Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kutschke - Aflevering #2 (3 april)

op 03 april 2018 door

Aflevering #2 is vanaf 3 april te lezen. Veel plezier!

Let op: de link die je in de mail ontvangt is strikt bedoeld voor jou en niemand anders. Delen mag absoluut niet. Bij misbruik volgt uitsluiting voor de volgende afleveringen.

We lezen een ongecorrigeerde drukproef en dat betekent dat er nog foutjes in de tekst kunnen staan. In de recensie en discussie besteden we daar geen aandacht aan. Een drukproef is bedoeld voor vroege lezers. Het boek krijgt op weg naar de definitieve publicatie altijd nog een paar redactieronden.

Vraag 1
We gaan weer op zoek naar citaten maar uit het eerste deel weten we al dat deze schrijfster prachtige zinnen maakt met daarin enerzijds opvallende tegenstellingen en anderzijds rake metaforen en vergelijkingen. We gaan weer op zoek naar bijzondere citaten.

Voor de liefhebbers maken we de vraag iets meer uitgebreid.
Zoek in het volgende deel een citaat waarin of
* een opvallende tegenstelling zit of
* een mooie metafoor of vergelijking

Natuurlijk mag je ook gewoon een citaat kiezen dat je mooi vindt maar voor de liefhebbers dus een extraatje.

Omdat we met een grote groep zijn, is het goed om te proberen om per lezer maar één citaat te kiezen zodat er genoeg overblijft voor de anderen. Nu vooruit, een tweede citaat mag nog maar bij drie citaten moet je even in de hoek gaan staan of strafregels schrijven ☺☺☺

Vraag 2We gaan op zoek naar motieven, herhalingen, aspecten die in dit boek vaker voorkomen en die van belang kunnen zijn voor de ontwikkeling van het verhaal. Dat kunnen abstracte motieven zijn, zoals bijvoorbeeld de dood of verwijzingen naar legendes maar het kunnen ook voorwerpen of handelingen zijn. Of juist uitspraken die een persoon kenmerken. Hebben jullie al herhalingen gevonden?

Vraag 3
De vraag is hoe je aankijkt tegen de moeder-dochter relaties in dit verhaal. 



Reacties op: Kutschke - Aflevering #2 (3 april)

Meer informatie

Gerelateerd