Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Shana Gray ebook-feuilleton: Zondag

op 22 april 2018 door

Zondag: nog een opdracht te gaan. Lukt het Tess ook deze goed af te ronden? Gaat ze voor de wraak of toch voor de functie? En hoe zit het met de liefde? We komen het allemaal te weten in het laatste deel van het feuilleton.

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Helma:
Zondag: de laatste test! Sleept ze de functie van CEO in de wacht of kiest ze uiteindelijk toch voor de felbegeerde wraak? En krijgen we te weten wie toch die mysterieuze Mr. Monday is? Gelukkig krijgen we antwoord op alle vragen. Hoe het allemaal precies in elkaar zit verklappen we natuurlijk niet, maar het einde is verrassend. Na het lezen van het eerste hoofdstuk had ik bijna spijt dat ik eraan begonnen was (ik had daar niet meer dan twee sterren voor over!). Maar gelukkig werd het in de volgende hoofdstukken iets beter en waardeer ik het totale boek met een kleine drie sterren. Het is een prettig tussendoorboek, maar meer kan ik er jammer genoeg niet van maken. 

Sanne:
Wauw. Einde!

Marieke:
Zondag, de laatste dag voor Tess. De start is goed, met mister Monday aan haar zijde is ze klaar voor de laatste opdracht. Ze heeft nog een keuze te maken, maar wat als die keuze de verkeerde is?

En dan is het allemaal voorbij. Hoe? Daar zeg ik niets over, maar het einde is leuk en verrassend en ik heb het met plezier gelezen. Go Tess Go!

Marleen:
Yes, Zondag was absoluut mijn favoriet! Natuurlijk krijgt Tess ook de laatste dag nog een test, maar daarna valt alles netjes op z'n plek en krijg je antwoorden op alle vragen. Ik vond het heel erg fijn om te zien dat alles goed op z'n plek viel. Het was leuk om een week met Tess mee te leven en te zien hoe zij (soms ongeloofwaardige) tests moest uitvoeren en hoe ze deze altijd op miraculeuze wijze wist te volbrengen, maar het boek Krijtstreep & lippenstift vind ik als geheel niet direct een aanrader. Het is allemaal net too much en allemaal net iets te kort door de bocht. Erg jammer, want ze hadden het heel erg leuk uit kunnen werken. Fijn om af en toe een hoofdstuk open te slaan en eventjes weg te dromen bij de mannen van de week (en vooral bij Mr. Monday), maar geen boek dat je echt echt gelezen moet hebben. 

Ideke:
Zondag; het laatste hoofdstuk van het boek Krijtstreep en Lippenstift.
Bij de test van zondag wordt Tess een spiegel voorgehouden. Ze moet een morele keuze maken, kiezen voor de eerlijke weg of de juiste weg? Uiteindelijk volgt de ontknoping van Mr. Monday, die ik goed had ingeschat. Een beetje voorspelbaar allemaal maar door middel van deze sollicitatieprocedure naar een mooi einde toegewerkt.
Ik heb alle delen, met uitzondering van het eerste deel met drie sterren beoordeeld. Op deze wijze was het een fijne manier van lezen, elke week een hoofdstuk. Het complete boek is een leuke roman om tussendoor te lezen.

Conclusie

Toen we begonnen, waren we helemaal niet enthousiast, getuige de twee sterren die we ervoor over hadden, Ondanks onze kritische beoordeling, besloten Marleen en Ideke mee te gaan lezen. Gelukkig werden de volgende dagen van de week beter en kregen we meer plezier in de avonturen van Tess. Ze was niet meer alleen 'een hoopje drilpudding' (zoals Marieke zo mooi omschreef) bij elke man die in haar blikveld kwam en ze liet dat ze over een goed stel hersens beschikte. Het plot waarin antwoord op alle vragen wordt gegeven, is uiteindelijk nog redelijk verrassend.

Onze waardering: een lekker tussendoorboek waar je totaal niet bij na hoeft te denken. 



Reacties op: Shana Gray ebook-feuilleton: Zondag

Meer informatie

Gerelateerd

Over