Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd

op 31 maart 2021 door

Hebben jullie al gezien dat het feelgood genre een verhalenschrijfwedstrijd rijker is? Wij wel en daar wordt ons feelgood hart heel blij van. En jij waarschijnlijk ook, zeker als je misschien eens je eigen feelgood fantasie wil laten werken en in de pen wil kruipen om je eigen ultieme feelgood verhaal te schrijven. Misschien zie jij je verhaal dan wel terug in de allereerste romcomnibus. We namen contact op met de organisatoren van de allereerste Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd en vroegen hen naar het hoe en waarom.

- door Helma -

c6d533c4574be5fbd0b5450f93110530.png

Het initiatief komt van Lisette Jonkman. Haar eigen carrière als auteur begon immers nadat ze zelf een schrijfwedstrijd won. Dat was zo uitdagend, spannend en leuk, dat ze dit ook aan andere (aspirant) schrijvers gunde. Omdat ze zelf niet de middelen had om zo’n wedstrijd te organiseren, klopte ze aan bij Martin Gijzemijter. Behalve schrijver en dichter is hij eigenaar van uitgeverij MG Publishing. Samen met Astrid Slootweg, auteur en redacteur bij MG Publishing, sloegen ze de handen ineen en voilà: de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd was een feit.

Begint het al te kriebelen? Dan even in het kort waar je verhaal aan moet voldoen.

  • Het valt binnen het genre ‘feelgood’;
  • Het is minimaal 7.000 woorden en maximaal 10.000 woorden;
  • Het is een Worddocument (.doc of .docx);
  • Het is lekker zomers!

Qua inhoud mag je verhaal zich afspelen waar je maar wilt, wanneer je maar wilt, met wie je maar wilt in de hoofdrol. Zolang het hart van de jury er maar sneller van gaat kloppen en ze het in één adem uit willen lezen!

Het is natuurlijk leuk om te weten dat je iets moet schrijven waar het hart van de jury sneller van gaat kloppen, maar wie buigen zich over je verhaal?

De jury bestaat uit Lisette Jonkman, Astrid Slootweg, Susan Muskee en de enige man in het gezelschap Martin Gijzemijter.

Misschien nog wel belangrijker om te weten is: waar letten ze op? Wij gingen voor jullie op onderzoek uit en vroegen de dames in het gezelschap wat zij belangrijk vinden in een feelgood verhaal. Altijd fijn om te weten toch?

3c48ba4f53b353a988f8a74ea4bbb304.pngLisette Jonkman:

“Allereerst de opbouw: hoe wordt de hoofdpersoon geïntroduceerd, wat is het probleem dat overwonnen moet worden, hoe wordt het opgelost? De eigen stem van de auteur vind ik ook erg belangrijk. Ik wil graag een verhaal lezen dat typisch JIJ is en dat op het gebied van toon dus iets unieks/origineels heeft. Verder ben ik gék op humor in een verhaal!”

50fb3db10a29782e3746d9404ca3f518.pngAstrid Slootweg

“Een vlotte schrijfstijl vind ik heel belangrijk. Dat het lekker wegleest en je niet aan het einde van een zin of alinea afvraagt waar het ook alweer over ging. In zo’n kort verhaal is er niet altijd plek voor een enorme ontwikkeling van de hoofdpersoon, maar ik vind het toch fijn als hij of zij iets leert of ontdekt, dat er een bepaalde groei in zit. De hoofdpersoon mag best hier en daar met obstakels te maken krijgen, maar ik hou ervan als het uiteindelijk goed afloopt, dat is voor mij feel-good!”

07558f5aa9eec1d69c469b56694556ef.pngSusan Muskee

“Bij een kort verhaal vind ik het extra belangrijk dat je als lezer zo snel mogelijk ‘hooked’ bent. Het liefst al na een paar zinnen, want zoveel woorden heb je immers niet. Tegelijkertijd let ik erop dat het plot is afgerond: tuurlijk mag het smaken naar meer (graag zelfs!), maar de lezer moet niet met vragen achterblijven. Kortom: ik zoek verhalen waar je van begin tot eind doorheen vliegt en een écht feelgood-gevoel aan overhoudt.”

Ben je er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan? Hou dan in ieder geval de deadline van 30 april in de gaten en check alle details op de website van MG Publishing bij de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd.

Gaan jullie je schrijftalenten beproeven en een fabulous feelgood verhaal schrijven? Of houden jullie het toch maar bij het lezen?



Reacties op: Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd

Meer informatie

Over

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman (1988) is journaliste, fanatiek blogster en schrijft al haar hel...

Martin Gijzemijter

Martin Gijzemijter

Martin Gijzemijter (1979) is een Nederlandse journalist, auteur en songwrit...

Susan Muskee

Susan Muskee

Susan Muskee (1993) is auteur en stemacteur. Van haar hand verschenen onder ande...