Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw leesvoer: juni!

op 04 juni 2020 door

En toen was het al weer juni. Hoe gaat het met jullie? Komen jullie de coronaperiode door met lezen? Of is het misschien juist lastig om met je neus in een boek te verdwijnen? Mocht je niet weten wat je zou moeten lezen, dan geven we je vandaag weer een hoop tips van boeken die in juni verschijnen. Het kan niet missen of er zit iets voor je tussen. Kijk je snel mee?

De brief om middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder (3 juni)

ce818f726c30509dd41893e93dba34df.jpgMidden in de nacht wordt er bij Emily thuis een geheimzinnige brief bezorgd. Daarop vertrekt haar moeder naar een onbekende bestemming – en ze komt niet meer terug. Wanneer ook Emily’s vader verdwijnt, is er maar één ding dat Emily kan doen: haar ouders zoeken. Een bloedstollende tocht dwars door de nacht, opgejaagd door een wezen dat rechtstreeks uit een nachtmerrie lijkt te zijn gekomen, leidt haar naar een deur die alleen om middernacht opengaat. Vanaf dat moment is Emily op zichzelf aangewezen, in een onbekende wereld vol magie. Maar wie kan ze vertrouwen?

Duizend-en-één paarse djellaba's - Lisa Boersen & Hasna Elbaamrani (3 juni)

b65f0cd3b3089a90de676f4ef4d3263a.jpgOp vakantie naar familie in het buitenland! Pindakaas en chocopasta gaan mee heen, saffraan en oranjebloesemolie gaan mee terug. Esmaa gaat deze zomervakantie met haar ouders, broertjes en zusje op reis, naar familie die in Marokko woont. Allemaal prachtige spullen en lekkere kruiden gaan weer mee terug. Die spullen halen ze op de markt. Maar het is zo druk op de markt! Ze raakt haar moeder kwijt tussen alle vrouwen met paarse djellaba’s. Ze ontmoet een waarzegster, een watermannetje, acrobaten en een aapje. Die helpen Esmaa en haar moeder elkaar weer te vinden. De vele zomers die Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani bij familie in het buitenland doorbrachten waren de inspiratie voor dit betoverende prentenboek. Annelies Vandenbosch bracht het tot leven met haar sprankelende illustraties.

Echte jongens huilen wel - Jonty Howley (4 juni)

a6d234b1824e20bd719bbf81325e6640.jpgHet is Levi’s eerste schooldag en hij is bang. Zijn vader weet niet goed hoe hier mee om te gaan en zegt: ‘Echte jongens huilen niet’. Maar onderweg naar school ziet Levi huilende vissers, opa’s, en zelfs dichters met tranen in hun ogen. Sterker nog, hij ziet overal huilende mannen…

Alex M. en de boeken van de nacht - J.a. White (8 juni)

21917ee5e03edb5d723b2e070215376f.jpg

ALEX M. is een buitenbeentje op school. Hij schrijft griezelverhalen en noemt ze zijn 'Boeken van de Nacht'. Midden in de nacht hoort Alex zijn favoriete griezelfilm in een flat op de vierde verdieping. Hij aarzelt niet en klopt aan. Eenmaal over de drempel, wordt hij opgeslokt door het magische appartement van Natascha. Zullen zijn Boeken van de Nacht hem redden?

Een magisch griezelverhaal voor kinderen vanaf 9 jaar.

Ik heet Reinier en ons huis is afgebrand - Joke van Leeuwen (9 juni)

b88940f06698488231460a7c495aba39.jpgDe avond dat het huis van Reinier afbrandt, verandert zijn leven voor altijd. In dit dagboek vertelt hij over wat hij meemaakt in het jaar na de brand, over het huis waar hij tijdelijk met zijn ouders gaat wonen en over alles wat hij bij de brand is kwijtgeraakt.
Zijn verhaal wordt afgewisseld met de verhalen van kinderen die voor hem in het oude huis hebben gewoond.

