Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van het luisterboek met een boek van Paul van Loon

op 06 mei 2019 door

De week van het luisterboek is gestart! En er is volop aandacht voor luisterboeken voor de jeugd. En terecht want het aanbod aan luisterboeken voor kinderen is enorm en er komt steeds meer beschikbaar. 

Door Sanne

Luisterboeken kunnen heerlijk zijn, bijvoorbeeld voor langere reizen, maar ook om je gewoon lekker eens voor te laten lezen. Eerder hebben we al ruim aandacht geschonken aan luisterboeken voor kinderen in dit artikel. We maakten ook lijstjes met spannende luisterboeken en de mooiste luisterboeken voor de kerstvakantie.

Dit jaar wordt er door Hebban wederom aandacht geschonken aan het luisterboek, waarbij er ook oog (of oor) is voor jeugdboeken. Er wordt een speciale award uitgereikt aan de beste voorlezer van een jeugdluisterboek. Op de longlist stonden een boel mooie boeken, maar deze voorlezers en titels hebben het gered tot de shortlist:

  • Dieuwertje Blok met Kinderen met een ster geschreven door Martine Letterie

Klaartje kijkt om zich heen. Is het de laatste keer dat ze hun huis ziet? Ze kan niet uitleggen waarom, maar ze denkt van wel. Even legt ze haar hand tegen de ribbels van het behang. Dan drukt ze er een kus op. 'Dag huis,' zegt ze zacht. Rosa, Klaartje, Jules, Leo, Ruth en Bennie zijn doodgewone kinderen. Tot ze een ster krijgen, een ster die alles anders maakt... In dit voorleesboek beschrijft Martine Letterie het leven van zes kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen. Ze baseerde de verhalen op interviews met mensen die de oorlog als kind meemaakten. 

  • Guus Kuijer met Het boek van alle dingen geschreven door Guus Kuijer zelf

Bij Thomas thuis houdt men vast aan het Woord. Ieder avond wordt uit de Bijbel voorgelezen, en Thomas kent al hele stukken uit zijn hoofd. Stukken die hij op zijn manier interpreteert en in verbinding brengt met wat er dagelijks allemaal om hem heen gebeurt. Thomas is een jongen met fantasie, die leeft met en geniet van de wonderen van alledag. Als vader moeder weer eens met ferme klappen tot het ware geloof heeft gebracht, weet Thomas dan ook dat het tijd wordt voor een Egyptische plaag. Het hart van de farao dient te worden vermurwd. Deze keer is het weliswaar niet het water van de Rode Zee dat in bloed wordt veranderd, het is het grote aquarium achter de eettafel dat een vurig rood limonadebad wordt! Vaders die aan het Woord vasthouden hebben weinig gevoel voor humor, en de gevolgen zijn dan ook verschrikkelijk. 

  • Frank Lammers met De familie R.I.P. geschreven door Paul van Loon

De familie Rip wordt een beetje raar gevonden in de buurt. Jimi houdt van gitaargeweld bij volle maan. Lea kan dwars door muren zweven en moeder begraaft zich graag in de tuin. Toch doen ze hun best geen overlast te veroorzaken. ‘Lief zijn voor de buren!’ zeggen de Rips steeds tegen elkaar. Want ze willen nou weleens lang in hetzelfde huis blijven wonen. Maar hoe ze ook hun best doen, buurman Knieper vertrouwt het niet. RIP ROT OP, denkt hij. Hij heeft geen idee wat hem te wachten staat…

Speciaal voor deze Week van het luisterboek is er een gratis luisterboek met een verhaal van Paul van Loon beschikbaar. Een verhaal over Foeksia en Dolfje in het Weerwolvenbos dat vooralsnog alleen nu als luisterboek beschikbaar is.

Welk van de shortlisters is jouw favoriete luisterboek? Ken je ze of welke zou je weleens willen luisteren?



Reacties op: De week van het luisterboek met een boek van Paul van Loon

Meer informatie

Gerelateerd