Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2023: boek 71 t/m 80

op 13 mei 2023 door

Ik heb een zeer drukke week achter de rug en geniet nu extra van het weekend. Woensdag mocht ik naar de inkoopbeurs in Hoevelaken. Daar zijn heel veel uitgevers en daar ga je dan mee in gesprek om te kijken welke boeken je wil inkopen voor de winkel. Erg leuk maar ook vermoeiend. Je krijgt dan heel veel leesexemplaren waarvan ik de meeste ook wil lezen. Donderdag was de dag! Het achtste en laatste deel van De zeven zussen kwam uit. Wij hebben dit gevierd met een gezellig koffie en thee uurtje om 10.00 uur. Moest natuurlijk alles klaarzetten en de boeken nog in de winkel leggen. Dit was heel wat sjouwwerk maar alles was op tijd klaar. Toen weer een vertegenwoordiger en tussendoor natuurlijk de klanten helpen. Ik verveel me dus geen moment. Vrijdag 12 mei de andere etalage helemaal verbouwd want de actie Geef een prentenboek cadeau ging van start. De boeken verspreidt in de winkel neergelegd en de etalage leuk gemaakt met vlaggetjes en de boeken. Allemaal leuke en positieve dingen om werkgebied. 

Ik loop een beetje achter met bloggen, de volgende tien boeken heb ik alweer eventjes uit. 

Boek 71: Het kerkhof van de zee - Aslak Nore ****

In het begin moest ik even wennen aan de namen en wie waarbij hoorde, maar gelukkig zat er voorin een stamboom en was er goed uit te komen. Toen ik eenmaal in het verhaal zat las het vlot door. Het verhaal zit goed in elkaar met meerdere verhaallijnen wat ervoor zorgt dat je wilt weten hoe dit allemaal samenkomt. Je moet je gedachten er wel bij houden omdat er veel speelt, maar dat loont ook echt. Goed verhaal met een verrassend plot. 

Boek 72: Augustus - J.D. Barker **

Deze dikke pil van bijna 700 bladzijden was echt doorbijten. Ik heb het gelezen met de Ladies of Crime. Ik verwachte een thriller maar het was een fantasyverhaal. Ik moest echt moeite doen om het boek op te pakken om verder te gaan lezen. Ik vond de schrijfstijl wel fijn, maar helaas viel het verhaal me tegen. 

Boek 73: Overprikkeld brein  - Charlotte Labee ***

Geluisterd maar ik denk dat je het beter kunt lezen. De vele opsommingen maakte dat het niet fijn luisteren was. Ook de vele verwijzingen naar de websites vond ik niet fijn en eigenlijk ook niet passend bij een boek, in elk geval niet zoveel. Dit boek staat al een tijd in de Besteller 60 en daardoor was ik er erg nieuwsgierig naar. 

Boek 74: De tweeling van Auschwitz - Eva Mozes Kor ****

Bijzonder waargebeurd verhaal. De titel zegt al waar het verhaal over gaat. Erg indrukwekkend. 

Boek 75: Het zal nooit meer kaviaar zijn - Marja West en Anna Bontekoe ***

Dit boek heb ik geluisterd, je mist dan wel de recepten die in het boek staan maar het werd fijn voorgelezen door Vajèn van den Bosch. Speelt zich af in de jaren 70 en de New Yorkse maffia speelt een grote rol. Wil je een leuk verhaal zonder te veel poespas en makkelijke verhaallijn dan is dit een leuk boek. Het krijgt goede recensies. 

Boek 76: Kruispunt - Jonathan Franzen ***

Dankzij de leesclub met Gigi heb ik dit boek gelezen. Het is ook een dikke pil. Het leest op zich prettig, geen moeilijke zinnen en het maakt nieuwsgierig. Het gaat over een gezin in de jaren 70. Aan de ene kant gebeurt er niet zoveel, maar als je erover na gaat denken is er eigenlijk heel veel aan de hand. Leuk om het met een groepje gelezen te hebben, want dan haal je er uiteraard veel meer uit. 

Boek 77: De wens in het water - Annette Verspoor ***

Een boek dat zich in twee tijden afspeelt. Het nu en de oorlog. Het is een jeugdboek met een originele setting. Het is spannend en leerzaam. 

Boek 78: Donna - Susan Muskee ****

Dit boekje kwam ik telkens tegen op Instagram en had daardoor mijn aandacht getrokken. Een heerlijk verhaal over Donna die eigenaresse is van een Tearoom. Als er een tattooshop in een leegstaand winkelpand komt, is ze daar niet zo blij mee. Heerlijk om naar te luisteren, het is voorgelezen door de auteur zelf. Dit is het eerste deel van de Magnoliahofserie.

Boek 79: Het jaar van de doejong - John Ironmonger ***

Op de Luisterboekhoek kan je lezen wat ik ervan vond. https://www.hebban.nl/spot/luisterboeken-cafe/nieuws/jeanet-luisterde-het-jaar-van-de-doejong-van-john-ironmonger

Boek 80: De gouden lepel - Jessa Maxwell *** 

Een spannend verhaal over een tv show met koken. Hoe meer je over de personages te weten komt hoe leuker het wordt, dit is erg goed opgebouwd. Het is meer een detective en sommigen noemen het ook een cosy crime. Het leest heerlijk weg. 

De vorige keer waren het allemaal 4 sterren boeken deze week een stuk minder. Maar ze waren zeker niet slecht ook de twee sterren niet, alleen was het niet mijn type boek en het deed heel anders vermoeden. Komende tijd waarschijnlijk minder leestijd want mijn broer en ik zullen veel tijd bij mijn ouders doorbrengen. Het groeit ze momenteel boven het hoofd en een van de redenen is hun huis. Deze gaat zo snel mogelijk in de verkoop om rust proberen te krijgen in de hoofden van mijn ouders. De ontspanning vind ik gelukkig in lezen en lekker met Nozem wandelen. 

Ik mocht van Harper Collins het boek Nooit meer thuis vooruitlezen. (zie blog vorige keer) en woensdag ga ik naar de boekpresentatie, hier heb ik veel zin in. Gelukkig een keer in het oosten van het land, dus ik hoef niet zo ver weg. 

Ga jij ook wel eens naar een boekpresentatie?



Reacties op: Leesbeleving 2023: boek 71 t/m 80

Gerelateerd