Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boek vs. Film (spoilers over beide toegestaan)

op 29 november 2018 door

Heb jij het boek gelezen én de film gezien, dan kun je hier vertellen wat je opvalt aan de verschillen, de overeenkomsten, welke impact maakte het boek op je en welke de film?

1. Welke scène uit het boek had je graag in de film teruggezien?

2. Van Groeningen schrijft in zijn voorwoord over het boek: “Het boek vertelt niet alleen over de verslaving, maar schildert een intiem en authentiek portret van een familie vol levenslust die gedwongen wordt om te gaan met een vijand die zijn gelijke niet kent.” Ben je het eens met deze beschrijving van het boek en vind je dat Van Groeningen in zijn film hetzelfde bereikt heeft?

3. Van Groeningen gebruikte voor zijn verfilming zowel het verhaal van David (Beautiful Boy) als van Nic (Tweak). Is het verhaal in de film vollediger dan het verhaal uit het boek van David? Waarom wel of niet?

4. Heb je meer van het boek of meer van de film genoten en waarom?

5. Heb je eerst het boek gelezen of eerst de film gezien en denk je dat deze volgorde verschil maakt in de waardering van (een van) beide vormen?



Reacties op: Boek vs. Film (spoilers over beide toegestaan)

Meer informatie

Gerelateerd