Het zonnige zomerboek - Annemarie Bon Cora Sakalli Jette Schröder (9 juni)

cf30cc7d0b22bee491e30adeeea04799.jpgIn deze heerlijke dikke bundel vind je zomerse voorleesverhalen over heel veel verschillende onderwerpen.
Over naar het strand gaan, picknicken in het bos, door de duinen banjeren, kamperen, met de auto op reis gaan, ijsjes eten of buiten een ponyrit maken.
Door meer dan 25 geweldige auteurs en illustratoren!

Kasper wordt een mammoet - Sam Copeland (10 juni)

db023fb8a565852f9cff9fbb36a3156e.jpgKasper wordt een mammoet is het hilarische derde deel in de serie over Kasper, die als hij piekert spontaan in een dier verandert!
Dankzij zijn speciale kracht om in een dier te veranderen, is Kasper nu een held. Maar sommige dingen kan hij niet zelf oplossen. Zo maken zijn ouders ruzie en verdwijnen er zomaar huisdieren uit de buurt. Kan het dat het te maken heeft met zijn speciale kracht? Kan hij het mysterie oplossen?
Kasper wordt een mammoet is het derde deel in de supergrappige driedelige serie kinderboeken voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. De serie is geschreven door Sam Copeland, en komisch geïllustreerd door Sarah Horne. Kasper is een geweldige antiheld om direct in je hart te sluiten. Zelfs als hij een kip, een T. rex of een mammoet is!

Ik zoek een kusje - Matthijs Kleyn (12 juni)

ffdb4108418f5ccef832de470f2a067a.jpgKeesje krijgt graag kusjes van zijn mama. Haar kusjes zijn zacht en fijn. Maar Keesjes papa heeft een baard. Zijn kusjes zijn prikkelig en helemaal niet zacht en fijn. Als Keesje met zijn papa in de dierentuin is, bedenkt hij dat de dieren met hun zachte vacht hem vast ook zulke fijne kusjes kunnen geven als mama. Als papa even niet oplet, gaat Keesje ervandoor. Hij vraagt de aap om een kusje, de olifant en de pinguïn. Zelfs de krokodil… Als dat maar goed gaat! 
Ik zoek een kusje is een geestig en herkenbaar verhaal voor peuters en kleuters van televisiemaker, oud-Jakhals en romanschrijver Matthijs Kleyn. Met prachtige illustraties van Harmen van Straaten.

Het boek van de sterren - Sjoerd Kuyper (15 juni)

9f7c17c45ae332a7764a71c8a9262093.jpgIedere avond leest opa voor. Altijd uit hetzelfde boek. Het is het fijnste wat er is. Alles is dan goed. Als het boek uit is, valt Elfie in slaap. Zo gaat het iedere avond, iedere nacht. Maar deze avond is alles anders: het boek is weg! Ze zoeken overal, maar het is weg en blijft weg. Elfie kan niet slapen, ze denkt alleen maar aan het boek. Hoe kan opa nu voorlezen?

Een week bij jou, een week bij mij - Kaat Vrancken (16 juni)

2c4dd88d26ffb4689238a795d234626e.jpgFien komt op bezoek bij Fox en schrikt van de andere lucht, de onverwachte geluiden en de vreemde dieren. Maar ze hebben een heerlijke tijd samen. Fox gaat bij Fien op bezoek, in de stad. Hij is verward. Er zijn andere honden en auto’s die stinken. Maar Fox is bij Fien en dat maakt alles goed. Zullen ze het voortaan altijd zo doen? Een week bij Fox, een week bij Fien?
Een grappig verhaal over twee honden met ieder een baasje en samen twee huizen.

De juwelendief - Sam Sedgman & M.G. Leonard (16 juni)

9acd4d0f94cf182404ef871231e22c4e.jpgDe juwelendief is het eerste deel in de whodunitserie Dader op het spoor van Sam Sedgman en M.G. Leonard.
Alex heeft echt zijn oom niet nodig als oppas, maar toch moet hij met de reisjournalist mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Ook het Britse koningshuis is van de partij. Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft die iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid boven tafel te krijgen.

