Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2: De auteur

op 03 november 2023 door

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tien jaar als journalist bij het opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, over het meest roemruchte artistieke broeinest van Nederland. In 2004 verscheen Sonny Boy, over de "verdwenen levens" van Waldemar Nods en Rika van der Lans. In 'Hebban interviewt' zei zij daarover: "... Toen ik begon vroeg iedereen zich af wie het zou willen lezen, omdat het over onbekende mensen ging. Zelfs mijn uitgever twijfelde eraan. Er werd amper naar om gekeken toen het boek net uitkwam. Er was geen enkele journalist op de boekpresentatie. Nu, bijna twintig jaar later, is er meer belangstelling dan toen." (Lees het volledige interview hier.)  

2.A  Las je al eens eerder een boek van Annejet van der Zijl? En weet je nog wat je daarvan vond? 


Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 2: De auteur

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tie...