Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2020: week 19

op 13 mei 2020 door

Met Russisch voor beginners heb ik alle boeken voor de shortlist gelezen van de Hebban Thrillerprijs die op 1 juni bekend gemaakt wordt. Super spannend!

En met het Thrillercafe lezen we alle vier de boeken voor de Gouden Strop, wie onze winnaar wordt lees je op 19 mei in het Thriller café, ook een aantal volgers leest met ons mee, ben wel benieuwd wie onze winnaar gaat worden, maar goed daarvoor nog even geduld....

De volgende boeken heb ik in week 19 gelezen:

Boek 64: Russisch voor beginners - Dominique Biebau

Mag ik niets over zeggen, dit boek heb ik gelezen voor de eindjurering van de Hebban Thrillerprijs. En staat ook in de shortlist van de Gouden strop waarvan ik alle vijf de boeken ga lezen. 

Boek 65: Nachtmuziek - Jojo Moyes ***

Dit boek heb ik geluisterd via Bookchoice, niet het sterkste boek van haar, maar het is ook één van haar eerste boeken.  De weduwe Isabel verhuisd met haar twee kinderen van Londen naar het platteland. Ze heeft een landhuis geerfd van een overleden oom, maar het is wel heel erg vervallen. Buurman Matt wil haar wel helpen het op te knappen, maar of hij nu de juiste intenties heeft..... 

Boek 66: Like me! Caja Cazemier ****

Zilver wordt gepest in de brugklas, het is goed voelbaar wat dit met haar doet. Hoe moedig ze is en aan het einde lees je brieven van een paar pesters. Dit vond ik een goede toevoeging van het boek, om ook hun kant te lezen, al valt pesten natuurlijk nooit goed te praten. Ik heb het via de bieb als luisterboek gelezen. 

  • 11.4 Lees een boek met een leesteken in de titel

Boek 67: Familie Mol - De mol staat er goed op - Burny Bos ****

Dit boekje kwam ik tegen bij de nieuwe aanwinsten van de online bibliotheek. De tekeningen zijn geweldig en het zijn verschillende korte verhaaltjes. 

  • 06.03 Lees een boek waarin een wild dier voorkomt
  • 07.02 Lees een verhalenbundel

Boek 68: Facade - Esther Verhoef 

En hier zeg ik dus ook nog even niets over, dit lees je later in een aparte blog en in het Thriller-café.

Nog één boek te gaan voor de shortlist van de schaduwprijs en nog twee voor de Hebban debuutprijs. Dit gaat wel lukken. 

Zaten we vorige week nog in korte broek lekker buiten in de zon, nu met lange broek en de verwarming aan br wat is het koud. Allebei vind ik heerlijk, afwisseling vind ik prettig, net als in boeken.

Lees jij één genre boeken of wissel je ook vaak af?

 



Reacties op: Leesbeleving 2020: week 19

Gerelateerd