Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zomer: Zon, zee en strand #1

op 26 juni 2017 door

Het is zomer. En we kunnen er volop van genieten, met vele zon-uren. Voor wie vrij is is het heerlijk om buiten te zijn, in de tuin, bij het zwembad, of op het stand en aan zee.
Voor deze vrolijke zonnige periode zocht We Love Feelgood zonnige boeken uit. Dit lijstje staat vol met "ZOMER".

- door Marieke -

21 zomers en andere verhalen - Chantal van Gastel
Ik blijf nog even zitten, de zon schijnt hier heerlijk en ik kan mijn ogen niet van de horizon afhouden. Het wordt drukker en dan weer rustiger. De boot meert aan en vaart weer weg. Ik heb geen haast om te vertrekken. Alles wat me thuis zo dwarszit, glijdt langzaam van me af. Weet je wat? Ik denk er gewoon helemaal niet meer aan. Weg zijn mijn problemen. Ik ben nu hier en ik ga van elke seconde genieten. Aan het eind van de zomer zal ik herboren zijn. Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel. In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy's Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het zat om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York. Een heerlijk zomers leesfeest! 

De laatste roos van de zomer - Santa Montefiore
Met het derde deel is het magistrale drieluik over de Deverills van Santa Montefiore is nu compleet!
Ondanks alles wat ze in het verleden hebben gedeeld, botsen de drie vrouwen van Deverill telkens weer als het gaat over de toekomst van hun geliefde kasteel. Intussen wordt Kitty’s leven op zijn kop gezet als haar vroegere geliefde terugkeert uit Amerika met zijn vrouw en kinderen, en ze ontdekken dat hun levens wel veranderd zijn maar hun gevoelens niet. Hebben ze de kracht om elkaar te weerstaan, of zetten ze alles op het spel voor een paar gestolen momenten samen?
En er bloeit nóg een liefde op die alles oneindig veel ingewikkelder zal maken: Jack Deverill is verliefd geworden op een mooi Amerikaans meisje dat hij in Dublin heeft ontmoet.
Ze is in Ierland om haar biologische moeder te -zoeken en hij is vastbesloten haar ten huwelijk te vragen, zich niet bewust van het drama dat hij daarmee over zich afroept. Iemand zal de kluwen van geheimen en misverstanden moeten ontrafelen, wil er ooit rust komen op kasteel Deverill…

De zomer aan het meer - Erica James
Het begon allemaal met een uitnodiging voor een bruiloft. Als Floriana niet net de uitnodiging had gekregen waarin de liefde van haar leven aankondigde te gaan trouwen, dan had ze wellicht die auto niet over het hoofd gezien. Als ze die auto niet over het hoofd had gezien, dan hadden twee volslagen vreemden nooit haar hand vast hoeven houden (Esmé, gepensioneerd bibliothecaresse) en de ambulance hoeven bellen (Adam, projectontwikkelaar). Als ze Esmé en Adam niet had leren kennen, dan had ze nooit de moed op kunnen brengen om naar die bruiloft in Italië te gaan. En als Esmé niet haar nieuwe vrienden had willen helpen, dan was ze nooit teruggekeerd naar de plek waar ze zestig jaar geleden haar eerste liefde ontmoette. Ze heeft altijd willen weten wat er is gebeurd met de man die haar hart veroverde, en nu is het tijd om eindelijk dat hoofdstuk van haar leven af te sluiten. Aan het Comomeer in Italië ontdekken Floriana, Adam en Esmé dat je je verleden los moet kunnen laten om je toekomst te omarmen.

5b47bed1b3dcc09f22f4f50bd738fdd2.jpg

De zomer van mijn leven -  Yvette Manessis-Corporon
Na jaren ploeteren in New York heeft Daphne haar leven eindelijk op de rails. En ze heeft een nieuwe vriend, de rijke Stephen. Met hem wil ze trouwen op Erikoussa, het lieflijke Griekse eiland van haar jeugd. Daar aangekomen wordt ze overspoeld door herinneringen. Ze beleeft opnieuw de warmte en tradities van de eilandbewoners, en ze ziet haar lieve, wijze grootmoeder terug. Een wervelende bruiloft wordt voorbereid.

