De gorilla en de jongen van Phil Earle

op 15 maart 2022 door

Over het boek

Het is oorlog en Joseph moet logeren bij mevrouw F, een norse vrouw die het niet zo heeft op kinderen. Maar tot Josephs grote verbazing bezit ze een verwaarloosde dierentuin, waar hij Adonis ontmoet, een enorme gorilla. Adonis is heel gevaarlijk, maar Joseph voelt zich verbonden met hem. Hij sluit vriendschap met het beest en als de weken verstrijken, verdiept de band tussen hen. Als de bommen beginnen te vallen, is er niemand anders die de kooi van Adonis kan bewaken. Zal Joseph de trekker kunnen overhalen als het nodig is?

Leesfragment

Lees je graag kinderboeken en kun je een persoonlijk verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog niet weerstaan? Hieronder vind je alvast een sneak preview van De gorilla en de jongen.

Lees hier een fragment

Over de auteur

Phil Earle (1974) had geen langgekoesterde jeugddroom om auteur te worden. In tegendeel, hij besteedde zijn vrije tijd gewoonlijk aan sporten en het zingen in bands. Hij dacht namelijk dat als hij mooie, gevoelige liefdesliedjes zou schrijven, de meisjes voor hem in de rij zouden staan (dat bleek niet waar). Op zijn website geeft hij toe dat hij het lezen van boeken zelfs haatte terwijl hij opgroeide. Toen ontdekte hij gelukkig een voorliefde voor strips en graphic novels en las alles van Batman tot Maus.

Na een aantal verschillende banen, waaronder begeleider in een tehuis voor uit huis geplaatste kinderen dat zijn debuut Billy zou inspireren, maakte hij naar eigen zeggen zijn beste beslissing ooit: hij ging werken op de kinderboekenafdeling van een boekhandel.

'The books that were shoved under my nose were quite unlike anything else I had read, and quickly I found myself reading nothing but children's fiction.'

Hij realiseerde al snel dat hij zelf wilde gaan schrijven voor kinderen. Tijdens zijn lunchpauze in de boekhandel schreef hij in de kelder op een oude laptop en herinnert zich die dagen als heel gelukkig. 'I worked in that bookshop for five years, before taking a job in publishing, and now I split my working life between selling books for a publisher, and writing my own,' vertelt hij. Earle is momenteel commercieel directeur van uitgeverij Bloomsbury.

Inmiddels heeft hij vijf Young Adult-romans op zijn naam staan en maar liefst vijftien boeken voor jongere lezers. De gorilla en de jongen verscheen in het Engels in juni 2021 en is het eerste kinderboek van Earle dat naar het Nederlands wordt vertaald, door Hilke Makkink.Reacties op: De gorilla en de jongen van Phil Earle

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Phil Earle

Phil Earle

Phil Earle (1974) kreeg voor zijn debuutroman Billy lovende recensies in de Enge...

Gesponsorde boeken