Het verlangen van de prins - Marco Kunst (17 juni)

5541a94b771dbdb243056e5d4a23958b.jpgEen razend spannend kinderboek vol mysteries over Lode, een geheimzinnig schip en een vloek… 
Op een dag verschijnt een mysterieuze driemaster in de haven van het dorp waar Lode woont. Lode herkent in het boegbeeld meteen de geheimzinnige prins over wie hij soms droomt. Als het schip aanlegt vormen de zeilen zich tot een majestueuze circustent. Lode glipt aan boord en volgt vanuit een schuilplek de bijzondere voorstelling. Maar dan gaat alles mis: hij raakt verstrikt in de zeilen en kan het schip die nacht niet meer verlaten. De volgende ochtend blijkt hij getroffen door de vloek van de prins: wie eenmaal aan boord van de prins heeft gedroomd, moet voor altijd aan boord blijven. Lode maakt nieuwe vrienden en leert alles over de raadselachtige geschiedenis van het eeuwenoude schip. Ondertussen gloort er hoop bij de bemanningsleden, want wie weet heeft Lode de sleutel in handen om de vloek van de prins op te heffen…
Meesterverteller Marco Kunst schreef al heel veel boeken, waaronder het veelgeprezen De Waterwaack van Natterlande. Dit verhaal bevat prachtige tekeningen in kleur van Marieke Nelissen.

Dop - Jonne Kramer (18 juni)

310c264934500eddc53a618753028542.jpgWanneer Dop door de molenaar in dienst wordt genomen als molenknecht, kan ze haar geluk niet op. Maar haar blijdschap is van korte duur, want wanneer de dorpelingen één voor één ziek worden, wordt Dop beschuldigd van het vergiftigen van de inwoners! Dit is het begin van een raadselachtige zoektocht waarin Dop haar onschuld moet bewijzen en ontdekt wie ze kan vertrouwen en wie niet… Want wat heeft de burgemeester voor plannen met het dorp? En waarom is Leo, de zoon van de molenaar, geen knecht geworden? En waarom is Dop eigenlijk hoofdverdachte? Komt het door haar verleden?

Ava en het gesponnen poezenweb - Marieke Poelmann (25 juni)

c555b07568ec249c549c522a0bd347f2.jpgAva is helemaal gek op katten. Het allerliefst zou ze er zelf een willen hebben, maar haar moeder is allergisch. Daarom kijkt Ava alle kattenfilmpjes die er op internet te vinden zijn. Op een ochtend onderweg naar school kruist een bijzondere rode kater haar pad. Ava voelt direct een band met hem, hij lijkt haar zelfs te begrijpen! Ze noemt hem Scratch. Als hij naar het asiel wordt gebracht, is Ava daar niet meer weg te slaan. Maar Ava ontdekt dat de katten groot gevaar lopen in het asiel. En dat ze nog veel slimmer zijn dan ze al dacht. Scratch laat Ava zien dat katten zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen populariteit op internet. Zal Ava er samen met Scratch en het Gesponnen Poezenweb in slagen om de asielkatten te redden?

Ava en het gesponnen poezenweb is een geweldig avontuur met een stoere hoofdpersoon, hilarisch herkenbaar kattengedrag en veel purrrfecte woordgrapjes.

De Monsterdokter - John Kelly (30 juni)

ad287f7876e58f7eccc04d613070b697.jpgBen jij...
Een draak met maagproblemen?
Een alien met een verkoudheid?
Een yeti met een pijnlijke voet?

Maak dan snel een afspraak met de MONSTERDOKTER: geen pijntje te klein, geen wezen te groot!
Ozzy is ontzettend normaal... maar voor hij het weet wordt hij ingehuurd als verpleger bij de slechtlopende monsterkliniek van Dr. Van Zekertal. Het is een flinke opgave: hij moet de nogal bijzondere patienten helpen én daarnaast ook nog een manier vinden om de kliniek te redden.

Dit huilen-van-het-lachen-hilarische boek wil je zéker niet missen!

Wauw, wat een lijst hè? En dit is lang niet alles dat verschijnt! Wij zijn benieuwd welke jij wilt gaan lezen. Laat je het ons weten?



Reacties op: Nieuw leesvoer: juni!

Meer informatie

Gerelateerd