Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Shana Gray ebook-feuilleton: Maandag

op 05 maart 2018 door

Afgelopen week werden we verrast door de aankondiging van een ebook-feuilleton van Shana Gray. Zeven weken lang een nieuw deel, elke keer op een andere dag van de week. Onze interesse was gelijk gewekt!

Shana Gray woont in Ontario met haar familie en schrijft eigentijdse erotische romans voor verschillende uitgeverijen, maar is ook INDIE auteur. Haar eerste roman is gepubliceerd in 2010.

Krijtstreep en Lippenstift

Het feuilleton vormt na zeven delen een compleet boek. Het eerste deel is Maandag en daarna komen alle dagen van de week aanbod en met Zondag is het boek compleet. In april komt het complete boek uit onder de naam Krijtstreep en lippenstift.

Korte samenvatting

Tess' vader is ontslagen bij Diamond Enterprises omdat hij gefraudeerd zou hebben. Tess is altijd overtuigd geweest van zijn onschuld. Jaren later, wanneer haar vader inmiddels is overleden, krijgt ze eindelijk de kans om wraak te nemen: ze solliciteert naar de functie van assistent van Mr. King, de directeur van het bedrijf. Als ze eenmaal toegang heeft tot alle dossiers zal ze haar vaders onschuld vast wel kunnen bewijzen.
Het sollicitatiegesprek verloopt echter heel anders dan ze had gedacht. Tess wordt geblinddoekt en in een helikopter meegenomen naar een geheime locatie. Daar blijkt dat ze aan wel heel speciale eisen moet voldoen: zeven dagen lang moet ze elke dag een opdracht uitvoeren, met behulp van zeven mysterieuze assistenten - één voor elke dag van de week. Tess zal al haar talenten moeten gebruiken om de opdrachten goed uit te kunnen voeren, zonder afgeleid te raken door de onweerstaanbare mannen die haar moeten helpen.

Wij lezen elke week een deel en laten jullie kennismaken met de zeven mannen en opdrachten van Tess.

Maandag

Marieke:
Wat een leuk idee om een boek voor de datum van uitgifte op te splitsen in delen en uit te geven in feuilletonvorm. Zeven dagen, zeven opdrachten en zeven mannen, dat klinkt als een leuk concept.

In dit eerste deel zint Tess op wraak. Haar vader is ooit onterecht ontslagen bij Diamond Enterprises en nu krijgt ze de kans om te infiltreren in het bedrijf en het gedane onrecht te wreken. Dat de sollicitatie totaal anders loopt dat verwacht, zorgt voor een verhaallijn waar de schrijfster alle kanten mee uit kan.
Tess is zelfstandig, geleerd en ervaren. Haar drijfveer is wraak en dat wordt wel erg vaak herhaald. Wat ik niet helemaal snap is dat die zelfstandige geleerde Tess bij de eerste aanblik van een ‘heel lekkere man' verandert in een hoopje drilpudding die alleen nog maar kan denken aan seks. Ook dat wordt nog iets te veel herhaald. Het idee van zeven dagen zeven opdrachten wordt wel uitnodigend neergezet, maar ik hoop wel dat Tess wat meer pit zal tonen.
Maandag is een introductie, een kort hoofdstuk van 37 pagina’s, ik geef het het voordeel van de twijfel en ben toch wel benieuwd naar deel twee: Dinsdag.

Helma:
Ik had er direct zin in, toen ik het boek voorbij zag komen. En leuk ook om het samen te lezen. Maar tja, wat zal ik van het eerste deel zeggen: ik had er meer van verwacht. Er gebeurt nog niet veel en er wordt eigenlijk weinig verteld in veel woorden. En wat je zegt, Marieke, het is een beetje ongeloofwaardig dat je bij de eerste aanblik van een appetijtelijke man, en dan ook nog tijdens een sollicitatiegesprek, je alleen maar aan seks kunt denken. En wat ik ook een beetje vreemd vond was dat ze opeens een compleet andere, veel hogere functie krijgt aangeboden dan waar ze op solliciteerde. Ondertussen ben ik toch wel een klein beetje nieuwsgierig geworden of 'Lekker Ding', zoals Tess haar begeleider van maandag noemt, nog een andere functie heeft dan alleen te fungeren als lustobject. Maar voorlopig geef ook ik het boek het voordeel van de twijfel en hoop dat het volgende deel me weet te verrassen. 

Sanne:
Ook ik was erg benieuwd naar het verhaal en vond het een leuk idee dat het boek in delen op gesplitst was en op de dagen van de week verschijnt waarover in het boek gesproken wordt. Op maandag begon ik dus met Maandag en hoewel ik het idee creatief vond, kwam de uitwerking in het eerste deel nog niet heel sterk op mij over.

Sowieso snap ik niet zo goed dat je wraak wilt, en dan ook nog zo obsessief daar mee bezig wilt zijn. Verspilde energie als je het mij vraagt. Je rode krullenbos kortwieken en zwart verven; gaat dat zomaar? En dan solliciteer je op de functie van directieassistente en krijg je een baan als CEO aangeboden. Erg onwaarschijnlijk. En hoewel seksueel getinte boeken vaak wat verder van de werkelijkheid af staan, vond ik dit wat te veel van het goede. Toch ben ik benieuwd wat Dinsdag brengt en hoop ik dat we met Maandag nog aan het opstarten waren en het beste nog moet komen. 

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Lees jij ook mee met dit feuilleton en wat vond jij van Maandag? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog.

Morgen is deel twee: Dinsdag beschikbaar. Op dinsdag 13 maart kunnen jullie lezen wat wij ervan vonden. Wordt vervolgd!



Reacties op: Shana Gray ebook-feuilleton: Maandag

Meer informatie

Gerelateerd

Over