Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over dit feuilleton (inhoudsopgave)

op 20 september 2016 door

Een monumentaal epos van een Georgische familie, beginnend in Tbilisi in 1907 en honderd jaar later eindigend in het moderne Berlijn. Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de beroemde chocolatier uit Tbilisi. Op prachtige wijze beschrijft Niza de dramatische geschiedenis van haar familie. Het verhaal wordt schitterend uitgewerkt tegen de achtergrond van de ‘rode’ twintigste eeuw. Heb je maar één leven? Lees dan dit boek.

De vertaling is van de hand van Elly Schippers.

Het achtste leven (voor Brilka)

Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Zij woont in Berlijn en vertelt op eeslepende wijze, maar ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.

Lees hier een voorpublicatie

Inhoudsopgave

#hetachtsteleven



Reacties op: Over dit feuilleton (inhoudsopgave)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is romancier, toneelschrijver en regisseur. Z...