Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vandaag herdenken wij Jackie Collins

op 19 september 2018 door

Vandaag herdenken wij Jackie Collins. Drie jaar geleden, 19 september 2015, is zij helaas overleden aan borstkanker. Jackie Collins was een Amerikaanse auteur, er zijn 33 romans van haar uitgegeven. Ze schreef over de the rich and the famous in Hollywood. Een paar van haar boeken zijn verfilmd of als miniserie op televisie uitgebracht. Jackie Collins is het zusje van de actrice Joan Collins en wilde eigenlijk ook actrice worden. Het eerste boek dat van haar is uitgegeven, The world is full of Married men werd een bestseller en daarna volgden er meer bestsellers op haar naam. Ze is dan uiteindelijk geen actrice meer geworden, maar heeft wel haar eigen televisieprogramma in 1998 gehad, namelijk Jackie Collins Hollywood waarin ze onder andere acteurs te gast had.
 
Marieke en Nathalie lazen speciaal voor deze dag een boek van Jackie Collins.
282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg
              
- door Nathalie –
                    
Nathalie las Godin van de wraak
        
Ik had nog maar één boek van Jackie Collins gelezen, namelijk Getrouwde minnaars en dit boek beviel me goed en maakte me nieuwsgierig naar meer van haar boeken. Ik had Godin van de wraak al een tijdje ongelezen in mijn boekenkast staan en vond het een mooie gelegenheid om dit boek voor deze herdenking te gaan lezen.
Toen ik begon met Godin van de wraak vond ik het allemaal too much en heel vrouwonvriendelijk. Ik moest even wennen. Veel seks en hoertjes. Een hoofdpersonage die vrouwen absoluut onmenselijk behandeld… Ik zou bijna zeggen, E.L. James van Vijftig tinten kan hier nog iets van leren…
                 
Maar er zijn gelukkig ook leuke personages in dit boek, zoals Max. Zij wordt binnenkort 18 en is zo’n heerlijk verwend nest, alhoewel ze gelukkig verstandiger is dan haar beste vriendin Cookie die aan de drugs is en achter de verkeerde mannen aanzit. Er wordt voor haar 18e verjaardag een groot feest georganiseerd in Las Vegas.
Ook haar grote broer is een leuk personage. Hij was een playboy, maar nu hij een relatie heeft met Denver wordt hij toch iets serieuzer. Dit maakt zijn zusje Max dan weer jaloers op Denver.
En hun moeder, zakenvrouw Lucky mag er ook zijn. Een sterke vrouw die succes heeft, rijk is en weet wat ze wil. Met haar derde man lijkt ze een gelukkig huwelijk te hebben. En haar hotel The Keys in Las Vegas, waar zakenman Arman Jordan zijn zinnen op heeft gezet is absoluut niet te koop.
Jackie Collins heeft een fijne vlotte schrijfstijl. Omdat de personages goed zijn neergezet, ja ook de vrouwonvriendelijke schurk, fascineert dit boek me en wil ik blijven lezen. Ook het wereldje van the rich and the famous vind ik boeiend. Het verhaal wordt ook steeds spannender.
Dit zal niet mijn laatste boek van Jackie Collins worden, de twee boeken die ik tot nu toe van haar heb gelezen hebben mijn interesse in haar verhalen gewekt.
282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg
   
Marieke las Machtsspel

Jackie Collins, volgens mij heb ik daar vroeger weleens iets van gelezen, maar ik kan me dat niet meer herinneren. Nu dus een hernieuwde kennismaking met een van haar boeken. In de bieb stonden een paar titels, maar Machtsspel trok me het meeste aan. Zes stellen op een luxe jacht, onderlinge verhoudingen die op scherp worden gezet door jaloezie en bepaalde geheimen. Twaalf totaal verschillende mensen die er zelf nooit voor hadden gekozen om samen te zijn, dat is vragen om moeilijkheden. Je voelt de constante spanningen en verwacht constant dat er wat gaat gebeuren. Wat dat betreft valt het nog wel mee, geen knetterende toestanden, maar wel ongemakkelijke situaties. Ook een hoop seks, want de rich and famous laat geen moment onbenut lijkt het wel. De spanning wordt goed opgebouwd, tot de kaping op het einde, die nog heel verrassend verloopt.
 
Het verveelt geen moment, in korte hoofdstukken krijg je als lezer eerst veel informatie over de personages, waarna ze samenkomen. Steeds wordt iets verteld vanuit een ander perspectief, waardoor je als lezers constant nieuwsgierig blijft naar hoe het verder gaat.
Jackie Collins schrijft heerlijk, vlot en zonder moeilijke woorden of vreemde zinsconstructies. Het is echt lezen voor pure ontspanning met een leuk origineel verhaal. Natuurlijk is een deel voorspelbaar, maar ze weet ook te verrassen.
Conclusie: Machtsspel is een heerlijk boek, van begin tot einde. Een leuk verhaal, interessante en afwisselende personages voor een paar uur lekker te verdwijnen in de wereld van een luxe jacht.
282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg
Conclusie
De boeken die wij hebben gelezen waren zeker de moeite waard, Jackie Collins heeft een fijne simpele schrijfstijl en haar verhalen zijn een beetje voorspelbaar. Maar het zijn fijne boeken om even mee te kunnen ontspannen.
.
foto banner: Site Jackie Collins
.
Heb jij ook boeken gelezen van Jackie Collins? Of heb je een miniserie gezien op tv? Laat het weten in een reactie onder deze blog.



Reacties op: Vandaag herdenken wij Jackie Collins

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jackie Collins

Jackie Collins

Jackie Collins (1937) is een Brits romanschrijfster. Haar boeken beschrijven voo...