haar voor een moreel dilemma. Zal ze de juiste informatie geven? Doordat Cupido toe heeft geslagen beseft Tess dat ze lang onder een steen heeft geleefd. Ze was vergeten dat ze een vrouw was met gevoelens en behoeftes. Zo erg was ze in beslag genomen door haar wraakplan.
Op naar vrijdag. Zal ze haar wraakplan doorzetten en wie is toch Mr. Monday? Ik heb er wel een idee over, ben benieuwd of dit zo ook werkelijk is.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

De week vordert en Tess doet het tot nu toe heel goed in haar vreemde sollicitatie. Maar wie is toch precies die mysterieuze Mr Monday, en wat wil Mr King toch bereiken met Tess haar opdrachten? En wat wil Tess nu zelf precies? Laten we hopen dat vrijdag al wat antwoorden geeft, maar de kans is groter dat de vragen zich alleen maar opstapelen.

Lees hier de andere verslagen van maandag, dinsdag en woensdag.



Reacties op: Shana Gray ebook-feuilleton: Donderdag

Meer informatie

Gerelateerd

Over