Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Februari 2018 Leesupdate

op 26 februari 2018 door

3 Het meisje in het bos ***

Ruby krijgt op haar 13e verjaardag te horen dat ze is geadopteerd. Ze staat letterlijk te springen en te juigen om dit nieuws: ze haat haar ouders (Mick haar vader mishandelt haar en Barbara doet er niks tegen). Op een dag verdedigd ze zichzelf door Mick met een stuk hout tegen zijn hoofd te slaan en dan wordt er besloten dat ze naar een tante gaat omdat ze onhandelbaar is. Terwijl ze in de trein zit besluit ze om niet naar die tante te gaan en loopt weg. Ze komt in een huis terecht waar een meisje en haar 2 broers woont, maar niets is wat het lijkt. Ze is vastbesloten haar echte ouders op te gaan zoeken.

Dit was een boek dat best snel las door de korte hoofdstukken (wel 67 in totaal) en de makkelijke schrijfstijl (in de bieb categorie D). Hier en daar was het wel een wat wazig boek, maar wel leuk om te lezen.

Gespaard: € 3,66

4 Café Zon en Zee ****

Dit boek heb ik voor de leesclub gelezen. Mijn recensie vind je hier

Gespaard: € 4,01

5 Alleen Sanne ***

Dit vijfde deel uit de Sanne reeks begint met het overlijden van Sannes moeder: ze komt terug van vakantie en op de terugweg in het vlieguig wordt ze niet goed. Tijdens haar vakantie is ze verliefd geworden op een man en juist die man zorgt nogal voor problemen.

Ondertussen heeft Wichard ontdekt dat er een industrieterrein gepland staat naast hun camping en samen met Sanne gaat hij naar het gemeentehuis om de wethouder er over te spreken. Ook wordt hij verliefd op een oudere vrouw met 2 kinderen. Sanne ontdekt dat haar huwelijk niet zo heel veel meer voorstelt en juffrouw Schaap stelt voor dat ze beter kan bedenken wat ze nu echt wil.

Ook dit was weer een heel fijn boek om te lezen. Op naar deel 6!

Gespaard: € 2,99

6 De noodkreet in de fles *****

In dit derde deel belandt er een flessenpost brief op het bureau van afdeling Q. Eerst ziet Morck er weinig in om die brief te ontleden, maar gaandeweg worden er steeds meer letters duidelijk (is aangetast door zeewater omdat hij al zo'n 13 jaar oud is) en daardoor ontdekt het team steeds meer over de situatie. Noodkreet is afkomstig van een jongen die ontvoerd is samen met zijn jongere broer. door de miniem leesbare letters en veel puzzelen van Irza komen er stukjes informatie tevoorschijn. Daarna komt er heel veel speurwerk aan te pas met vele goede ingevingen van Assat en Irza.

Dit is echt een onwijs goed boek en op het laatst zat ik gewoon met hartkloppingen van de spanning te lezen! Nu ben ik een beetje bang om aan het volgende deel te beginnen: zal dat even goed zijn of juist wat minder???

Gespaard: € 4,94

7 Superchef ***

Esther heeft net een mislukte relatie achter de rug, haar auto moet naar de garage en ze is onderweg met de bus naar haar baan waar ze een hekel aan heeft als ze haar grote liefde van 7 jaar geleden de bus in ziet stappen. Vincent is nog steeds erg aantrekkelijk. Intussen heeft hij een restaurant met 1 Michelinster en heeft hij geen tijd voor de liefde.

Haar vrienden Amber en Michiel zitten haar op de huid dat ze eindelijk eens een doel moet stellen in haar leven en niet zo moet blijven hangen in de ellende. Dan ziet ze een oproep voor het kookprogramma Superchef en geeft ze zich op. Dan begint de ellende pas echt: haar monsterlijke ex doet mee als kandidaat en haar grote liefde Vincent is jurylid. Hoe gaat dit aflopen?

Dit was een erg leuk boek om te lezen (mede doordat ik helemaal Masterchef Australia gek ben en dit net zoiets is). Al was het wel jammer dat je het einde al mijlenver van tevoren aan ziet komen. Daarom maar 3 sterren.

Gespaard: € 2,39

Totaal gespaard: (vorige maand) € 7,64 + (deze maand) € 17,99 = € 25,63



Reacties op: Februari 2018 Leesupdate

Gerelateerd