We love Feelgood Meets Best Of Romance

op 27 maart 2017 door

Zaterdag 25 maart, een stralende lentedag vol zon, waarop zes dames (Sanne, Marleen, Helma, Renate, Marieke en Nathalie) van We love Feelgood naar Amsterdam reisden voor een middag bij uitgeverij De Boekerij op de Herengracht.
Deze uitgever heeft het “Best of Romance” concept, waarmee ze zich profileren op FB. Dat is erg succesvol en daarom besloten ze ook een Best of Romance lezersevent te organiseren, met schrijvers, voor lezers.

Door: Marieke

De middag begon bij P.King, wat naast de uitgeverij zit. Maaike Le Noble had hier 4 schrijfsters uitgenodigd die ze vertegenwoordigen:
Michelle Visser
Charlotte de Monchy
Marieke Woudstra
- Petra Vollinga

f6dd9d6c7246fd5cf3ab37bd84245e24.jpg

Maaike Le Noble vertelde over het uitgeven van romantische boeken en de schrijfsters kwamen allen kort aan het woord.
Zo weten we nu dat Michelle Visser twee prachtige boeken heeft geschreven die zich in Frankrijk afspelen, maar dat ze ook historische romans schrijft.
Charlotte de Monchy is bezig met een nieuw boek, het gaat over een hotel in Amsterdam en staat voor volgend jaar op de planning.
Marieke Woudstra woont elke halve maand in Portugal. Niet zo gek dus dat haar boeken zich afspelen in Portugal. Ze gebruikt echte gebeurtenissen uit het dorp in haar boek. De mensen in het dorp vinden dat geweldig en hopen op een Portugese vertaling.
Petra Vollinga heeft net haar debuut uit en vertelde dat ze altijd heeft geschreven en enorm van opstellen hield.

Ondanks dat het nogal warm werd in het bovenzaaltje van P.King, was het zeer interessant om de schrijfsters te horen vertellen over hun boeken en liefde voor het schrijven.
Als afsluiting was er een quiz met best wel lastige vragen over de romantische boeken van de Boekerij.

b2a965c72b745c07c045fe0c702a8295.jpgSarah Jio
Het tweede deel van de middag was in het prachtige grachtenpand van De Boekerij. We hebben eerst onze ogen uitgekeken naar de ornamenten, de tegels en het prachtige behang.
Maar niet voor lang, want inmiddels zaten Carla de Jong en de Amerikaanse Sarah Jio klaar voor een interview. Sarah Jio komt uit Seattle en is inmiddels  bezig met haar tiende roman. Nog niet alle van haar eerste negen romans zijn in het Nederlands vertaald, maar haar vierde roman (the last Camelia) “de Geheimzinnige tuin” is onlangs vertaald en is nu te lezen in het Nederlands.

Het interview was erg leuk. Interessant om te horen was, dat Sarah Jio het schrijven van haar boek begint met een titel, daarna schrijft ze het laatste hoofdstuk zodat ze weet waar ze naar toe moet met de verhaallijnen. Dat gaat eigenlijk altijd goed, het sluit bijna elke keer goed aan.

Na het interview kregen we allemaal een persoonlijk gesigneerd exemplaar van de Geheimzinnige tuin.

Om de middag helemaal af te maken, zijn we naar de tuin gegaan (midden in Amsterdam een ruime binnenplaats/tuin!). De Boekerij had twee kraampjes staan met stapels romantische boeken voor een heerlijke 1 euro. Niet zo gek dus, dat we met tassenvol bij De Boekerij vandaan kwamen!

Ook de schrijfsters die vandaag aanwezig waren, stonden buiten met hun nieuwste boeken. Zo leuk om even een praatje te kunnen maken met deze dames, hun boeken te kunnen kopen en ook nog te laten signeren.

Rest enkel nog de uitslag van de quiz. Prijs? De nieuwste boeken van Petra Vollinga, Charlotte de Monchy, Michelle Visser en Marieke Woudstra.
En het geluk lag deze keer bij onze We Love Feelgood Marleen.

Boekerij, bedankt voor de leuke en interessante middag, we komen volgend jaar graag nog een keer!Reacties op: We love Feelgood Meets Best Of Romance

Meer informatie

Gerelateerd