Zomerverhaal van Aline van Wijnen

op 19 juli 2019 door

De zomer is begonnen en net als afgelopen jaar heeft een aantal auteurs speciaal voor jullie een zomers verhaal geschreven. Het zomerverhaal van vandaag is geschreven door Aline van WijnenOm Aline beter te leren kennen interviewden we uiteraard ook Aline aan de stamtafel in het Meet & Greet Café. En jullie kunnen haar daar ook het hemd van het lijf vragen of met haar praten over dit verhaal, haar boeken en wat haar verder bezighoudt.

Happy reading en tot straks bij de meet & greet! 

968c23fdc31cab6e730c6a8f27311ec4.png

Goedemorgen

Door Aline van Wijnen

'Goedemorgen!' groette het blonde meisje in het voorbijgaan. In het voorbijrijden om precies te zijn: ze zat in een rolstoel met een bedieningspaneel en een vlaggetje dat hoog boven haar hoofd uitstak. Een grote witte labradoodle week niet van haar zijde af.

'Hallo,' bromde Linda terug. Iedere ochtend onderweg naar de bus zag ze dit meisje. En iedere ochtend werd ze glimlachend begroet: weer of geen weer, welk seizoen het ook was, de vrouw glimlachte vrolijk alsof ze aan de beste dag van haar leven begon.

Zij kon wel glimlachen, dacht Linda. Zij hoefde niet te hangen in een volgepropte bus tussen mensen die nog nooit van een douche hadden gehoord om vervolgens acht uur achter elkaar onder een airco te zitten achter haar bureau. Die gedachte flitste voorbij en Linda schaamde zich er meteen voor. De vrouw miste beide benen en hoewel Linda liever ook haar dag buiten in de zon doorbracht, met haar ruilen was nou ook niet bepaald een optie. Linda keek omlaag, naar haar voeten die gehoorzaam de laatste meters naar de bushalte aflegden. Bij de bushalte kwam ze net op tijd voor de bus. Ze haalde diep adem en wrong zich tussen de mensenmassa door de deur. De vrouw in de rolstoel vergat ze zoals ze haar iedere dag vergat.

Lees hier het zomerverhaal van Aline van Wijnen

420521046aef0c75fa91bc6b82a92ecc.png

Heb je een zomerverhaal gemist? In dit overzicht zijn linkjes naar alle verhalen terug te vinden.

 Reacties op: Zomerverhaal van Aline van Wijnen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen won de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en het tijdschrift Vriendin glansrijk. De jury prees haar om de boeiende verhaallijn, humor en levensechte personages. Naast...