Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Shana Gray ebook-feuilleton: Woensdag

op 21 maart 2018 door

Deel drie van het feuilleton van Shana Gray. De vreemde sollicitatie van Tess gaat verder. Ze heeft haar moed getoond en ze heeft laten zien dat ze prima in staat is een overeenkomst te sluiten. Wat staat haar op woensdag te wachten?

Begonnen we op maandag met drie lezers, voor Dinsdag sloten Marleen en Renate samen met Ideke, vriendin van de Feelgoodclub, zich bij ons aan. Gezellig en leuk, zijn we het met elkaar eens of liggen onze meningen uiteen?

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Wat vinden wij van Woensdag

Marieke
Het is woensdag. Opnieuw wordt Tess opgehaald met de limo door Mister Monday. Haar gekronkel irriteert me. Gelukkig onderkent ze het zelf ook.
Afgezien van haar weke knietjes ben ik toch wel weer benieuwd naar het vervolg, wat zal ze vandaag moeten doen. Ze krijgt te maken met Mister Wednesday met knalrood haar. (Hé had Tess niet ook knalrood haar voor ze het verfde?). Natuurlijk is ook Mister Wednesday weer een lekker ding, maar dat Tess net nog stond te zwijmelen met Mister Monday en nu gelijk staat te zwijmelen met Mister Wedsnesday gaat er bij mij niet in.

De opdracht. Hier kan ze zich weer van haar beste kant laten zien. Ze krijgt een computer tot haar beschikking en weet door haar ervaring snel het gewenste rapport in elkaar te draaien. Maar het beste stuk in het woensdag verhaal komt dan, als ze kennis maakt met Carol en Jenny en een probleem blootlegt wat nog niemand had onderkent. Hier zien we een hele andere Tess, een die ik wel mag, ze is competent, geïnteresseerd, vriendelijk en doet wat met de kennis die ze oppikt.

Helaas zien we daarna Tess-drillpudding weer terug als haar dag erop zit en ze samen met Mister Wednesday in de lift terecht komt. Jammer. Voor de rest een prima woensdag. Op naar donderdag.

Helma
Dit deel begint opnieuw met verhitte gedachten en dromen over Mister Monday. En als we dat achter de rug hebben, loopt ze meteen erg warm voor Mister Wednesday. Mister Monday krijgt dus toch concurrentie. Kan ze hem net als Mister Tuesday weerstaan of gaat haar hart toch sneller kloppen voor deze nieuwe hunk. Waar halen ze al die knappe, en ook nog slimme, mannen trouwens vandaan? Maar, gelukkig pakt ze na alle zinderende dagdromen, de draad weer op en laat ze zien dat ze een intelligente vrouw is en dat ze niet voor een kleintje vervaard is. Dat maakt het verhaal dan wel weer leuk om te lezen. Ik hou van de slimme Tess die de opdrachten gestructureerd en met kennis van zaken aanpakt, maar de Tess die constant in katzwijm valt voor elke knappe man die haar pad kruist kan me een stuk minder bekoren. Van de drie delen die ik tot nu heb gelezen blijft Dinsdag vooralsnag mijn favoriet. Ik ben benieuwd wat Donderdag ons gaat brengen.

Sanne
Waar ik in Dinsdag een beetje bang voor was, lijkt nu toch te gaan gebeuren. Er verschijnt een tweede knappe man in beeld die wat losmaakt bij Tess en ze moet gaan kiezen. Ik ben benieuwd wat ze gaat doen als er op donderdag nog een aantrekkelijke man verschijnt.

Al vanaf het eerste moment heb ik een bepaald idee over hoe de vork in de steel zit, en volgens mij heb ik in Woensdag daar een aanwijzing over heb ontvangen. Welke dat is verklap ik nu nog niet in verband met spoilers, maar ik ben erg nieuwsgierig wat er gaat komen. In ieder geval vond ik dit deel wel weer verfrissend, omdat er een ander onderdeel van ondernemerschap werd laten zien; die van het menselijk kapitaal en HRM.

Marleen
Hé, wat fijn, Woensdag werd iets verfrissender. Nog steeds dweepte Tess over een aantal veel te knappe mannen, maar ze wordt ook aan het werk gezet en je krijgt daarbij een goed kijkje in de werkwereld van een groot kantoor. Hoewel ik de hoofdstukken allemaal net iets te klein vind om een goed kijkje in de keuken te krijgen en zou ik graag meer willen lezen over hoe Tess daadwerkelijk aan het werk is, is het een leuke invalshoek! 

Wat ik wel behoorlijk ongeloofwaardig vond is hoe Tess een opdracht krijgt zonder een klein beetje achtergrond informatie. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar komt allemaal net niet lekker uit de verf wat mij betreft. Ik twijfel dan ook een beetje of ik verder zal lezen, maar de auteur weet me nog net genoeg vast te houden om meer over Tess en alle mannen van de week te willen weten. En dan vooral Mr. Monday... ;) 

Ideke
Zoals elke dag wordt Tess weer opgehaald door de sexy Mister Monday. Ze blijft hem zeer aantrekkelijk vinden en valt geregeld in katzwijm bij het zien dan wel het denken aan hem. Deze dag moet ze naar de afdeling HR en krijgt ze een nieuwe uitdaging.

Uiteraard krijgt ze hier ook weer te maken met een zeer aantrekkelijke sexy man. Voor het uitwerken van haar nieuwe opdracht raakt ze in gesprek met twee vrouwelijke collega's. Deze dames geven haar een andere kijk op het bedrijf, zodat de twijfel toeslaat. Moet ze haar wraakplan door zetten met de onvermijdelijke consequenties of kan ze op een andere manier te werk gaan?
In dit deel heeft twijfel vooral de bovenhand bij Tess. Zowel de keuze tussen wraak en/of op een andere manier te werk gaan, als de keuze tussen beide sexy mannen.
Op naar Donderdag. Ben benieuwd hoe Tess zich ontwikkelt.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Het verhaal ontwikkelt zich en Tess krijgt steeds meer mogelijkheden om te laten zien wat ze kan. Dat de knappe mannen om haar heen haar nogal afleiden is een extra moeilijkheids factor, maar ze zet door. Wij kijken uit naar de opdracht van donderdag en naar Mister Thursday.



Reacties op: Shana Gray ebook-feuilleton: Woensdag

Meer informatie

Gerelateerd

Over