Maar Daphne begint te twijfelen. Waar hoort ze thuis? Wat is voor haar werkelijk belangrijk? 

De vergeten zomer - Carol Drinkwater
De druivenoogst is altijd een feestelijke gebeurtenis in de wijngaard van de Cambons. Behalve dit jaar. Wanneer de oogst door een fout mislukt, is dit slecht nieuws voor het voortbestaan van het landgoed. en Clarisse Cambon weet precies wie ze dat kwalijk moet nemen: haar schoondochter Jane. Het is slechts één incident in een jarenlange strijd, waarvan beide vrouwen de oorzaak verborgen houden voor Luc. Luc, die altijd zijn best doet om zijn vrouw en zijn moeder met elkaar te verzoenen.
Wanneer ze de dagelijkse leiding van de wijngaard overneemt, vindt Jane bewijs voor het feit dat Luc niet de man is op wie ze twintig jaar geleden verliefd werd. En wat erger is, ze weet dat alleen haar oude vijand Clarisse kan helpen om de waarheid te achterhalen..

Een nieuwe zomer - Sarah Morgan
Dit wordt een zomer om nooit te vergeten, heeft chef-kok Élise Bonnet zichzelf beloofd. Haar langgekoesterde droom om een eetcafé te openen gaat eindelijk in vervulling. Die belofte krijgt een totaal andere betekenis wanneer de eigenaar van het familieresort een hartaanval krijgt en de feestelijke opening in het water dreigt te vallen. 
Net als de temperamentvolle Française uit pure frustratie een sauspan door de keuken wil gooien, verschijnt Sean O' Neil weer op het toneel. Eén zomer geleden deelden ze een nacht vol passie - die, wat haar betreft, best voor herhaling vatbaar is. Dat hij allergisch is voor alles wat ook maar op een relatie lijkt, komt haar goed uit. Ze is toch niet van plan haar hart open te stellen na wat ze in Parijs heeft meegemaakt. 
Maar de herinnering aan hun magische passie zet elk verstandig voornemen op losse schroeven. En roept zelfs een niet te beteugelen verlangen op naar iets waar geen van beiden meer in dacht te geloven...
Smaakmaker: Liefde en emoties? Daar doet Élise niet aan. Of maakt ze voor Sean O'Neil een uitzondering?

Een zomer aan zee - Katie Fforde
Emily is heel tevreden met haar leven: ze is een gelukkige single en heeft een baan waar ze dol op is. Toch wil ze eigenlijk wel eens iets anders, dus als haar vriendin Rebecca haar vraagt of ze het leuk zou vinden om een zomer als kok op een restaurantboot te werken, hoeft ze niet lang na te denken. Ze pakt haar spullen en reist af naar Schotland. Bij aankomst blijkt dat het leven meer voor Emily in petto heeft dan alleen maar zon, zee en strand. Rebecca is hoogzwanger en laat met liefde alles aan Emily over, Emily's assistent op de boot loopt constant te mokken omdat ze vindt dat zíj en niet Emily tot kok gepromoveerd had moeten worden. En dan is er ook nog Alasdair, de knappe dokter van het dorp. Emily doet er alles aan om hem te negeren: zijn aantrekkelijke uiterlijk, zijn leuke lach, zijn zorgzame karakter... Want als ze daar allemaal aan toe zou geven, zou ze echt nooit meer terug willen naar haar oude leven. En dat wil ze wel. Toch...?

de2b75635ea861f36ce1c20ce83f8e2b.jpg

Een zomer in Frankrijk - Eva de Wit
Een zomer in Frankrijk van Eva de Wit is een heerlijke feelgoodroman die zich afspeelt in een chateau in... juist: Frankrijk! Het zonnige zuiden trekt de vriendinnen Jet, Kiki en Anne wel aan. Maar ook in Frankrijk moet hard gewerkt worden, zelfs in de zomer. Het ogenschijnlijk idyllische chateau blijkt flink vervallen en de administratie is een janboel. Gelukkig zijn er lieve mensen die het leven de Franse charme geven waar de vriendinnen naar op zoek waren. Eva de Wit zou Eva de Wit niet zijn als ze daar niet voor zorgde! 

