Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2021: week 15

op 18 april 2021 door

Een week waarbij het 's nachts vroor en overdag dan weer koud en dan weer warm was. Ook een week waarbij veel bloesem begint te bloeien. De wei voor ons huis weer geel en paars wordt van de paardenbloemen en pinksterbloemen. De reeën en de hazen rond het huis dartelen. De steenuil onafgebroken blijft broeden, rond de 28e kunnen de uilskuikens geboren worden, nog tien dagen te gaan. De lente gaat toch komen. En af en toe buiten kunnen zitten om een boek te lezen.

De boeken die ik deze week gelezen heb:

Boek 59: Vang de haas - Lana Bastasic ***

Een bijzonder boek met erg mooie elementen, maar wat je ook met vraagtekens blijft lezen. Na twaalf jaar geen contact te hebben gehad, besluit Sara naar haar vroegere beste vriendin te gaan. Lejla belde haar en vroeg of ze kwam om naar haar broer in Oostenrijk te zoeken. Gekregen als leesexemplaar voor de winkel en ik vind het moeilijk om een mening te geven. Het is zoals gezegd een bijzonder verhaal. Goed geschreven met een duister randje. 

Boek 60: Tien-en-een-nacht - Charles Lewinsky ***

 Met dit boek bevestigt Charles Lewinsky zijn veelzijdig schrijftalent. Persoonlijk vond ik het niet zijn beste boek, maar ik heb me wel vermaakt. Zeker de erg korte dialogen tussen de prinses en de Koning. De prinses (prostituee) vertelt verhalen aan de koning (klant) en neemt hem soms in de maling en dat heeft hij helemaal niet door. 

Boek 61: De meisjes van Ravensbrück - Anna Ellory ****

een erg indrukwekkend verhaal  met eigenlijk drie verhaallijnen. Ik heb het geluisterd en zelfs de niet sneller gezet, omdat ik het goed wilde blijven volgen. Indrukwekkend, spannend, beklijvend, romantisch. Esther Floor heeft het voorgelezen.  

Vanmorgen een keer wakker geworden omdat een van onze poezen wel erg aan het miauwen was, geen idee, het hield weer op dus lekker verder geslapen. Eerst foto's gemaakt van de hazen die in ons prachtig gekleurde veld aan het spelen en eten waren. Even gelezen, computer aangezet en met een kopje koffie wilde ik mij achter de computer settelen. Trek ik de stoel naar achteren en schrik, ligt er een half gegeten haasje in mijn stoel. Lief bedoelt van Pommie, want ik wist toen gelijk dat het Pommie was die zo gemiauwd had. De ochtend begint dus goed.  

cd066002462fa87f1e43ea36779514a8.jpg

Ook een week waarbij er erg veel boeken binnen zijn gekomen, meer als dat ik gelezen heb. Wat is jouw laatste aanwinst? 

Biebboeken:10 - Tien en een nacht = 9
Boeken voor de winkel: 18 - Vang de haas = 17 + Wie niet horen wil = 19 + Praat met mij = 20 + Zandvoort aan zee = 21 
Eigen boeken: 45 +  Weer open = 46 + De terugkomst van de kraanvogels = 47 
Bookchoice: 64 - De meisjes van Ravensbrück = 63



Reacties op: Leesbeleving 2021: week 15

Gerelateerd