Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2 | Motto

op 03 november 2023 door

Het komt steeds vaker voor dat een auteur zijn of haar boek begint met een motto of favoriet citaat. Aan het begin van Sonny Boy haalt Annejet van der Zijl de quote aan van Sebastian Haffner (Het verhaal van een Duitser 1914-1933). In deze vraag gaan we in op de quote; ook voor deze vraag hoef je het boek nog niet gelezen te hebben.

fee87f43cbae972bc969ca1a3b4efdf0.jpg

Vraag 2 | Motto

wie iets van een bepaalde tijd wil begrijpen, moet biografieën lezen, en dan niet die van staatslieden, maar de in aantal veel te schaarse biografieën van onbekende burgers

a) Wat vind je over het algemeen van motto's in boeken? Lees je ze? Vind je dat ze iets toevoegen? (licht je antwoord toe)

b) Wat vind je van de bovenstaande quote? Ben je het er mee eens? (waarom wel/niet)

c) Waarom denk je Annejet van der Zijl juist deze quote in Sonny Boy gebruikt?

fee87f43cbae972bc969ca1a3b4efdf0.jpg

Let op:

  • Vermeld bij je antwoord alsjeblieft de letters van de vraag
  • Als je een reactie wilt plaatsen bij de opmerking van iemand anders, gebruik dan de grijze reageer-knop onder die opmerking.
  • Wil je zelf iets nieuws vertellen, gebruik dan het lege witte veld onderaan de pagina en kies voor de roze knop ‘plaats een reactie’.


Reacties op: Vraag 2 | Motto

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tie...