Zomer - Lis Lucassen
De wereld lag aan Audrey's voeten, maar de druk bleek te groot en ze moest gedwongen afscheid nemen van haar zangcarrière. Nu vier jaar later is het tijd voor een comeback. Alleen is Audrey het vertrouwen in zichzelf kwijt. Iedere noot die ze zingt, voelt als bedrog en de meeste tijd kan ze alleen optreden als ze pillen heeft geslikt en amper doorheeft dat ze bestaat. Wanneer ze Alec ontmoet, maakt hij er geen geheim van compleet voor haar te willen gaan. Maar alleen als zij bereid is zichzelf helemaal aan hem te geven.Alec is vastbesloten zijn leven op de rails te houden nu hij weer op vrije voeten is. Maar op een fatale avond knalt alles kapot wat hij zo zorgvuldig heeft opgebouwd. Samen met Audrey slaat hij op de vlucht, maar hun reis wordt veel meer dan ze voor ogen hadden.

Een zomerzotheid - Cissy van Marxveldt
(Boek uit 1927!) Cissy van Marxveldt heeft vele meisjesboeken geschreven, maar de onbetwiste topper uit haar oeuvre moet toch wel 'n Zomerzotheid zijn. Alleen dat woord al: zomerzotheid, daarvan krijg je toch zin in het leven?
Ella en haar vier vriendinnen vieren vakantie in een zomerhuis op de Veluwe. Zij beweert te allen tijde een heer te herkennen. Jonkheer Padt, een student, besluit haar een lesje te leren. Hij treedt op als chauffeur, terwijl een van zijn vrienden van eenvoudiger komaf, voor jonkheer speelt. Een zomervakantie lang verwikkelingen met tot slot een vijftal romances. Verhaal uit de jaren twintig van de twintigste eeuw, dat het nog steeds doet, nu vooral om het tijdsbeeld.

Zomer aan het Comomeer - Anita Hughes
Voor de succesvolle interieurontwerpster Hallie Elliot is de zomer gevuld met prachtige feesten en romantische trouwerijen in San Francisco en Napa. Ze droomt dan ook van het moment dat haar vriend Peter haar ten huwelijk zal vragen. Maar als ze vermoedt dat Peter haar bedriegt, besluit Hallie haar heil te zoeken in de Italiaanse villa van halfzus Portia. Daar aan de oever van het Comomeer overdenkt ze haar leven en de oprechtheid van Peters gevoelens.Lukt het haar om hier te beslissen of ze terug wil naar haar (bijna) perfecte leven in San Francisco en te trouwen met haar Peter? Of valt ze voor de charmes van de mysterieuze man in de mooie villa verderop aan het meer? En wat doet het verloren gewaande dagboek van haar moeder verborgen in de bibliotheek van Portia?Laat je door Hallie meevoeren naar de prachtige villa s en dorpjes aan het Comomeer. Geniet van zwoele avonden vol heerlijk eten, schitterende jurken en romantiek.

Zomers licht Rachel Hore
Fran Morrison reist als muzikant de wereld over, maar als haar vader wordt getroffen door een hersenbloeding keert ze terug naar haar geboorteplaats om het kleine familiebedrijf, een glas-in-loodatelier, te runnen. De pastoor van een nabijgelegen kerk geeft de opdracht om een gebroken raam te restaureren; een prachtig victoriaans kunstwerk met als middelpunt een vrouwelijke engel. Terwijl ze werkt aan deze restauratie gaat Fran in haar vaders documenten op zoek naar het verhaal achter dit raam, en ze ontdekt een geschiedenis die verrassend veel parallellen vertoont met haar eigen leven

En met twaalf zomerse boeken schijnt de zon nog even door. Blijf lekker lezen en vergeet vooral de zonnebrandcreme niet!

Deze 12 boeken zijn ook verzameld in een minichallenge zomer



Reacties op: Zomer: Zon, zee en strand #1

Meer informatie

Gerelateerd